Odporúčané počty zamestnancov

Michal napísal/a 20 máj 2023

Dobrý deň, Aký je odporúčaný počet zamestnancov v školskej jedálni v zmysle prílohy č. 2 k vyhláške č. 330/2009 Z. z., ktorá má nasledovné parametre počtov stravníkov?: 216 - detí MŠ, 155 - 1. stupeň ZŠ, 168 - 2. stupeň ZŠ, 139 – dospelí stravníci, čiže celkom prihlásených na obedy je 678. Ďalej 216 deti MŠ je prihlásených aj na desiatu, olovrant a 23 žiakov ZŠ je prihlásených na desiatu. Reálny priemerný počet uvarených a vydaných obedov denne, je 524, reálny priemerný počet (desiata + olovrant) deti MŠ – 171, reálny priemerný počet (desiata) žiaci ZŠ – 14. Tiež ma konkrétne zaujíma ako sa do odporúčaného celkového počtu zamestnancov započítava „Kuchár pre doplnkové stravovanie a doplnkové stravovanie v rámci celospoločenských programov“ Ďakujem

Jedálne.sk napísal/a 31 máj 2023

• *216x2+23=455
  • Kuchár pre doplnkové stravovanie sa určuje v jednozmennej prevádzke (najčastejšie v MŠ) príklad: počet stravníkov na desiatu+ počet stravníkov na olovrant= celkový počet na doplnkové stravovanie
  • Doplnkové stravovanie v rámci celospoločenských programov: počet detí a žiakov ( aj mimo stravníkov šj), ktorým sa poskytuje školské mlieko a školské ovocie.

Peter Horňák napísal/a 18 máj 2023

Ako sa zorientovať v počtoch zamestnancoch pre šk. jedálen, ak sa varí pre 620 stravníkov a z navarených obedov sa u nás vydá 280. Platia pre nás tabuľkové počty v prílohe 2 vyhlášky 330/2009 pre 601-700 alebo menej, ak sa nevydáva taký istý počet obedov, ale iba polovica? Ďakujem.

Jedálne.sk napísal/a 18 máj 2023

Predpokladáme, že to čo školská jedáleň navarí, to musí aj vydať ( pravdepodobne do výdajnej školskej jedálne)...

Podľa prílohy č. 2 k vyhláške č.330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania, pri priemernom počte 620 stravníkov sa stanovuje odporúčaný počet zamestnancov nasledovne:

Kuchár 2, zaučený kuchár (pomocný) 3, prevádzkový zamestnanec 3, vedúci 1.

Podľa prílohy č. 4 uvedenej vyhlášky sa na prenos stravy pre stravníkov do výdajnej školskej jedálne stanovuje celkovo 1,7 zamestnanca.

Vilma napísal/a 17 máj 2023

Dobrý deň.Chcela by som sa spýtať na počet zamestnancov v školskej jedálni kde sa varí 600 obedov.Ešte by som sa chcela spýtať kto je to prevádzkový zamestnanec a čo robí. Ďakujem.

Jedálne.sk napísal/a 18 máj 2023

Príloha č. 2 k vyhláške č.330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania, pri priemernom počte 6oo stravníkov, stanovuje odporúčaný počet zamestnancov nasledovne:

Kuchár 2, zaučený ( pomocný) kuchár 2, prevádzkový zamestnanec 3, vedúci 1.

Odporúčaný počet zamestnancov v ZŠS je vyhláškou ustanovený tak , aby pri stanovenom počte stravníkov boli zabezpečené pri výrobe a výdaji zdravotne bezpečné pokrmy a nápoje, dodržané technologické postupy a hygienické požiadavky podľa správnej výrobnej praxe a HACCP.

Prevádzkový zamestnanec (tzv.pomocná sila v kuchyni), ide o zamestnanca, u ktorého sa nevyžadujú kvalifikačné predpoklady vzdelania. Podľa popisu pracovnej činnosti z Katalógu pracovných činností remeselných, manuálnych alebo manipulačných s prevahou fyzickej práce pri výkone práce vo verejnom záujme, časť Spoločné pracovné činnosti v oblasti stravovania vykonáva:

01.01 Pomocné práce pri výrobe jedál, zber a umývanie kuchynského riadu, čistenie a obsluha jednoúčelových kuchynských strojov a pod.

01.02 Výdaj jedál s prípadnou obsluhou stravníkov.

01.03 Obstarávanie desiat, nápojov vrátane vyúčtovania zverených súm.

01.04 Výroba jednoduchých druhov teplých jedál, polievok, cukrárskych výrobkov alebo jedál studenej kuchyne, dohotovovanie a výdaj jedál alebo rôznych príloh k hlavným jedlám.

Čillova Danica napísal/a 16 máj 2023

Sme spojená škola MŠ+ZŠ +Zamestnanci+Dochodci aký počet kuchárov prináleží, keď podávame aj desiaty,aj olovranty do MŠ a aj mliečne desiaty do ZŠ.cca 190 jedál + desiaty a olovranty.

Jedálne.sk napísal/a 24 máj 2023

Podľa prílohy č. 2 k vyhláške č. 330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania na 190 prijatých stravníkov sa odporúča počet zamestnancov nasledovne:

Vedúci ŠJ 1; kuchár 1; pomocný kuchár 1; prevádzkový zamestnanec 1;

Kuchára na doplnkové stravovanie z poskytnutých resp. neposkytnutých počtov detí v MŠ nevieme určiť.

Ingrid Majorová napísal/a 04 máj 2023

Dobrý deň, kolko kuchárok a pomocných sĺ má byť v školskej kuchyni: MŠ 153 I. st. 333 II. st. 309 Dosp. 59 spolu 854 stravníkov Reálne je denne do 650 stravníkov. Máme 1 vedúcu, 2 kuchárky, 4 pomocné sily - 1 pomocná sila 2 x denne ide s desiatou a obedom do elokovaného pracoviska MŠ. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. S úctou Mgr. Ingrid Majorová, risditeľka školy

Jedálne.sk napísal/a 09 máj 2023

Príloha č. 2 k vyhláške č.330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania, pri priemernom počte 650 stravníkov, stanovuje odporúčaný počet zamestnancov nasledovne:

Kuchár 2, zaučený kuchár 3, prevádzkový zamestnanec 3, vedúci 1. Podľa prílohy č. 4 uvedenej vyhlášky sa na prenos stravy do výdajnej školskej jedálne pre 153 stravníkov stanovuje celkovo 1,7 zamestnanca.

Odporúčaný počet zamestnancov v ZŠS je vyhláškou ustanovený tak , aby pre stanovený počet stravníkov bola pri výrobe pokrmov a nápojov zabezpečená ich zdravotná bezpečnosť a hygienické požiadavky na potravinárske priestory v súlade s platnými právnymi predpismi.

Pri počte zamestnancov , ktorý uvádzate, nie je možné zabezpečiť pri výrobe pokrmov dodržiavanie všetkých požiadaviek na kvalitu a hygienickú bezpečnosť prevádzky ustanovených predpismi.

Mgr. Ľudmila Očenášová
odbor metodiky | metodik pre ŠJ a ostatné ŠZ

Anna napísal/a 16 máj 2023

Dobrý deň ,chcem sa opýtať ,koľko nás má pracovať v kuchyni .Na obed sme výdajňa počet MŠ-60,ZŠ-70.Zam -10-20. MŠ desiata a olovrant nie sme výdajňa .Pripravujeme ju sami a roznášame ju po triedach. Tak že normujem ,odpisujem z kariet ,mesačný výkaz a vyberám za stravu celej školy a škôlky.Za odpoveď vopred ďakujem

Jedálne.sk napísal/a 24 máj 2023

Podľa Vami uvedeného, sa jedná o výdajnú školskú jedáleň s čiastočnou prípravou doplnkových pokrmov.

Podľa prílohy č. 4 k vyhláške č.330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania

a podľa počtu stravníkov (150) je odporúčaný nasledovný počet zamestnancov:

vedúci VŠJ 0,4 ; kuchár 0,7; prevádzkový zamestnanec 0,5; kuchár na doplnkové stravovanie 0,5 úväzku. Prepočítané na fyzické osoby 2,1.

Erika napísal/a 29 apr 2023

Dobrý deň, prosím Vás, počet prijatých jedál podľa tej vyhlášky - tu si mám sumarizovať raňajky + obed + večeru dokopy alebo mám každé jedlo riešiť zvlášť? Myslím tak, že keď mám celodennú prevádzku na internáte, kde napr. v mesiaci apríl bolo vydaných 2304 raňajok žiakom strednej školy a zamestnancom, 4703 obedov, 2966 večerí, tak tieto počty som vydelila počtom dní kedy sa varilo, čo bolo 23dní. Tak mi vyšli hodnoty: raňajky 100ks/deň, obed 204ks/deň, večera 129ks/deň v tom mesiaci. Teraz z týchto hodnôt mám vychádzať? Taktiež neviem, či mám spočítať dokopy 100+204+129 = 433 jedál a teda v prílohe sledovať len počet stravníkov v rozmedzí 401-500 a podľa toho tam pridať počet zamestnancov alebo zvlásť hodnotiť raňajky v rozmedzí 51-100, obed v rozmedzí 201-300, večere v rozmedzí 101-200? Ďakujem pekne za odpoveď.

Jedálne.sk napísal/a 09 máj 2023

Príloha č.2 k vyhláške č. 330/2009 Z. z. stanovuje odporúčaný počet zamestnancov v školskej jedálni na základe počtu prijatých stravníkov (nie podľa počtu vydaných jedál).

V internátnom zariadení sa určí počet zamestnancov podľa priemerného počtu stravníkov (4703/23=205) v celodennej prevádzke ( od 201 do 300 t.j. 8 zamestnancov).

Monika Šustekova napísal/a 05 jan 2023

Dobrý deň keď moje dieťa búde navštevovať MŠ len doobeda musí zo zákona chodiť na obedy? Ďakujem za odpoveď

Jedálne.sk napísal/a 08 jan 2023

Podľa §8 vyhlášky č. 527/2007 Z. z. o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia pre deti a mládež je prevádzkovateľ povinný zabezpečiť pre deti dochádzajúce do predškolského zariadenia a do prevádzkarne pre starostlivosť o deti predškolského veku len na dopoludňajšie hodiny podávanie desiatej, a ak sú prítomné v predškolskom zariadení a v prevádzkarni pre starostlivosť o deti predškolského veku aj v čase obeda, podávanie aj obeda.

Simona napísal/a 13 dec 2022

Dobrý deň,chcela by som sa informovať či je v poriadku ak mi riaditeľka skrátila pracovný úväzok na 3,45h s tým že už budeme mať len 37 obedov,ale v skutočnosti ich máme 75.Pracujem v skolskej vydajni,za 3,45h mám ísť pre obedy,vydať obedy a popri tom umyť taniere,a všetko ostatné.Dakujem

Jedálne.sk napísal/a 18 dec 2022

Akákoľvek zmena pracovnej pozície, miesta výkonu práce alebo zníženie pracovného úväzku musí byť urobená na základe písomnej obojstrannej dohody.

Podľa § 54 Zákonníka práce: „Dohodnutý obsah pracovnej zmluvy možno zmeniť len vtedy, ak sa zamestnávateľ a zamestnanec dohodnú na jeho zmene. Zamestnávateľ je povinný zmenu pracovnej zmluvy vyhotoviť písomne.“

Aby teda k skráteniu úväzku mohlo dôjsť, musí zamestnanec so skrátením úväzku súhlasiť a uzavrieť dohodu o zmene pracovných podmienok.

Odporúčaný počet zamestnancov vo výdajnej školskej jedálni podľa počtu stravníkov je uvedený v prílohe č. 4 k vyhláške 330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania.

Do 50 stravníkov 0,5 úväzku, do 100 stravníkov 0,6 úväzku.

Jedálne.sk napísal/a 02 dec 2022

Dobrý deň,

prosím Vás na koľko kuchárok máme nárok pri počte

MŠ - 118 detí ( 3x denne sa tam vozí strava)
I. st. - 108
II. st. - 95
dospelí - 78

Ďakujem Soňa

Jedálne.sk napísal/a 02 dec 2022

Odporúčané počty zamestnancov zariadení školského stravovania podľa počtu stravníkov sú uvedené v prílohe č. 2 k vyhláške č. 330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania.

Za predpokladu, že chcete vedieť počet kuchárov na prípravu pokrmov v školskej jedálni pri ZŠ, bez kuchárov na výdaj stravy pri MŠ uvádzame podľa prílohy odporúčaný počet :

V jednozmennej prevádzke s celkovým počtom 399 prijatých stravníkov sa počíta rozpätie 301-400, kde je odporúčaný na plný pracovný úväzok 1 riaditeľ/vedúci , 1 kuchár ( najlepšie vyučený v odbore), 2 zaučení kuchári ( pomocní), 2 prevádzkoví zamestnanci.

Na doplnkové stravovanie desiata, olovrant pre 118 stravníkov - 1 kuchár.

Pre výdajnú školskú jedáleň pri MŠ sú odporúčané počty zamestnancov stanovené v prílohe č.4 vyššie uvedenej vyhlášky.

RobotCoupe - CL 50

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
VIS
Rational
Ailos
Robot Coupe
AŠKOS
AG Foods
Thuries Academy
Granuldisk
LogIQ
Gastro Mach
Scanbox