Ako na výpočet počtu zamestnancov jedálne

Kuchárka shutterstock_1306637515

Ako na výpočet počtu zamestnancov jedálne

1370 28 sep 2023

Pripravili sme pre vás pomôcku a vzory, ako si jednoducho odporúčané počty zamestnancov vypočítať.

V súvislosti so zavedením "obedov zadarmo" do školského stravovania a nárastu počtu stravníkov sme do redakcie Jedálne.sk dostali množstvo Vašich otázok k aktuálnej téme Počet zamestnancov v zariadení školského stravovania.

Odporúčané počty zamestnancov v školskej ustanovuje vyhláška č. 330/2009 Z .z. o zariadení školského stravovania v prílohe č.2-4.

Vzhľadom k tomu, že prílohy udávajú odporúčaný počet zamestnancov, organizácia stravovania je v každej školskej jedálni špecifická a je ťažké určiť skutočný požadovaný počet zamestnancov.

Pripravili sme pre vás pomôcku a vzory, ako si jednoducho odporúčané počty zamestnancov vypočítať.

"Odporúčané" znamená, že tento počet zamestnancov sa odporúča pre zabezpečenie zdravotne bezpečných pokrmov a nápojov v zariadení pre deti a mládež s dodržaním základných hygienických požiadaviek na pri ich výrobe a podávaní.

 

Príklad 1:

Školská jedáleň pri ZŠ s MŠ, poskytuje stravovanie pre deti MŠ, žiakov ZŠ, zamestnancov školy

  Obed Desiata Olovrant
Počet detí v MŠ 60 60 60
Počet žiakov ZŠ 130 20  
Počet dospelých 32    

 

 

Príklad 2:

Školská jedáleň pri SŠ internátnej, poskytuje obedy a celodenné stravovanie pre žiakov SŠ, zamestnancov školy

  Obed Celý deň
Počet žiakov SŠ 50 120
Počet dospelých 32  

 

 

Príklad 3:

Školská jedáleň pri ZŠ, poskytuje obedy a desiaty pre žiakov ZŠ, obedy pre žiakov vo výdajnej školskej jedálni, zamestnancov školy

  Obed Desiata
Počet detí v ZŠ 200 45
Počet žiakov ZŠ - výdajňa 60 0
Počet dospelých 32  

 

 

Článok na podobnú tému TU.

 

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Zdravýživka
VIS
Rational
Ailos
Robot Coupe
AŠKOS
AG Foods
Granuldisk
LogIQ
Irinox
Kema
Scanbox
Metos
Espik
K-Ten
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Maso z lúky
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Savencia
Thuries Academy
Pomôžeme vám nájsť článok