Ako na výpočet počtu zamestnancov jedálne
Ako na výpočet počtu zamestnancov jedálne
Pripravili sme pre vás pomôcku a vzory, ako si jednoducho odporúčané počty zamestnancov vypočítať.
V súvislosti so zavedením "obedov zadarmo" do školského stravovania a nárastu počtu stravníkov sme do redakcie Jedálne.sk dostali množstvo Vašich otázok k aktuálnej téme Počet zamestnancov v zariadení školského stravovania.
Odporúčané počty zamestnancov v školskej ustanovuje vyhláška č. 330/2009 Z .z. o zariadení školského stravovania v prílohe č.2-4.
Vzhľadom k tomu, že prílohy udávajú odporúčaný počet zamestnancov, organizácia stravovania je v každej školskej jedálni špecifická a je ťažké určiť skutočný požadovaný počet zamestnancov.
Pripravili sme pre vás pomôcku a vzory, ako si jednoducho odporúčané počty zamestnancov vypočítať.
"Odporúčané" znamená, že tento počet zamestnancov sa odporúča pre zabezpečenie zdravotne bezpečných pokrmov a nápojov v zariadení pre deti a mládež s dodržaním základných hygienických požiadaviek na pri ich výrobe a podávaní.
Príklad 1:
Školská jedáleň pri ZŠ s MŠ, poskytuje stravovanie pre deti MŠ, žiakov ZŠ, zamestnancov školy
Obed | Desiata | Olovrant | |
Počet detí v MŠ | 60 | 60 | 60 |
Počet žiakov ZŠ | 130 | 20 | |
Počet dospelých | 32 |
Príklad 2:
Školská jedáleň pri SŠ internátnej, poskytuje obedy a celodenné stravovanie pre žiakov SŠ, zamestnancov školy
Obed | Celý deň | |
Počet žiakov SŠ | 50 | 120 |
Počet dospelých | 32 |
Príklad 3:
Školská jedáleň pri ZŠ, poskytuje obedy a desiaty pre žiakov ZŠ, obedy pre žiakov vo výdajnej školskej jedálni, zamestnancov školy
Obed | Desiata | |
Počet detí v ZŠ | 200 | 45 |
Počet žiakov ZŠ - výdajňa | 60 | 0 |
Počet dospelých | 32 |