Ako na výpočet počtu zamestnancov jedálne

Kuchárka shutterstock_1306637515

Ako na výpočet počtu zamestnancov jedálne

3184 28 sep 2023

Pripravili sme pre vás pomôcku a vzory, ako si jednoducho odporúčané počty zamestnancov vypočítať.

V súvislosti so zavedením "obedov zadarmo" do školského stravovania a nárastu počtu stravníkov sme do redakcie Jedálne.sk dostali množstvo Vašich otázok k aktuálnej téme Počet zamestnancov v zariadení školského stravovania.

Odporúčané počty zamestnancov v školskej ustanovuje vyhláška č. 330/2009 Z .z. o zariadení školského stravovania v prílohe č.2-4.

Vzhľadom k tomu, že prílohy udávajú odporúčaný počet zamestnancov, organizácia stravovania je v každej školskej jedálni špecifická a je ťažké určiť skutočný požadovaný počet zamestnancov.

Pripravili sme pre vás pomôcku a vzory, ako si jednoducho odporúčané počty zamestnancov vypočítať.

"Odporúčané" znamená, že tento počet zamestnancov sa odporúča pre zabezpečenie zdravotne bezpečných pokrmov a nápojov v zariadení pre deti a mládež s dodržaním základných hygienických požiadaviek na pri ich výrobe a podávaní.

 

Príklad 1:

Školská jedáleň pri ZŠ s MŠ, poskytuje stravovanie pre deti MŠ, žiakov ZŠ, zamestnancov školy

  Obed Desiata Olovrant
Počet detí v MŠ 60 60 60
Počet žiakov ZŠ 130 20  
Počet dospelých 32    

 

 

Príklad 2:

Školská jedáleň pri SŠ internátnej, poskytuje obedy a celodenné stravovanie pre žiakov SŠ, zamestnancov školy

  Obed Celý deň
Počet žiakov SŠ 50 120
Počet dospelých 32  

 

 

Príklad 3:

Školská jedáleň pri ZŠ, poskytuje obedy a desiaty pre žiakov ZŠ, obedy pre žiakov vo výdajnej školskej jedálni, zamestnancov školy

  Obed Desiata
Počet detí v ZŠ 200 45
Počet žiakov ZŠ - výdajňa 60 0
Počet dospelých 32  

 

 

Článok na podobnú tému TU.

 

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
KRR
Rational
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Granuldisk
LogIQ
Liebherr
Irinox
Scanbox
Metos
Espik
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
AŠKOS
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Pomôžeme vám nájsť článok