Články
Princ v zlatej zbroji nepríde
Rozprávky sú krásne. Ale školské jedálne žijú realitu – tvrdú, každodennú a dlhodobo neudržateľnú. Nedostatok peňazí, ľudí, podpory aj rešpektu nie je výnimočný stav. Je to norma.
Nedostatok financií v školskom stravovaní – ako z toho von
V nadväznosti na článok o nedostatku financií v školskom stravovaní a o tom, aká je situácia kritická, prinášame iný uhol pohľadu na túto problematiku.
Nedostatok financií v školskom stravovaní: Realita, ktorú už nemôžeme prehliadať!
Školské jedálne sa ocitajú v situácii, ktorá je udržateľná už len vďaka osobnému nasadeniu vedúcich jedální, kuchárok a ochote škôl kreatívne „záplátať“ rozpočty.
Nedostatok financií sa stal každodennou realitou, nie výnimkou.
Prečo variť halušky z bryndze z Liptova
Bryndza patrí medzi najvýznamnejšie poklady slovenskej kuchyne.
Už celé generácie je súčasťou jedálničkov, a to nielen doma, ale aj v školských jedálňach. Jej jedinečná chuť, vyrobená z ovčieho mlieka, v sebe nesie tradíciu Liptova a zároveň spĺňa nároky na modernú, zdravú výživu.
15.10. online školenie: Hygienické minimum – pohodlná príprava na skúšky RÚVZ
Chystáte sa na skúšky odbornej spôsobilosti na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva (RÚVZ)?
Nechajte stres bokom – pripravíme vás na ne z pohodlia vášho domova.
Kaviareň v zborovni, školskom kabinete, jedálni? Prečo nie 😊
Na ktoromkoľvek pracovisku v škole si môžete vytvoriť príjemné prostredie na každodennú prácu. Aj v práci si môžete dopriať skvelú kávu.
Ako realizovať „Školský program“ v zariadení školského stravovania
Školské mliečne výrobky, školské ovocie a zelenina a školské včelárske výrobky.
R301 - Váš každodenný spojenec aj v najmenších kuchyniach!
Vážené pani kuchárky – môžete si zjednodušiť život vďaka kombinovanému robotu.
R301 sa hodí do akejkoľvek kuchyne aj do tej najmenšej.
Výpestky zo školskej záhradky
Nové Aplikácie princípov k Materiálno-spotrebným normám a receptúram pre školské stravovanie, revízia 2024, umožňujú využívať produkty vypestované v školskom zariadení.
Som vedúcou školskej jedálne, kto je viac? :-(
Dovoľte, aby som sa podelila s Vami o môj „pracovný“ príbeh.
Uvarte a ochlaďte: zvýšenie efektivity vašej kuchyne s IRINOX
Objavte tajomstvo vysokej kvality, čerstvosti a prípravy jedla vo veľkom bez stresu: Uvarte - Ochlaďte.
Od desiaty až po dezert alebo varíme z nových noriem – jednoducho, chutne, atraktívne
Inovatívny kurz nielen pre kuchárky. Vítaní sú vedúci školských jedální, ale aj riaditeľky a riaditelia, ktorí chcú poodhaliť tajomstvo školskej kuchyne.
POZOR! KURZ JE URČENÝ LEN ÚČASTNÍKOM, KTORÍ SA NAOZAJ CHCÚ DOZVEDIEŤ A NAUČIŤ NIEČO NOVÉ!
IRINOX a dôležitosť bezpečnosti potravín v školách
Bezpečnosť potravín je v školách, kde sú zdravie a blaho stravníkov/študentov najvyššou prioritou, klúčovou podmienkou. Zabezpečenie toho, aby podávané jedlo bolo bezpečné a bez kontaminácie, je nevyhnutné na prevenciu chorôb prenášaných potravinami, ktoré môžu mať pre deti aj dospelých vážne následky.
BAKOŠOVÁ HACCP - NOVÝ TYP ŠKOLENIA
VEČERNÝ ONLINE KURZ PRE NOVÚ VEDÚCU
Vo finále celoslovenskej súťaže O najlepší školský obed - zvíťazili všetci!
Na začiatku obavy a nervozita, na konci nezabudnuteľné zážitky, nové priateľstvá a dojemné emócie.