Sme prví! Jedalne.sk získali akreditáciu MŠVV a M SR Vzdelávanie zamestnancov školského stravovania teraz s oficiálnou garanciou kvality.

Články

Princ v zlatej zbroji nepríde
9x 21 okt 2025 Z praxe jedální

Rozprávky sú krásne. Ale školské jedálne žijú realitu – tvrdú, každodennú a dlhodobo neudržateľnú. Nedostatok peňazí, ľudí, podpory aj rešpektu nie je výnimočný stav. Je to norma.

Praktické minimum pre novú vedúcu ŠJ
Nedostatok financií v školskom stravovaní – ako z toho von

V nadväznosti na článok o nedostatku financií v školskom stravovaní a o tom, aká je situácia kritická, prinášame iný uhol pohľadu na túto problematiku. 

Nedostatok financií v školskom stravovaní: Realita, ktorú už nemôžeme prehliadať!

Školské jedálne sa ocitajú v situácii, ktorá je udržateľná už len vďaka osobnému nasadeniu vedúcich jedální, kuchárok a ochote škôl kreatívne „záplátať“ rozpočty.

Nedostatok financií sa stal každodennou realitou, nie výnimkou.

Prečo variť halušky z bryndze z Liptova

Bryndza patrí medzi najvýznamnejšie poklady slovenskej kuchyne.

Už celé generácie je súčasťou jedálničkov, a to nielen doma, ale aj v školských jedálňach. Jej jedinečná chuť, vyrobená z ovčieho mlieka, v sebe nesie tradíciu Liptova a zároveň spĺňa nároky na modernú, zdravú výživu.

15.10. online školenie: Hygienické minimum – pohodlná príprava na skúšky RÚVZ

Chystáte sa na skúšky odbornej spôsobilosti na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva (RÚVZ)?

Nechajte stres bokom – pripravíme vás na ne z pohodlia vášho domova.

JAZ
Kaviareň v zborovni, školskom kabinete, jedálni? Prečo nie 😊

Na ktoromkoľvek pracovisku v škole si môžete vytvoriť príjemné prostredie na každodennú prácu. Aj v práci si môžete dopriať skvelú kávu.

Ako realizovať „Školský program“ v zariadení školského stravovania

Školské mliečne výrobky, školské ovocie a zelenina a školské včelárske výrobky.

R301 - Váš každodenný spojenec aj v najmenších kuchyniach!

Vážené pani kuchárky – môžete si zjednodušiť život vďaka kombinovanému robotu.

R301 sa hodí do akejkoľvek kuchyne aj do tej najmenšej.

Výpestky zo školskej záhradky

Nové Aplikácie princípov k Materiálno-spotrebným normám a receptúram pre školské stravovanie, revízia 2024, umožňujú využívať produkty vypestované v školskom zariadení.

Som vedúcou školskej jedálne, kto je viac? :-(

Dovoľte, aby som sa podelila s Vami o môj „pracovný“ príbeh.

Uvarte a ochlaďte: zvýšenie efektivity vašej kuchyne s IRINOX

Objavte tajomstvo vysokej kvality, čerstvosti a prípravy jedla vo veľkom bez stresu: Uvarte - Ochlaďte.

Od desiaty až po dezert alebo varíme z nových noriem – jednoducho, chutne, atraktívne

Inovatívny kurz nielen pre kuchárky. Vítaní sú vedúci školských jedální, ale aj riaditeľky a riaditelia, ktorí chcú poodhaliť tajomstvo školskej kuchyne.

 

POZOR! KURZ JE URČENÝ LEN ÚČASTNÍKOM, KTORÍ SA NAOZAJ CHCÚ DOZVEDIEŤ A NAUČIŤ NIEČO NOVÉ!

IRINOX a dôležitosť bezpečnosti potravín v školách

Bezpečnosť potravín je v školách, kde sú zdravie a blaho stravníkov/študentov najvyššou prioritou, klúčovou podmienkou. Zabezpečenie toho, aby podávané jedlo bolo bezpečné a bez kontaminácie, je nevyhnutné na prevenciu chorôb prenášaných potravinami, ktoré môžu mať pre deti aj dospelých vážne následky.

BAKOŠOVÁ HACCP - NOVÝ TYP ŠKOLENIA

VEČERNÝ ONLINE KURZ PRE NOVÚ VEDÚCU

Vo finále celoslovenskej súťaže O najlepší školský obed - zvíťazili všetci!

Na začiatku obavy a nervozita, na konci nezabudnuteľné zážitky, nové priateľstvá a dojemné emócie.

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
Ailos
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
vzdelávanie 21. storočia je spolufinancované
partner-eu partner-plan-obnovy

Vzdelávacia inštitúcia bola dňom 23.07.2025 zapísaná do registra certifikovaných vzdelávacích inštitúcií, ktorý vedie a spravuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (ďalej iba „ministerstvo školstva“) v Informačnom systéme vzdelávania dospelých: https://isvd.iedu.sk/ViewCertifiedEducationalInstitutionsRegistry

Pomôžeme vám nájsť článok