Články
Uľahčite si nový školský rok v jedálni alebo Naspäť do školy
Milé vedúce školských jedální,
prázdniny sa končia a s nimi prichádzajú aj nové výzvy v kuchyni a jedálni.
Vieme, že začiatok školského roka je vždy náročný – viac práce, väčší tlak a očakávania od vedenia, rodičov aj samotných stravníkov.
A presne s tým Vám vieme pomôcť.
Pracovný odev v školskom stravovaní
Zákon o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, stanovuje pravidlá týkajúce sa pracovného odevu. Hlavným cieľom je chrániť zdravie a bezpečnosť zamestnancov a predchádzať znečisteniu alebo opotrebeniu ich osobného oblečenia.
Hygiena a HACCP - séria online stretnutí pre vedúce
Cieľom série stretnutí je, aby ste sa bez zábran opýtali to, čo Vám nie je jasné.
Aby ste sa uistili o tom, čo robíte dobre a napravili to, čo je nie je v súlade.
Budete mať priestor na otázky k vlastnej prevádzke.
Povieme si ako predchádzať problémom eště pred kontrolou.
Zaradenie zamestnanca do platovej triedy
VY SA PÝTATE, MY ODPOVEDÁME.
Ako môže zamestnávateľ zvýšiť funkčné platy zamestnancov
Okrem tarifného platu môžu nepedagogickí zamestnanci škôl a školských zariadení poberať aj niektoré príplatky určené § 4 ods. 1 zákona č. 553/2003 Z. z. Je to najmä, riadiaci príplatok, osobný príplatok, príplatok za zastupovanie, či zmennosť.
Od desiaty až po dezert alebo varíme z nových noriem – jednoducho, chutne, atraktívne
Inovatívny kurz nielen pre kuchárky. Vítaní sú vedúci školských jedální, ale aj riaditeľky a riaditelia, ktorí chcú poodhaliť tajomstvo školskej kuchyne.
POZOR! KURZ JE URČENÝ LEN ÚČASTNÍKOM, KTORÍ SA NAOZAJ CHCÚ DOZVEDIEŤ A NAUČIŤ NIEČO NOVÉ!
IRINOX a dôležitosť bezpečnosti potravín v školách
Bezpečnosť potravín je v školách, kde sú zdravie a blaho stravníkov/študentov najvyššou prioritou, klúčovou podmienkou. Zabezpečenie toho, aby podávané jedlo bolo bezpečné a bez kontaminácie, je nevyhnutné na prevenciu chorôb prenášaných potravinami, ktoré môžu mať pre deti aj dospelých vážne následky.
BAKOŠOVÁ HACCP - NOVÝ TYP ŠKOLENIA
VEČERNÝ ONLINE KURZ PRE NOVÚ VEDÚCU
Vo finále celoslovenskej súťaže O najlepší školský obed - zvíťazili všetci!
Na začiatku obavy a nervozita, na konci nezabudnuteľné zážitky, nové priateľstvá a dojemné emócie.
Aký bol Veľký deň školského stravovania
V rámci projektu Jedáleň 21. storočia sa pavilón A otvoril pre kuchárky a vedúce školských jedální, riaditeľov a zriaďovateľov škôl už deň pred otvorením medzinárodnej výstavy Agrokomplex 2024.
Je otvorená dotačná výzva "Budovanie, rekonštrukcia a modernizácia infraštruktúry regionálneho školstva"
Kto a za akých podmienok môže žiadať o financie? Aká je šanca žiadateľov na úspech?
Šokové chladenie pokrmov prináša množstvo výhod pre kvalitu a bezpečnosť potravín
Šokové schladenie sa v posledných rokoch stáva čoraz obľúbenejším spôsobom konzervovania potravín.
Tento proces zahŕňa rýchle zníženie teploty horúcich potravín na bezpečné skladovacie teploty v krátkom čase. Hlavným dôvodom popularity tejto techniky je množstvo výhod, ktoré ponúka pre kvalitu a bezpečnosť potravín.
LOG-iQ = VAŠE MULTIFUNKČNÉ RIEŠENIE PRE ÚSPORU PRIESTORU, ČASU, ENERGIÍ A NÁKLADOV
Získate viac priestoru, nachodíte menej krokov, odpadne Vám nosenie ťažkých bremien, Vaša práca bude oveľa veselšia.
LIEBHERR podporuje vhodnú stravu pre mladú generáciu
Spoločnosť Liebherr sa stala generálnym partnerom prvého ročníka celoslovenskej súťaže O najlepší školský obed.
Koreniny bez známeho pôvodu by som nekúpila
Ako spoznať kvalitné korenie? Zopár užitočných spotrebiteľských tipov a trikov pri využívaní korenín.
V rozhovore radí Elisabeth Voltmer, riaditeľka zodpovedná za oblasť kvality a vývoja produktov v spoločnosti Kotányi.