Články
Pripravte sa na kontrolu z "hygieny"
Už ste mail v jedálni kontrolu z hygieny?
Nie ste si istí v problematike hygieny a HACCP?
Nemáte sa koho opýtať?
Školské stravovanie v číslach: Trendy, výzvy a príležitosti
V období rokov 2021 až 2024 zaznamenali školské jedálne na Slovensku stabilný nárast počtu stravníkov. Kým v roku 2021 sa v školských jedálňach stravovalo približne 728-tisíc osôb, v roku 2024 ich bolo už 814-tisíc.
Interaktívne varenie s profesionálnym kuchárom priamo u Vás na jedálni
Jeden deň s profesionálnym kuchárom v školskej jedálni môže zmeniť veľa.
Cítite sa v práci komfortne?
Prihliadajú Vaši zamestnávatelia na pracovné podmienky v školskej jedálni tak, aby ste sa v práci cítili komfortne?
Ako šetriť peniaze, a pritom nešetriť na kvalite surovín - interaktívny kurz pre vedúce a kuchárky školských jedální
Riešite nedostatok personálu v kuchyni?
Nechcete radšej ani pomyslieť, že by niekto z tímu ochorel? Idú vaše kuchárky na doraz?
Čo keby to hneď zajtra mohlo byť inak?
MALÉ STROJE - VEĽKÁ POMOC PRE ŠKOLSKÉ JEDÁLNE
Ako na zvýšenie produktivity a obmedzenie manuálnych úkonov v kuchyni?
Ako rýchlo a ľahko spracovávať čerstvé lokálne produkty?
Ako povzbudiť kreativitu kuchárok?
Kotol, ktorý varí, mieša a šetrí čas, nervy aj peniaze
Kotol, ktorý sám uvarí bez toho, aby kuchárka pri ňom stála, s dlhou varechou namáhavo miešala a kontrolovala varenie. O všetko sa postará automat. Je to inovácia?
Obedy zadarmo: Otázky rodičov - ako, komu, kedy, koľko?
Aktuálna zmena je rodičom nápomocná a bude podporovať stravovanie v školských jedálňach formou dotácie. Otázky, ktoré rodičov zaujímali v súvislosti s touto zmenou, sme zhrnuli v nasledovnom článku.
Zmeny v legislatívnych predpisoch v oblasti verejného zdravia
Pripravili sme pre Vás výber novelizovaných predpisov, ktoré ustanovujú podrobnosti o hygienických požiadavkách na prevádzku v zariadeniach školského stravovania.
Navýšenie mäsa pre dospelých - odpovede na Vaše otázky
Dnes sme pre vás vybrali sme pre vás otázku, ktorej odpoveď zaujíma veľkú skupinu z vás.
Stavte na prírodu!
V modernom stravovaní hrajú čoraz významnejšiu úlohu superpotraviny, ktoré obsahujú surovinu hrachový extrakt. Sú nabité vitamínmi, minerálmi a ďalšími cennými látkami.
Dotácie na školské obedy „zadarmo“ sú späť
Komu sa bude dotácia poskytovať?
Ako požiadať o dotáciu?
Spôsob použitia dotácie.
Škola ponúka svoje cukrárenské výrobky širokej verejnosti
Dnes by sme vám radi predstavili školu SOŠ hotelových služieb a obchodu z Jabloňovej 1351, vo Zvolene. Táto škola ponúka svoje cukrárenské výrobky aj širokej verejnosti. Ako sa im darí si môžete prečítať v dnešnom rozhovore.
Riešenia v oblasti likvidácie kuchynského odpadu z Vašej jedálne jednoducho a bez starostí
Do obehového hospodárstva ročne vrátime viac ako 13 000 ton kuchynského a potravinového odpadu, použitých jedlých olejov a tukov.
Rôznorodosť práce a dobrý kolektív - pohľad mladej kuchárky na prácu v školskej jedálni
Práca v školskej jedálni je skutočne náročná, ale dá sa robiť s láskou. Dnes máme pre vás rozhovor s mladou kuchárkou Soňou, ktorá našla svoje uplatnenie v školskej jedálni. Ako sa jej toto povolanie páči a kde naráža na potrebné vylepšenia sa dočítate v nasledovných riadkoch.