Články
Uľahčite si nový školský rok v jedálni alebo Naspäť do školy
Milé vedúce školských jedální,
prázdniny sa končia a s nimi prichádzajú aj nové výzvy v kuchyni a jedálni.
Vieme, že začiatok školského roka je vždy náročný – viac práce, väčší tlak a očakávania od vedenia, rodičov aj samotných stravníkov.
A presne s tým Vám vieme pomôcť.
Pracovný odev v školskom stravovaní
Zákon o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, stanovuje pravidlá týkajúce sa pracovného odevu. Hlavným cieľom je chrániť zdravie a bezpečnosť zamestnancov a predchádzať znečisteniu alebo opotrebeniu ich osobného oblečenia.
Hygiena a HACCP - séria online stretnutí pre vedúce
Cieľom série stretnutí je, aby ste sa bez zábran opýtali to, čo Vám nie je jasné.
Aby ste sa uistili o tom, čo robíte dobre a napravili to, čo je nie je v súlade.
Budete mať priestor na otázky k vlastnej prevádzke.
Povieme si ako predchádzať problémom eště pred kontrolou.
Zaradenie zamestnanca do platovej triedy
VY SA PÝTATE, MY ODPOVEDÁME.
Ako môže zamestnávateľ zvýšiť funkčné platy zamestnancov
Okrem tarifného platu môžu nepedagogickí zamestnanci škôl a školských zariadení poberať aj niektoré príplatky určené § 4 ods. 1 zákona č. 553/2003 Z. z. Je to najmä, riadiaci príplatok, osobný príplatok, príplatok za zastupovanie, či zmennosť.
Výdaj nápojov s pomocou technológií má pre jedáleň mnoho plusov
Vaše kolegyne ich už vyskúšali. Pozrite sa na ich skúsenosti, ktoré s Vami zdieľajú.
Spoločne ukážeme Slovensku, aký poklad má v školskom stravovaní!
Jedáleň 21. storočia bude súčasťou národnej výstavy Agrokomplex 2023.
Zmena na pozícii vedúcej jedálne - ako správne prebrať a odovzdať zariadenie školského stravovania
Chyby pri preberaní zariadenia školského stravovania môžu mať podstatný vplyv na prácu novej vedúcej zariadenia školského stravovania po celý jej čas pôsobenia vo funkcii.
V článku sme sa snažili zmapovať postup, ktorý by Vám mal zjednodušiť preberanie a odovzdávanie zariadenia školského stravovania.
Chodiť na konferencie sa oplatí! Obed v Prahe - rozhovor s výherkyňou.
Konferencie, ktoré sme pre vás pripravujeme majú za cieľ prinášať vám nové informácie, nové vedomosti a skúsenosti, ale aj radosť a potešenie.
Prázdniny v školskej jedálni. Ďakujeme!
Ak by ste mali vybrať jedno prídavné meno, ktoré by charakterizovalo tento školský rok, aké by to bolo?
Tipy: čo urobiť cez prázdniny v školskej jedálni
Keď sa povedia prázdniny v škole, každý si predstavuje, že v školskej jedálni sa nevarí tak sa nepracuje. Okrem dovolenky vyplývajúcej zo zákona sú tu ďalšie činnosti, ktoré je potrebné a hlavne iba možné previesť mimo prevádzky. Teda urobiť to, čo nie je možné vykonať počas školského roka, keď sa varí:
Viete, že ovocie a zelenina sa dá krájať na viac ako 50 spôsobov?
Krájajte tenké plátky, rezance, hranolky, strúhajte, krájajte do šalátov ...
Servírujte ovocie a zeleninu ako v luxusnej reštaurácii a získajte si navždy srdcia svojich stravníkov.
To všetko ľahko, rýchlo a s úsmevom.
Sušené nápoje sú vhodné pre všetky vekové kategórie stravníkov
Sušené potraviny ako mäso, ovocie alebo korenie majú svoj pôvod už v dávnej histórii, keď neexistoval iný spôsob, ako zachovať kvalitu a výživovú hodnotu potravín.
Všetko, čo by ste mali vedieť o príspevku na stravovanie v 8 bodoch
Aktualizované znenie od 1. septembra 2024
Zabezpečiť stravovanie pre svojich zamestnancov pracujúcich na plný úväzok je jednou zo základných povinností každého zamestnávateľa na Slovensku. Čo všetko však spojenie „zabezpečiť stravovanie“ pre zamestnávateľa obnáša? A ako je to so stravovaním v prípade dohodárov či počas služobných ciest?
Spoľahlivé služby v rámci zberu a likvidácie kuchynského odpadu a prepálených olejov
S akými záležitosťami sa vedúce školských jedálni musia najčastejšie popasovať v rámci likvidácie kuchynského odpadu? Aj to sme zisťovali na jarných konferenciách, ktoré sa niesli v príjemnej atmosfére, z ktorej si mohli odniesť mnoho tipov, vzájomných skúseností a možností na zlepšenie či uľahčenie systému v školských jedálňach.