Zdravá verzia receptúr v školskom stravovaní pod taktovkou občianskeho združenia
napísal/a 07 sep 2021
Zamýšľam sa nad novou metodikou pre školské stravovanie. Veľmi ma prekvapila časť zásady pre tvorbu jedálnych lístkov, ktoré sú súčasťou našej vyhlášky 330/2009. A meniť sa môžu len novou vyhláškou. A tá sa doposiaľ nemenila. Čo pre mňa znamená , že sú pôvodné ,,zásady,, sú aj na ďalej platné. V samotných MSN ma prekvapila osobitná časť ,, zverina,, ktorá určite nemá patriť do skupiny,, A,, materské školy/ jasle/. O cene ani nehovorím. Prekvapila ma i receptúra,, napr. Strapačky s bryndzou, kde je ponechaná slanina, / ktorá tak bola zaznávaná a je pri tom veľmi kvalitná surovina/,ale zároveň doplnené olejom.... čo sa ale absolútne nehodí a pokazí chuť samotného jedla, veľmi zlá kombinácia. Je toho o mnoho viac.... toľko kriku, úprav, okolo MSN pre šk. rok 2021. Očakávala som oveľa viac.
vedúca jedálne napísal/a 03 jún 2021
napísal/a 04 jún 2021
Odpoveď Jedálne.sk
Vážená pani,
za redakciu portálu musím korigovať Vaše vyjadrenie, že autorkou článku je pani Tokárová.
Tá s portálom nijak nespolupracuje a pokiaľ sa vyjadruje do diskusie, tak to robí ako súkromná osoba a vždy sa podpisuje.
Rovnako reaguje aj na Facebooku.
My sa na stránkach Jedálne.sk snažíme dávať priestor všetkým názorom. Prosím, nerobme z toho priestor pre vybavovanie akýchkoľvek krívd a nenávisti a poďme spoločne hľadať cestu, ktorá je pre budúcnosť školského stravovania dobrá.
Diskutujme otvorene a rešpektujme aj odlišné názory, presne od toho predsa diskusia je.
Velmi Vám za to vopred ďakujem.
Eva Feketová
Marta napísal/a 04 jún 2021
Gabriela napísal/a 03 jún 2021
Libuša napísal/a 01 jún 2021