znechutená zamestnankyňa ZŠ vrátane ŠKD, MŠ a ŠJ
napísal/a
30 máj 2019
Dobrý deň! Všetko v školstve je nespravodlivé! Pedagógovia sa neustále "starajú" o svoje platy a čiastočne dosahujú svoje - kedykoľvek prinesú, prepáčte mi za výraz, "zdrap papiera", že si urobili ďalšie vzdelávanie (ktoré im aj tak vyplýva zo zákona - neustále prehlbovanie si vedomostí, rozšírovanie vedomostí..,. pre mňa to znamená "ísť s dobou", využívať moderné vyučovacie techniky a postupy a pod., majú prilepšenie k platu. Nám - v ŠJ, ekonómky, účtovníčky, mzdárky, ... menia naši úžasní zákonodarcovia zákony kedykoľvek, akokoľvek, Absolvujeme množstvo školení, na kt. sa v poslednej dobe dozviete málo konkrétneho, nemáme žiadne prilepšenie, žiadne zvýšenie platu.. NIČ, LEN MNOŽSTVO ĎALŠEJ a žiaľ často zbytočnej práce navyše... a hlavne, kedy štrajkovali alebo sa inak zaujímali aj o nás? - a prepáčte, tie zmeny, ktoré by mali nastať od septembra v ŠJ... a zmeny platov - zasa len učiteľom a od nového roka opäť.. hľadám inú prácu a dúfam, že už v živote nie v školstve (som v školstve 11 rokov) - hlavne, keď naozaj, a to si úprimne vážim každú NEPEDAGOGICKÚ silu, majú porovnateľný plat ako ja - ekonómka (VŠ II.st.-ekonomika, manažmenť, personálny manažmenť a všetky, skutočne všetky, papiere robím úplne sama, Ved. ŠJ len doklady ohľadom stravy, stravníkov, zástupkyne len ohľadom žiakov. Ďakujem za úžasné rozmýšľanie predstaviteľov nášho štátu - no, možno by stačilo, keby sa sem tam vyskytnú v bežnom živote, v bežných zamestnaniach, potom by videli, koľko ich bludov sú naozaj bludy!