Marta Trochová
napísal/a
28 okt 2019
Ďakujem najprv za pochvalu reportáže. Ja by som hneď na úvod povedala, že ma zaskočil prístup, vašej vedúcej či vedenia školy. Určite máte práva. Najprv si všetky sadnite a vydiskutujte to s vedúcou, ak nie požiadajte vedenie školy a ak ani toto nepomôže, ako naznačujete, Tak by som sa vybrala za zriaďovateľom, ale aj písomnou žiadosťou. Neviem presne koľko máte prac. síl, na všetkých stravníkov , aké máte podmienky, či stravu prenášate a pod. Či je vaša kuchyňa s jedálňou pavilónového typu a pod. Teda pozrite si vyhlášku o školskom stravovaní 330/2009, kde sa uvádza koľko má byť pracovníkov v školskej jedálni na počet stravníkov. Neviem presne posúdiť len približne ako uvádzate cca 500 stravníkov / zapísaných/ chodiacich. Prepočítajte si podľa tejto vyhlášky. Poprípade si zavolajte krajskú metodičku o vysvetlenie, alebo p. Ing. Tokárovú teraz z AŠKOS-u, odborníčku pre jedálne. Vo vyhláške je síce napísané, že tento prepočet je orientačný, ale menej nesmie byť. Musia sa zohľadniť všetky aspekty vašej kuchyne. Nepoznám vaše podmienky, ale cca 7 zamestnancov včetne vedúcej pri 500 stravníkoch a ešte záleží, že máte MŠ a či tam vydáva obedy váš zamestnanec atď, tam sa môže ešte pridať. Ďalej či robíte 2 uzávierky teda napr 2 stravné listy.... je tých ukazovateľov veľa. Ak sa budete chcieť porozprávať bližšie, zavolajte. Držím vám prsty. Prepáčte, že oneskorene reagujem, ale mám dovolenku a dostala som sa k tomu až večer. Nájdete ma cez zariadenie- ZŠ Š.M. Daxnera, R. Sobota
S pozdravom Vaša kolegyňa.