Rybie mäso
Jedálne.sk napísal/a 06 jún 2025
Dobrý deň. Ako mám postupovať pri výdaji rybieho filé alebo porcovaného lososa ktorý je glazurovaný. Balenie má hmotnosť 5kg ktorú aj tak prijmem do skladu ale hmotnosť rybieho mäsa bez glazúry je menšia. Môžem navýšiť výdaj? Ak áno o koľko percent. Alebo ako správne postupovať. Ďakujem.
Jedálne.sk napísal/a 06 jún 2025
Dobrý deň,
Treba sa držať postupov už pri objednávaní, pri výdaji už je neskoro.
Aplikácie princípov jasne hovoria o minimálnych požiadavkách na kvalitu rybieho mäsa. Jednoznačne uprednostňujú 100% rybie mäsa, aj keď ide o kalibrované filé str. 13. A keď už, tak maximálne 15% glazúrovacej hmoty str. 19.
V receptúrach je hrubá váha a čistá váha rozdiel 10%.
Ak sa objedná mäso v zmysle týchto pravidiel, nemôžu byť problémy pri výdaji