Sme prví! Jedalne.sk získali akreditáciu MŠVV a M SR Vzdelávanie zamestnancov školského stravovania teraz s oficiálnou garanciou kvality.

Prepočet zamestnancov

Jedálne.sk napísal/a 09 apr 2025

Súčasný stav stravníkov Skalité- Kudlov 561 mš 79 desiata (79-obed,77-olovrant) žiaci cirkevná a kudlov 375 dosp. 107 z počtu 561 stravníkov ide na rozvoz 246 (35 obedárov pre dôchodcov, 211 do varníc pre žiakov a učiteľov cirkevnej) počet zamestnancov Kudlov vedúca Šj 1 hlavná kuchárka 1 zaučená kuchárka 2 (z toho odchádza 1 kuchárka do výdajnej jedálne zš cirkevnej) pomocná sila 4 (1 pomocná sila odchádza do výdajnej jedálne zš cirkevnej) Na Kudlove zostáva 5 zamest. + ved.ŠJ Materská škola ústredie : počet stravníkov 107 mš 86 desiata (86-obed,76-olovrant) zamestnanci mš 21 pre mš sa vyváža aj 86 desiat, 76 olovrantov, obedy 86 z toho sa balí 46 do mobilných tabletov ostatné obedy do pre mš a 21 zamestnencov sa vydávajú na tanier vo výdajnej mš (po dnešku sa však ukázalo,že stava v menu tabletoch bola studená a riaditeľka vyžaduje voziť stravu pre všetkých stavníkov mš ústredie vo varniciach) zamestnanci kuchyňa ústredie: vedúca Šj 1 hlavná kuchárka 1 (odchádza vydávať do výdajnej mš ) zaučená kuchárka 1 (odchádza vydávať do výdajnej mš a do výdejne zš cirkevná) pomocná sila 1,5 (1 ide vydávať do zš cirkevná a 0,5 prichádza na pracovisko 9:30 a ostáva na Kudlove hl. na upratovanie) Na Kudlove v kuchyni by sme mali byť takto spoločne do 12/2025 potom sa zamestnanci Ústredia vrátia do svojej kuchyne a vydávať pre cirkevnú už nebudú.

Jedálne.sk napísal/a 09 apr 2025

Odporúčaný počet zamestnancov podľa vyhlášky č. 330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania. Z poskytnutých informácií nie je možné jednoznačne určiť spojenie týchto dvoch samostatných prevádzok.

 

Súčasný stav stravníkov Skalité- Kudlov 561 mš 79 desiata (79-obed,77-olovrant) žiaci cirkevná a kudlov 375 dosp. 107 z počtu 561 stravníkov ide na rozvoz 246 (35 obedárov pre dôchodcov, 211 do varníc pre žiakov a učiteľov cirkevnej) počet zamestnancov Kudlov vedúca Šj 1 hlavná kuchárka 1 zaučená kuchárka 2 (z toho odchádza 1 kuchárka do výdajnej jedálne zš cirkevnej) pomocná sila 4 (1 pomocná sila odchádza do výdajnej jedálne zš cirkevnej) Na Kudlove zostáva 5 zamest. + ved.ŠJ .

Odporúčaný počet podľa vyhlášky 330/2009 Z. z. príloha č. 2 a

č.4

Obed

Desiata/ olovrant

Celý deň

Výdajňa/iné výdajné miesto

Počet zamestnancov

Prijatý počet stravníkov

561

156

0

246

9,2

Kuchár/zauč.kuch

4

0,5

0

1,2

5,7

Prevádzkový zamestnanec

2,5

2,5

T-H zamestnanec

0

Vedúci šj

1

1

Materská škola ústredie : počet stravníkov 107 mš 86 desiata (86-obed,76-olovrant) zamestnanci mš 21 pre mš sa vyváža aj 86 desiat, 76 olovrantov, obedy 86 z toho sa balí 46 do mobilných tabletov ostatné obedy do pre mš a 21 zamestnencov sa vydávajú na tanier vo výdajnej mš (po dnešku sa však ukázalo,že stava v menu tabletoch bola studená a riaditeľka vyžaduje voziť stravu pre všetkých stavníkov mš ústredie vo varniciach) zamestnanci kuchyňa ústredie: vedúca Šj 1 hlavná kuchárka 1 (odchádza vydávať do výdajnej mš ) zaučená kuchárka 1 (odchádza vydávať do výdajnej mš a do výdejne zš cirkevná) pomocná sila 1,5 (1 ide vydávať do zš cirkevná a 0,5 prichádza na pracovisko 9:30 a ostáva na Kudlove hl. na upratovanie) Na Kudlove v kuchyni by sme mali byť takto spoločne do 12/2025 potom sa zamestnanci Ústredia vrátia do svojej kuchyne a vydávať pre cirkevnú už nebudú.

Odporúčaný počet podľa vyhlášky 330/2009 Z. z. príloha č. 2

Obed

Desiata/ olovrant

Celý deň

Výdajňa/iné výdajné miesto

Počet zamestnancov

Prijatý počet stravníkov

107

162

0

4,5

Kuchár/zauč.kuch

2

0,5

0

2,5

Prevádzkový zamestnanec

1

1

T-H zamestnanec

0

Vedúci šj

1

1

Zuzana napísal/a 09 apr 2025

Dobrý deň od 501-600 je podľa vyhlášky 330/2009 zb.TH zamestnanec na jednozmennej prevádzke 0,5 úväzku je to tak ? ďakujem za odpoveď

Jedálne.sk napísal/a 09 apr 2025

Podľa počtu prijatých stravníkov v rozpätí od 501 do 600 príloha č. 2 k vyhláške č. 330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania odporúča prijať technicko-hospodárskeho zamestnanca na 0,5 pracovný úväzok, ktorý podľa Katalógu pracovných činností s prevahou duševnej práce pri výkone práce vo verejnom záujme zabezpečuje činnosti:

 

04.11 Koordinovanie a organizovanie prác zamestnancov s prevahou fyzickej práce(napr. na úseku ubytovania, stravovania, v stavebnej alebo špedičnej prevádzke) s plnou hmotnou zodpovednosťou.

  1. Komplexné vedenie agendy súvisiacej so stravovanými osobami v zariadení školského stravovania:
  1. vedie evidenciu stravníkov podľa prijatých zápisných lístkov stravníkov;
  2. denne vedie výkaz stravovaných osôb na základe odhlášok a prihlášok na stravovanie;
  3. samostatne rozpočtuje, zúčtováva a spravuje finančné prostriedky zákonných zástupcov detí a žiakov a dospelých stravníkov určených na úhradu nákladov na stravovanie;
  4. zabezpečuje včasné zúčtovanie preplatkov a nedoplatkov stravníkov;
  5. vyhotovuje podklady k mesačnej uzávierke a prehľad inkasa stravného.

 

  1. Samostatne spracúva podklady na čerpanie finančných prostriedkov Európskej únie a iných verejných zdrojov v rámci Celospoločenských programov podpory zdravia.
  2. Denne sleduje stav čerpania finančného limitu na nákup potravín.
  3. Mesačne vyhodnocuje nutričné hodnoty podávaných jedál a plnenie odporúčaných výživových dávok podľa vekovej skupiny stravníkov a druhov osobitného stravovacieho režimu s použitím špecializovaných odborných metód informačných technológií.
  4. Zabezpečuje dodávateľsko-odberateľské vzťahy podľa zákona o verejnom obstarávaní a zásad pre bezpečnosť a kvalitu nakupovaných potravín.
  5. Vedie evidenciu faktúr a objednávok, zabezpečuje včasnú úhradu podľa rozpočtových pravidiel, resp. finančných pravidiel alebo vnútorných predpisov.
  6. Vyhotovuje inventúrne zoznamy, vedie evidenciu majetku, finančných prostriedkov, vykonáva celoročné a mimoriadne inventarizácie, vrátane plnej hmotnej zodpovednosti za tieto hodnoty.
  7. Zodpovedá za evidovanie, tvorbu, ukladanie, ochranu registratúrnych záznamov, prístup k nim a ich vyraďovanie podľa registratúrneho poriadku a registratúrneho plánu školy alebo školského zariadenia.
  8. Zabezpečuje dodržiavanie predpisov o bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a predpisov na ochranu pred požiarmi.
  9. Zabezpečuje vedenie štatistiky a výkazníctva v súlade s príslušnými predpismi.
  10. Uplatňuje záujmy stravníkov vo vzťahu k činnosti zariadenia školského stravovania.
VIS Slonensko

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
Ailos
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
vzdelávanie 21. storočia je spolufinancované
partner-eu partner-plan-obnovy

Vzdelávacia inštitúcia bola dňom 23.07.2025 zapísaná do registra certifikovaných vzdelávacích inštitúcií, ktorý vedie a spravuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (ďalej iba „ministerstvo školstva“) v Informačnom systéme vzdelávania dospelých: https://isvd.iedu.sk/ViewCertifiedEducationalInstitutionsRegistry

Pomôžeme vám nájsť článok