Zápisné lístky
Eva napísal/a 09 apr 2025
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na podávanie stravy deťom v školskej jedálni. Dnes mali na olovrant piškóty k jogurtu, piškóty boli pre všetky deti pri stole naservírované v jednom tanieri. Deti si ich brali jeden viac, jeden menej, niekomu sa ani neušlo. Podľa mňa by mal mať každý svoju porciu v miske. Mýlim sa? Aj chlieb má predsa každý na svojom tanieri. Ďakujem za usmernenie. Praženicová
Jedálne.sk napísal/a 15 apr 2025
Na piškóty, ktoré je možné podávať k detskej výžive, pudingu, tvarohovému krému, ovocnému poháru alebo jogurtu je vypracované receptúra. V receptúre je presne uvedená porcia, ktorú má stravník podľa veku dostať.
23.007 - Piškóty
Hmotnosť porcie : 20 25 25 30 30
V prípade, že sa podávajú piškóty k dezertu oddelene, nie súčasťou dezertu, tak každému dieťaťu na samostatný tanierik. Hromadné podávanie akéhokoľvek pokrmu na spoločný tanier, z ktorého si majú deti brať rukami, je z hygienického hľadiska neprípustné.
Jedálne.sk napísal/a 28 mar 2025
Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť - neviem to nájsť - je potrebné každoročne obnovovať zápisné lístky pre žiakov, ktorí pokračujú v štúdiu, a nenastala u nich žiadna zmena? Alebo stačí iba prihlásiť nových? Ďakujem za odpoveď.
Jedálne.sk napísal/a 28 mar 2025
Zápisný lístok stravníka, je povinným dokumentom podľa vyhlášky 339/2023 Z. z. o pedagogickej dokumentácii a ďalšej dokumentácii.
Prostredníctvom zápisného lístka sa stravníci prihlasujú na stravovanie v zariadení školského stravovania na konkrétny školský rok alebo počas trvania celej školskej dochádzky.
Je na rozhodnutí riaditeľa školského zariadenia resp. vedúceho zamestnanca zariadenia školského stravovania, ktorú formu zápisného lístka stravník použije na prihlasovanie. Bezprostredne na zápisný lístok nadväzuje Rozhodnutie o prijatí dieťaťa alebo žiaka do školského zariadenia v súlade s ustanovením § 5 ods. 6 písm. a) zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Rozhodnutie o prijatí je možné vydať na konkrétny školský rok alebo počas trvania celej školskej dochádzky.