počet zamestnancov v ŠJ

Jedálne.sk napísal/a 27 feb 2025

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ohľadne správneho počtu zamestnancov v našej jedálni. Máme 80 detí v MŠ(do budúcna od septembra predpoklad 100 detí), robia sa desiate a olovranty- z toho sa na jednu triedu -20 detí posiela výdaj na elokovné pracovisko( balenie a váženie -desiata obed aj olovrant), ZŠ má 150 stravníkov žiakov a zamestnancov je cca 30 stravníkov. Sme zapojený aj do školského ovocia a školského mliečneho programu. Podľa našich výpočtov by mal byť počet zamestnancov 5,25 človeka, my máme 2 kuchárky a 3 pomocnice. Sú naše výpočty správne? Veľmi by nám Vaša odpoveď pomohla, nakoľko aktuálne rešime nezhody so zriaďovateľom. Ďakujem veľmi pekne

Jedálne.sk napísal/a 27 feb 2025

Odporúčaný počet podľa vyhlášky 330/2009 Z. z.

Obed

Desiata/ olovrant

Celý deň

Výdajňa/iné výdajné miesto

Počet zamestnancov

 

Prijatý počet stravníkov

260

160

0

20*

5,7

 

Kuchár/zauč.kuch

2

0,5

0

0,2

2,7

 

Prevádzkový zamestnanec

2

2

 

T-H zamestnanec

0

 

Vedúci šj

1

1

 

 

260=80+150+30

160=80x2(D+Ol)

* 20 stravníkov na inom výdajnom mieste, vyhláška stanovuje do 50 - 0,5, prepočítané podielom počtu stravníkov

VIS Slonensko

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Bidfood
Pomôžeme vám nájsť článok