počet zamestnancov v ŠJ
Jedálne.sk napísal/a 27 feb 2025
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ohľadne správneho počtu zamestnancov v našej jedálni. Máme 80 detí v MŠ(do budúcna od septembra predpoklad 100 detí), robia sa desiate a olovranty- z toho sa na jednu triedu -20 detí posiela výdaj na elokovné pracovisko( balenie a váženie -desiata obed aj olovrant), ZŠ má 150 stravníkov žiakov a zamestnancov je cca 30 stravníkov. Sme zapojený aj do školského ovocia a školského mliečneho programu. Podľa našich výpočtov by mal byť počet zamestnancov 5,25 človeka, my máme 2 kuchárky a 3 pomocnice. Sú naše výpočty správne? Veľmi by nám Vaša odpoveď pomohla, nakoľko aktuálne rešime nezhody so zriaďovateľom. Ďakujem veľmi pekne
Jedálne.sk napísal/a 27 feb 2025
Odporúčaný počet podľa vyhlášky 330/2009 Z. z. |
Obed |
Desiata/ olovrant |
Celý deň |
Výdajňa/iné výdajné miesto |
Počet zamestnancov |
|
Prijatý počet stravníkov |
260 |
160 |
0 |
20* |
5,7 |
|
Kuchár/zauč.kuch |
2 |
0,5 |
0 |
0,2 |
2,7 |
|
Prevádzkový zamestnanec |
2 |
|
|
|
2 |
|
T-H zamestnanec |
|
|
|
|
0 |
|
Vedúci šj |
1 |
|
|
|
1 |
260=80+150+30
160=80x2(D+Ol)
* 20 stravníkov na inom výdajnom mieste, vyhláška stanovuje do 50 - 0,5, prepočítané podielom počtu stravníkov