Sme prví! Jedalne.sk získali akreditáciu MŠVV a M SR Vzdelávanie zamestnancov školského stravovania teraz s oficiálnou garanciou kvality.

počet zamestnancov v ŠJ

Jedálne.sk napísal/a 27 feb 2025

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ohľadne správneho počtu zamestnancov v našej jedálni. Máme 80 detí v MŠ(do budúcna od septembra predpoklad 100 detí), robia sa desiate a olovranty- z toho sa na jednu triedu -20 detí posiela výdaj na elokovné pracovisko( balenie a váženie -desiata obed aj olovrant), ZŠ má 150 stravníkov žiakov a zamestnancov je cca 30 stravníkov. Sme zapojený aj do školského ovocia a školského mliečneho programu. Podľa našich výpočtov by mal byť počet zamestnancov 5,25 človeka, my máme 2 kuchárky a 3 pomocnice. Sú naše výpočty správne? Veľmi by nám Vaša odpoveď pomohla, nakoľko aktuálne rešime nezhody so zriaďovateľom. Ďakujem veľmi pekne

Jedálne.sk napísal/a 27 feb 2025

Odporúčaný počet podľa vyhlášky 330/2009 Z. z.

Obed

Desiata/ olovrant

Celý deň

Výdajňa/iné výdajné miesto

Počet zamestnancov

 

Prijatý počet stravníkov

260

160

0

20*

5,7

 

Kuchár/zauč.kuch

2

0,5

0

0,2

2,7

 

Prevádzkový zamestnanec

2

2

 

T-H zamestnanec

0

 

Vedúci šj

1

1

 

 

260=80+150+30

160=80x2(D+Ol)

* 20 stravníkov na inom výdajnom mieste, vyhláška stanovuje do 50 - 0,5, prepočítané podielom počtu stravníkov

Kefa za poštovné

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
Ailos
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
vzdelávanie 21. storočia je spolufinancované
partner-eu partner-plan-obnovy

Vzdelávacia inštitúcia bola dňom 23.07.2025 zapísaná do registra certifikovaných vzdelávacích inštitúcií, ktorý vedie a spravuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (ďalej iba „ministerstvo školstva“) v Informačnom systéme vzdelávania dospelých: https://isvd.iedu.sk/ViewCertifiedEducationalInstitutionsRegistry

Pomôžeme vám nájsť článok