Jedálne.sk napísal/a 17 feb 2025

Prosím Vás, poraďte mi. Kúpila som hlbokozmrazené halušky ale v normách ich nemám, ako mám vypočítať koľko halušiek hlbokozmrazených potrebujem uvariť? Ďakujem za odpoveď.

Jedálne.sk napísal/a 17 feb 2025

Vážená pani vedúca,

pri revízii receptúr registra MSN bola prvoradá podmienka zachovania čerstvosti používaných surovín a z toho dôvodu veľká časť "tzv. polotovarov" bola z registra vyradená. Aj keď je možné argumentovať , že niektoré hlbokozmrazené druhy receptúr v registri zostali ako napr. hlbokozmrazené pirohy, šúľance atď. .Ide o receptúry, ktorých príprava v čerstvom stave je technologicky pri zvýšenom počte stravníkov náročná. Zastávame názor, že aj halušky sú pri zvýšenom počte stravníkov (napr. nad 200) technologicky náročnejšie a ich alternatíva hlobokozmrazených je na mieste.

Z vyššie uvedeného vyplýva, že tento druh receptúry Vám register MSN podľa ods. 4 § 140 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) v znení neskorších predpisov používanie hlbokozmrazených halušiek a ich zaradenie do jedálneho lístka v súčasnosti neumožňuje.

VIS Slonensko

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Bidfood
Pomôžeme vám nájsť článok