Sme prví! Jedalne.sk získali akreditáciu MŠVV a M SR Vzdelávanie zamestnancov školského stravovania teraz s oficiálnou garanciou kvality.

záznam teplôt v sklade a v chladničkách

Jedálne.sk napísal/a 06 feb 2025

dobrý deň chcem sa opýtať ,či je prípustné si robiť evidenciu teplôt v skladoch a v chladičkách v elektronickej podobe. ďakujem za odpoveď.

Jedálne.sk napísal/a 06 feb 2025

Záznamy a evidencie príručky systému HACCP je možné viesť v neelektronickej / papierovej podľa vypracovaných príloh alebo aj v elektronickej podobe.

Je dôležité zvážiť podľa prevádzkových podmienok školskej jedálne, ktorú dokumentáciu je možné /vhodné viesť elektronicky. ( Napr.chladiace a mraziace zariadenia sú častokrát umiestnené v skladových priestoroch situovaných na inom podlaží ako je pracovisko s elektronickým zariadením; meranie 2x denne obvykle vykonávajú kuchári /prevádzkoví zamestnanci, ktorí nemajú prístup k elektronickej evidencii; a pod.).

Pri zavedení elektronickej evidencie je potrebné vykonať revíziu príručky HACCP (kapitola č. 6) a vzorové tlačivo nahradiť vzorom elektronického tlačiva. Doba archivácie dokumentov je minimálne 2 roky.

VIS Slonensko

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
Ailos
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
vzdelávanie 21. storočia je spolufinancované
partner-eu partner-plan-obnovy

Vzdelávacia inštitúcia bola dňom 23.07.2025 zapísaná do registra certifikovaných vzdelávacích inštitúcií, ktorý vedie a spravuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (ďalej iba „ministerstvo školstva“) v Informačnom systéme vzdelávania dospelých: https://isvd.iedu.sk/ViewCertifiedEducationalInstitutionsRegistry

Pomôžeme vám nájsť článok