záznam teplôt v sklade a v chladničkách

Jedálne.sk napísal/a 06 feb 2025

dobrý deň chcem sa opýtať ,či je prípustné si robiť evidenciu teplôt v skladoch a v chladičkách v elektronickej podobe. ďakujem za odpoveď.

Jedálne.sk napísal/a 06 feb 2025

Záznamy a evidencie príručky systému HACCP je možné viesť v neelektronickej / papierovej podľa vypracovaných príloh alebo aj v elektronickej podobe.

Je dôležité zvážiť podľa prevádzkových podmienok školskej jedálne, ktorú dokumentáciu je možné /vhodné viesť elektronicky. ( Napr.chladiace a mraziace zariadenia sú častokrát umiestnené v skladových priestoroch situovaných na inom podlaží ako je pracovisko s elektronickým zariadením; meranie 2x denne obvykle vykonávajú kuchári /prevádzkoví zamestnanci, ktorí nemajú prístup k elektronickej evidencii; a pod.).

Pri zavedení elektronickej evidencie je potrebné vykonať revíziu príručky HACCP (kapitola č. 6) a vzorové tlačivo nahradiť vzorom elektronického tlačiva. Doba archivácie dokumentov je minimálne 2 roky.

VIS Slonensko

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Bidfood
vzdelávanie 21. storočia je spolufinancované
partner-eu partner-plan-obnovy

Vzdelávacia inštitúcia bola dňom 23.07.2025 zapísaná do registra certifikovaných vzdelávacích inštitúcií, ktorý vedie a spravuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (ďalej iba „ministerstvo školstva“) v Informačnom systéme vzdelávania dospelých: https://isvd.iedu.sk/ViewCertifiedEducationalInstitutionsRegistry

Pomôžeme vám nájsť článok