záznam teplôt v sklade a v chladničkách
Jedálne.sk napísal/a 06 feb 2025
dobrý deň chcem sa opýtať ,či je prípustné si robiť evidenciu teplôt v skladoch a v chladičkách v elektronickej podobe. ďakujem za odpoveď.
Jedálne.sk napísal/a 06 feb 2025
Záznamy a evidencie príručky systému HACCP je možné viesť v neelektronickej / papierovej podľa vypracovaných príloh alebo aj v elektronickej podobe.
Je dôležité zvážiť podľa prevádzkových podmienok školskej jedálne, ktorú dokumentáciu je možné /vhodné viesť elektronicky. ( Napr.chladiace a mraziace zariadenia sú častokrát umiestnené v skladových priestoroch situovaných na inom podlaží ako je pracovisko s elektronickým zariadením; meranie 2x denne obvykle vykonávajú kuchári /prevádzkoví zamestnanci, ktorí nemajú prístup k elektronickej evidencii; a pod.).
Pri zavedení elektronickej evidencie je potrebné vykonať revíziu príručky HACCP (kapitola č. 6) a vzorové tlačivo nahradiť vzorom elektronického tlačiva. Doba archivácie dokumentov je minimálne 2 roky.