Zásady na zostavovanie jedálnych lístkov zariadení školského stravovania
Lucia napísal/a 15 feb 2024
Jedálne.sk napísal/a 22 feb 2024
Odporúčame Vám to riešiť. V registri receptúr MSN pre školské stravovanie sa croissanty alebo donuty nenachádzajú. Balené pekárenské výrobky z distribučnej siete neodporúčame podávať pre vysoký obsah konzervantov, farbív a stabilizátorov na predĺženie minimálnej doby spotreby.
Prípustné by bolo, keby ich pripravovali v školskej jedálni.
Jedálne.sk napísal/a 31 jan 2024
Rada by som sa spýtala kto má na starosti zostavovanie jedálnych lístkov v materských škôlkach. Nehnevajte sa na mňa každý deň na raňajky iná pomazánka. Ako keby obyčajné maslo, med, lekvár alebo šunka niečo obyčajné už neexistovalo. Stále dokola droždia, rybacia, vajíčková. Keď nie ráno, tak poobede. Ďalšia vec prečo sa podáva čierny čaj bez cukru? Obedy, že akože des. Mám pocit ako by tie deti boli žlčnikári. Chcem podať podnet na toto a rada by som vedela, že s kým o tom môžem hovoriť. A ešte sa chcem informovať - voľakedy chodila do škôlky aj pani doktorka (podľa obvodu) ohľadom stravy, teraz už som to nevidela ani nepočula že by ju niekto volal. Je lepšie,že varíme zdravšie jedlá, ktoré naše deti vôbec nejedia a vyhadzujú sa do koša a deti sú také hladné že poobede už ani nevidia.
Jedálne.sk napísal/a 31 jan 2024
Za zostavu jedálnych lístkov zodpovedá vedúci zamestnanec zariadenia školského stravovania a hlavný kuchár.
Pri zostave jedálnych lístkov vychádzajú z odporúčaných výživových dávok pre deti vo veku od 3 do 6 rokov a zásad na zostavovanie jedálnych lístkov, ktoré sú v prílohe č. 1 k vyhláške č. 330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania.
Marta napísal/a 01 feb 2024
Anna napísal/a 01 feb 2024