Pozícia kuchár- iba vyučený v odbore?

Monika napísal/a 02 feb 2024

Dobrý deň. Chcela by som Vás poprosiť o širšiu informáciu k zverejnenému kurzu pre kuchárky, ktorý organizujete pre zamestnancov školských jedální počas jarných prázdnin. V článku uvádzate, že absolventi po ukončení kurzu dostanú certifikát. Bude tento certifikát slúžiť ako osvedčený doklad, že môže táto pracovníčka pracovať v školskom zariadení ako hlavná kuchárka? Je tento kurz akreditovaný aj Ministerstvom školstva? Ďakujem za odpoveď.

Jedálne.sk napísal/a 06 feb 2024

Certifikát z kurzu pre kuchárky a kuchárov, ktoré organizuje portál Jedálne.sk, slúži ako osvedčenie o účasti. Kurz má priniesť inšpiráciu, ukázať moderné trendy a motivovať ku kreativite.
Nenahrádza certifikované vzdelanie kuchárky, na to slúžia rekvalifikačné kurzy.

Jedálne.sk napísal/a 23 jan 2024

Dobrý deň, chcem sa spýtať, ak pracujem v školstve viac rokov / 5 rokov/ ako pomocná kuchárka, môžem byť aj v pozícii kuchárka, keď nie som vyučená v odbore, ale mám spôsobilosť pracovať v kuchyni z hygieny? Musím si robiť kurz kuchárky, alebo ? Ďakujem moc.

Jedálne.sk napísal/a 23 jan 2024

Osobitný kvalifikačný predpoklad vzdelania pre výkon pracovnej činnosti kuchár v zariadení školského stravovania nie je všeobecne záväzným právnym predpisom ustanovený. Výhodou je vzdelanie v odbore potravinárstva, hoteliérstva a pod., ale nemôže byť podmienkou. Podmienkou môže byť prax v stravovacej oblasti a znalosti z prípravy pokrmov.

Činnosť kuchárky vykonávať môžete, avšak pre zaradenie do vyššej platovej triedy ( do 2. PT alebo 3.PT) musíte mať požadovanú kvalifikáciu – stredné (výučný list- nemusí byť v odbore kuchár) alebo úplné stredné vzdelanie s maturitou ( nemusí byť v odbore potraviny-stravovanie).

Hrachový granuát 1

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová