Strava, výživa
Aké druhy jedál u vás deti nemajú rady?
Projekt Jedáleň 21. storočia hľadá cesty ako Vám pomáhať a Vy k tomu môžete jednoducho prispieť Vašou odpoveďou na otázky.
Koreniny bez známeho pôvodu by som nekúpila
Ako spoznať kvalitné korenie? Zopár užitočných spotrebiteľských tipov a trikov pri využívaní korenín.
V rozhovore radí Elisabeth Voltmer, riaditeľka zodpovedná za oblasť kvality a vývoja produktov v spoločnosti Kotányi.
Čo nepatrí na jedálny lístok do materskej školy
Vo všeobecnosti sa odporúča (a to nielen u detí) konzumovať pestrú stravu zloženú z kvalitných čerstvých surovín a potravín.
Ovocné a zeleninové nápoje - zdravé a pre deti veľmi atraktívne
Správny pitný režim je dôležitý pre každého z nás. Pre správny vývoj detského organizmu to platí dvojnásobne s prichádzajúcou jarou, letom a teplým počasím ešte o trochu viac.
„Nové zdravé“ receptúry. TO NAOZAJ?
V novom roku sme ako darček dostali „nové zdravé“ receptúry , ktoré máme v našich zariadeniach na našich stravníkoch vyskúšať a overiť.
VÝŽIVOVÉ POŽIADAVKY V ŠKOLSKOM STRAVOVANÍ. OTESTUJTE SA!
Ako sú základné pojmy vymedzené v Potravinovom kódexe? Čo sú výživové potreby? Ktoré vitamíny a minerálne látky sú nevyhnutné pre zachovanie zdravia a odolnosti voči chorobám? Vedeli by ste odpovedať na všetky tieto otázky?
AKO PRIPRAVIŤ JEDÁLNY LÍSTOK V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI?
Čo v Zásadách na zostavovanie jedálnych lístkov v zariadení školského stravovania podľa Prílohy č. 1 k Vyhláške č.330/2009 Z.z. nenájdete. Podľa vedúcej školskej jedálne. Overené praxou.
PRIPOMEŇME SI DÔLEŽITOSŤ A ZÁSADY ZDRAVEJ VÝŽIVY
Svetový deň výživy slávime 16. októbra. Vyzýva k spolupráci usiluje o to, aby sa právo na potraviny ako základné ľudské právo, zabezpečilo všetkým obyvateľom planéty.
ZDRAVÉ ŠKOLSKÉ STRAVOVANIE
Ing. Silvia Tokárová
Varíme z regionálnych surovín
DOKONALÁ POTRAVINA - MLIEKO
Mária Tejiščáková
Jubilejný 10. ročník Dňa mlieka v Prešove 15.5.2018 všetkých uchvátil