Inšpirácia
Kaviareň v zborovni, školskom kabinete, jedálni? Prečo nie 😊
Na ktoromkoľvek pracovisku v škole si môžete vytvoriť príjemné prostredie na každodennú prácu. Aj v práci si môžete dopriať skvelú kávu.
Nové materiálno - spotrebné normy v tlačenej forme - finalizujeme, kompletujeme, distribúcia už čoskoro.
Vážení zákazníci,
do tlačených noriem sme zapracovali aktualizáciu vydanú ministerstvom k 15.10.2024.
Teraz všetko finalizujeme, kompletujeme, distribúcia už čoskoro.
A ak ste si normy ešte neobjednali, už nečakajte, niektoré varianty budú onedlho vypredané.
V súťaži O najlepší školský obed na Slovensku zvíťazila s ragú z daniela Spojená škola, Špeciálna základná škola s materskou školou, Praktická škola Trnava
Tlačová správa: Nitra, 15. augusta 2024_ Celoslovenské finále súťaže O najlepší školský obed prebehlo 15. augusta v pavilóne Jedáleň 21. storočia na výstave Agrokomplex 2024 v Nitre.
Deväť finálových tímov zložených zo zamestnancov školských jedální pripravovalo po celý deň pred zrakmi poroty aj návštevníkov svoje menu zamerané na zdravý životný štýl. Prvým miestom porota ocenila šošovicovú mliečnu polievku so zemiakmi, ragú z daniela s brusnicovou omáčkou a knedľu kysnutú s celozrnnou múkou tímu jedálne Spojenej školy, Špeciálnej základnej školy s materskou školou, Praktickej školy Trnava, Čajkovského 50.
Chcete vo svojej kuchyni ušetriť každý deň minimálne hodinu na príprave jedál?
Každá prevádzka dnes bojuje s časom a pracovnou silou. Máme pre Vás tip, ako v tomto boji uspieť.
UŠETRITE si čas a energiu pri likvidácii kuchynského odpadu z vašej jedálne
V dnešnej dobe, keď sú legislatívne požiadavky na spracovanie a evidenciu odpadov neustále prísnejšie, je pre školy a ich jedálne kľúčové mať spoľahlivého partnera, ktorý dokáže uľahčiť a vyriešiť celý proces nakladania s biologicky rozložiteľným odpadom z kuchýň školských jedální.
Čím spraviť radosť na Deň detí
Blíži sa Deň detí a ak uvažujete nad tým, akým obedom prekvapiť malých, ale aj tých väčších stravníkov v tento deň, aby ste im ho spríjemnili, opýtali sme sa, ktoré jedlo je ich najobľúbenejšie.
Školský obed za hranicami Slovenska
Stravovanie ako také sa líši od miesta k miestu a inak tomu nie je ani v oblasti verejného stravovania. Pre zaujímavosť vám prinášame aj pohľad na zvyklosti v oblasti školského stravovania v iných krajinách.
Jar na tanieri
Jar je obdobie farieb, akejsi čerstvosti, závanu niečoho príjemného. Farebnosť tohto obdobia, kedy sa začínajú v záhrade objavovať prvé jarné zeleniny je možné využiť aj v kuchyni. Farebné a radostné kreácie na tanieri budú inšpiráciou aj pre deti, ktoré majú ku zelenine trochu vlažný, alebo možno aj žiaden, vzťah.
Olovrant, ktorý poteší nielen deti
Milé jedálne,
viete, že svojimi výtvormi v kuchyni dokážete potešiť nielen deti, ale ešte aj dospelých, ktorí z čias škôlky a školy už dávno vyrástli? Áno, skutočne sa to stáva.
Ako?
Škola ponúka svoje cukrárenské výrobky širokej verejnosti
Dnes by sme vám radi predstavili školu SOŠ hotelových služieb a obchodu z Jabloňovej 1351, vo Zvolene. Táto škola ponúka svoje cukrárenské výrobky aj širokej verejnosti. Ako sa im darí si môžete prečítať v dnešnom rozhovore.
Riešenia v oblasti likvidácie kuchynského odpadu z Vašej jedálne jednoducho a bez starostí
Do obehového hospodárstva ročne vrátime viac ako 13 000 ton kuchynského a potravinového odpadu, použitých jedlých olejov a tukov.
Ako bolo v škole? Čo ste mali na obed?
Odkedy píšem pre jedálne, do života sa mi pripletú akoby samé, milé príbehy, ktoré sú práve z prostredia školského stravovania.
Nevenujme pozornosť tomu, čo bude, ale tomu, čo chceme.
Máte pocit, že sa na nás v poslednom čase valí jedna zlá informácia, za druhou?
Doba je akási zvláštna, ale sú v nej aj svetlé momety, ktorých sa dá chytiť, držať sa ich a postupne začať cestu „tým jasnejším“ smerom. Aj takýto pocit, pomysleného svetla, bolo cítiť na konferencii 1.AŠKOS v Košiciach.
Ktorá krajina má najlepšie školské obedy?
Nahliadnite do zahraničných jedální a rozhodnite, z ktorej krajiny by sme si mohli brať príklad.
Kuter je pravou rukou každého kuchára.
Nenápadní kuchynskí pomocníci, ktorí zvládnu širokú škálu prác za nízku obstarávaciu cenu. Krájač dokáže sekať, mlieť, šľahať a hniesť. Na každú činnosť je potrebné vybrať správny nôž.