Inšpirácia
Bojím sa o miesto, ťažko zoženiem inú prácu
Je dobré si prácu vážiť. Je dobré ju kvalitne vykonávať, aby sme o ňu neprišli. Je dobré premýšľať a mať pripravené riešenie, čo robiť, keď o prácu prídem.
Čo ale nie je dobré?
Praktické kurzy pre kuchárky a kuchárov školských jedální - jesenné prázdniny
S ohľadom na časové vyťaženie kuchárok sme kurzy pripravili na jesenné prázdniny, a to hneď na štyroch miestach Slovenska.
Výzva na rekonštrukciu a modernizáciu základných škôl je otvorená!
Výzva na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok na rekonštrukciu a modernizáciu základných škôl je súčasťou Programu Slovensko 2021 – 2027 a platí pre Banskobystrický kraj, Košický kraj, Nitriansky kraj, Prešovský kraj, Trenčiansky kraj, Trnavský kraj, Žilinský kraj.
Vlastná školská záhradka
Ak by ste mali čarovnú paličku a dokázali si ňou vytvoriť presné takú jedáleň, o akej snívate, aká by bola?
Viete, že ovocie a zelenina sa dá krájať na viac ako 50 spôsobov?
Krájajte tenké plátky, rezance, hranolky, strúhajte, krájajte do šalátov ...
Servírujte ovocie a zeleninu ako v luxusnej reštaurácii a získajte si navždy srdcia svojich stravníkov.
To všetko ľahko, rýchlo a s úsmevom.
Spoľahlivé služby v rámci zberu a likvidácie kuchynského odpadu a prepálených olejov
S akými záležitosťami sa vedúce školských jedálni musia najčastejšie popasovať v rámci likvidácie kuchynského odpadu? Aj to sme zisťovali na jarných konferenciách, ktoré sa niesli v príjemnej atmosfére, z ktorej si mohli odniesť mnoho tipov, vzájomných skúseností a možností na zlepšenie či uľahčenie systému v školských jedálňach.
Čím spraviť radosť na Deň detí
Blíži sa Deň detí a ak uvažujete nad tým, akým obedom prekvapiť malých, ale aj tých väčších stravníkov v tento deň, aby ste im ho spríjemnili, opýtali sme sa, ktoré jedlo je ich najobľúbenejšie.
Školský obed za hranicami Slovenska
Stravovanie ako také sa líši od miesta k miestu a inak tomu nie je ani v oblasti verejného stravovania. Pre zaujímavosť vám prinášame aj pohľad na zvyklosti v oblasti školského stravovania v iných krajinách.
Vysokozáťažové, ale stále ľahké a agilné
Transportné vozíky ScanBox sú elegantné, univerzálne a ľahké.
Jar na tanieri
Jar je obdobie farieb, akejsi čerstvosti, závanu niečoho príjemného. Farebnosť tohto obdobia, kedy sa začínajú v záhrade objavovať prvé jarné zeleniny je možné využiť aj v kuchyni. Farebné a radostné kreácie na tanieri budú inšpiráciou aj pre deti, ktoré majú ku zelenine trochu vlažný, alebo možno aj žiaden, vzťah.
Olovrant, ktorý poteší nielen deti
Milé jedálne,
viete, že svojimi výtvormi v kuchyni dokážete potešiť nielen deti, ale ešte aj dospelých, ktorí z čias škôlky a školy už dávno vyrástli? Áno, skutočne sa to stáva.
Ako?
MALÉ STROJE - VEĽKÁ POMOC PRE ŠKOLSKÉ JEDÁLNE
Ako na zvýšenie produktivity a obmedzenie manuálnych úkonov v kuchyni?
Ako rýchlo a ľahko spracovávať čerstvé lokálne produkty?
Ako povzbudiť kreativitu kuchárok?
Kotol, ktorý varí, mieša a šetrí čas, nervy aj peniaze
Kotol, ktorý sám uvarí bez toho, aby kuchárka pri ňom stála, s dlhou varechou namáhavo miešala a kontrolovala varenie. O všetko sa postará automat. Je to inovácia?
Škola ponúka svoje cukrárenské výrobky širokej verejnosti
Dnes by sme vám radi predstavili školu SOŠ hotelových služieb a obchodu z Jabloňovej 1351, vo Zvolene. Táto škola ponúka svoje cukrárenské výrobky aj širokej verejnosti. Ako sa im darí si môžete prečítať v dnešnom rozhovore.
Riešenia v oblasti likvidácie kuchynského odpadu z Vašej jedálne jednoducho a bez starostí
Do obehového hospodárstva ročne vrátime viac ako 13 000 ton kuchynského a potravinového odpadu, použitých jedlých olejov a tukov.