Inšpirácia

Spoľahlivé služby v rámci zberu a likvidácie kuchynského odpadu a prepálených olejov
95x 30 máj 2023 Inšpirácia

S akými záležitosťami sa vedúce školských jedálni musia najčastejšie popasovať v rámci likvidácie kuchynského odpadu? Aj to sme zisťovali na jarných konferenciách, ktoré sa niesli v príjemnej atmosfére, z ktorej si mohli odniesť mnoho tipov, vzájomných skúseností a možností na zlepšenie či uľahčenie systému v školských jedálňach.

Espik 2
Čím spraviť radosť na Deň detí

Blíži sa Deň detí a ak uvažujete nad tým, akým obedom prekvapiť malých, ale aj tých väčších stravníkov v tento deň, aby ste im ho spríjemnili, opýtali sme sa, ktoré jedlo je ich najobľúbenejšie.

Školský obed za hranicami Slovenska

Stravovanie ako také sa líši od miesta k miestu a inak tomu nie je ani v oblasti verejného stravovania. Pre zaujímavosť vám prinášame aj pohľad na zvyklosti v oblasti školského stravovania v iných krajinách.

Vysokozáťažové, ale stále ľahké a agilné

Transportné vozíky ScanBox sú elegantné, univerzálne a ľahké.

Jar na tanieri

Jar je obdobie farieb, akejsi čerstvosti, závanu niečoho príjemného. Farebnosť tohto obdobia, kedy sa začínajú v záhrade objavovať prvé jarné zeleniny je možné využiť aj v kuchyni. Farebné a radostné kreácie na tanieri budú inšpiráciou aj pre deti, ktoré majú ku zelenine trochu vlažný, alebo možno aj žiaden, vzťah.

Naša Strava.sk
Olovrant, ktorý poteší nielen deti

Milé jedálne,
viete, že svojimi výtvormi v kuchyni dokážete potešiť nielen deti, ale ešte aj dospelých, ktorí z čias škôlky a školy už dávno vyrástli? Áno, skutočne sa to stáva.
Ako?

MALÉ STROJE - VEĽKÁ POMOC PRE ŠKOLSKÉ JEDÁLNE

Ako na zvýšenie produktivity a obmedzenie manuálnych úkonov v kuchyni?
Ako rýchlo a ľahko spracovávať čerstvé lokálne produkty?
Ako povzbudiť kreativitu kuchárok?

Kotol, ktorý varí, mieša a šetrí čas, nervy aj peniaze

Kotol, ktorý sám uvarí bez toho, aby kuchárka pri ňom stála, s dlhou varechou namáhavo miešala a kontrolovala varenie. O všetko sa postará automat. Je to inovácia?

Škola ponúka svoje cukrárenské výrobky širokej verejnosti

Dnes by sme vám radi predstavili školu SOŠ hotelových služieb a obchodu z Jabloňovej 1351, vo Zvolene. Táto škola ponúka svoje cukrárenské výrobky aj širokej verejnosti. Ako sa im darí si môžete prečítať v dnešnom rozhovore.

Riešenia v oblasti likvidácie kuchynského odpadu z Vašej jedálne jednoducho a bez starostí

Do obehového hospodárstva ročne vrátime viac ako 13 000 ton kuchynského a potravinového odpadu, použitých jedlých olejov a tukov.

Aj v školskej jedálni sa dá variť ako v michellinskej reštaurácii

Práve teraz otvárame prihlášky na náhradný termín kurzu v Prešove, kde zostáva ešte niekoľko voľných miest.

2.5. od 9:00 hod. v Gastroštúdiu Prešov, Ku Magašu, Prešov - Haniska.

Ako bolo v škole? Čo ste mali na obed?

Odkedy píšem pre jedálne, do života sa mi pripletú akoby samé, milé príbehy, ktoré sú práve z prostredia školského stravovania.

Nevenujme pozornosť tomu, čo bude, ale tomu, čo chceme.

Máte pocit, že sa na nás v poslednom čase valí jedna zlá informácia, za druhou?

Doba je akási zvláštna, ale sú v nej aj svetlé momety, ktorých sa dá chytiť, držať sa ich a postupne začať cestu „tým jasnejším“ smerom. Aj takýto pocit, pomysleného svetla, bolo cítiť na konferencii 1.AŠKOS v Košiciach.

Ktorá krajina má najlepšie školské obedy?

Nahliadnite do zahraničných jedální a rozhodnite, z ktorej krajiny by sme si mohli brať príklad.

Kuter je pravou rukou každého kuchára.

Nenápadní kuchynskí pomocníci, ktorí zvládnu širokú škálu prác za nízku obstarávaciu cenu. Krájač dokáže sekať, mlieť, šľahať a hniesť. Na každú činnosť je potrebné vybrať správny nôž.

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
VIS
Rational
Ailos
Robot Coupe
AŠKOS
AG Foods
Thuries Academy
Granuldisk
LogIQ
Gastro Mach
Scanbox
Metos
Espik
Bidfood
Kema
Lawex
Gastma
Gastrolux
Rubbermade
Pomôžeme vám nájsť článok