Inšpirácia

Kaviareň v zborovni, školskom kabinete, jedálni? Prečo nie 😊
437x 23 okt 2024 Inšpirácia

Na ktoromkoľvek pracovisku v škole si môžete vytvoriť príjemné prostredie na každodennú prácu. Aj v práci si môžete dopriať skvelú kávu.

Dopredaj normy
Nové materiálno - spotrebné normy v tlačenej forme - finalizujeme, kompletujeme, distribúcia už čoskoro.

Vážení zákazníci,

do tlačených noriem sme zapracovali aktualizáciu vydanú ministerstvom k 15.10.2024.

Teraz všetko finalizujeme, kompletujeme, distribúcia už čoskoro.

 

A ak ste si normy ešte neobjednali, už nečakajte, niektoré varianty budú onedlho vypredané.

V súťaži O najlepší školský obed na Slovensku zvíťazila s ragú z daniela Spojená škola, Špeciálna základná škola s materskou školou, Praktická škola Trnava

Tlačová správa: Nitra, 15. augusta 2024_ Celoslovenské finále súťaže O najlepší školský obed prebehlo 15. augusta v pavilóne Jedáleň 21. storočia na výstave Agrokomplex 2024 v Nitre.

Deväť finálových tímov zložených zo zamestnancov školských jedální pripravovalo po celý deň pred zrakmi poroty aj návštevníkov svoje menu zamerané na zdravý životný štýl. Prvým miestom porota ocenila šošovicovú mliečnu polievku so zemiakmi, ragú z daniela s brusnicovou omáčkou a knedľu kysnutú s celozrnnou múkou tímu jedálne Spojenej školy, Špeciálnej základnej školy s materskou školou, Praktickej školy Trnava, Čajkovského 50.

Chcete vo svojej kuchyni ušetriť každý deň minimálne hodinu na príprave jedál?

Každá prevádzka dnes bojuje s časom a pracovnou silou. Máme pre Vás tip, ako v tomto boji uspieť.

UŠETRITE si čas a energiu pri likvidácii kuchynského odpadu z vašej jedálne

V dnešnej dobe, keď sú legislatívne požiadavky na spracovanie a evidenciu odpadov neustále prísnejšie, je pre školy a ich jedálne kľúčové mať spoľahlivého partnera, ktorý dokáže uľahčiť a vyriešiť celý proces nakladania s biologicky rozložiteľným odpadom z kuchýň školských jedální.

čipy
Ako motivovať deti, aby vyskúšali niečo nového

Deti radšej ochutnajú jedlo ponúknuté s úsmevom ako s nátlakom, že niečo nezjedli.

Prehľadná online evidencia odpadov, ktorá Vám ušetrí čas a námahu

Evidencia odpadov od firmy ESPIK prináša svojim zákazníkom prehľadný systém a poriadok v administratívnej oblasti odpadov.

Ako sa s deťmi interaktívne hrať a učiť ich k správnym stravovacím návykom

Mama, tato, pedagógovia i vedúce školskej jedálne niečo na zamyslenie…

Ako deti motivovať k zdravému jedlu?

Prídavok k obedu sa už nemusí kotúľať pred školou

Trápi aj vás pred školou pohádzané ovocie, ktoré deti dostávajú k obedu? V košickej základnej škole Ľudovíta Fullu je tento problém vyriešený. Ako a kto za týmto celým stojí sa dozviete v nasledujúcich riadkoch. Poďte sa pozrieť na to, čo je to FoodBox, ako to vyzerá, keď žiaci, učitelia a jedáleň spolupracujú a pokojne sa aj inšpirujte.

Bojím sa o miesto, ťažko zoženiem inú prácu

Je dobré si prácu vážiť. Je dobré ju kvalitne vykonávať, aby sme o ňu neprišli. Je dobré premýšľať a mať pripravené riešenie, čo robiť, keď o prácu prídem.

Čo ale nie je dobré?

Praktické kurzy pre kuchárky a kuchárov školských jedální - jesenné prázdniny

S ohľadom na časové vyťaženie kuchárok sme kurzy pripravili na jesenné prázdniny, a to hneď na štyroch miestach Slovenska.

Výzva na rekonštrukciu a modernizáciu základných škôl je otvorená!

Výzva na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok na rekonštrukciu a modernizáciu základných škôl je súčasťou Programu Slovensko 2021 – 2027 a platí pre Banskobystrický kraj, Košický kraj, Nitriansky kraj, Prešovský kraj, Trenčiansky kraj, Trnavský kraj, Žilinský kraj.

Vlastná školská záhradka

Ak by ste mali čarovnú paličku a dokázali si ňou vytvoriť presné takú jedáleň, o akej snívate, aká by bola?

Viete, že ovocie a zelenina sa dá krájať na viac ako 50 spôsobov?

Krájajte tenké plátky, rezance, hranolky, strúhajte, krájajte do šalátov ...
Servírujte ovocie a zeleninu ako v luxusnej reštaurácii a získajte si navždy srdcia svojich stravníkov.
To všetko ľahko, rýchlo a s úsmevom.

Spoľahlivé služby v rámci zberu a likvidácie kuchynského odpadu a prepálených olejov

S akými záležitosťami sa vedúce školských jedálni musia najčastejšie popasovať v rámci likvidácie kuchynského odpadu? Aj to sme zisťovali na jarných konferenciách, ktoré sa niesli v príjemnej atmosfére, z ktorej si mohli odniesť mnoho tipov, vzájomných skúseností a možností na zlepšenie či uľahčenie systému v školských jedálňach.

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Bidfood
Pomôžeme vám nájsť článok