Ako na modernizáciu jedálne s využitím dotačnej výzvy aj bez nej

DSC_0099fc

Ako na modernizáciu jedálne s využitím dotačnej výzvy aj bez nej

1726 18 sep 2023

Pre školy a jedálne z Bratislavského kraja a pre všetky školy, ktoré na výzvu nedosiahnu, máme pripravené alternatívne riešenia a iné možnosti financovania.

Aktuálne vypísaná výzva z Programu Slovensko platí pre základné školy a pre základné školy s materskou školou.

Ak chcete modernizovať kuchyňu a jedáleň, musí byť súčasťou základnej školy. Prostriedky z výzvy možno použiť aj na modernizáciu odlúčených pracovísk, ale za oprávnené náklady sa považuje len ich pomerná časť.

Pre všetky situácie je samozrejmosťou, že žiadateľ nesmie byť v nútenej správe, v exekúcii a jeho hospodárenie nesmie byť v červených číslach.

Plusové body sa pripočítajú v prípade, že je Vaša obec zapísaná v atlase rómskych komunít.

Výzva nie je primárne zameraná na modernizáciu kuchýň, ale na celkový rozvoj školy s dôrazom na debarierizáciu a napĺňanie konceptu tzv. SMART školy – digitálna, inkluzívna, zelená... škola. Informácia o koncepte SMART škôl TU.

Na základe vyššie uvedeného rámca je možné z výzvy vyriešiť digitalizáciu školy, napríklad obstaranie serverov počítačov, routerov, zasieťovanie, zlepšenie kvality internetu.

Pretože kľúčová je debarierizácia, kladie sa dôraz na rovný prístup pre všetkých, a to nielen priestorový, ale aj procesný. Z výzvy je možné realizovať aj stavebné úpravy, výstavby a prístavby, prístupové rampy či plošiny, rozšírenie dverí.

V rámci „zelenej“ školy je možné zlepšiť energetickú náročnosť budovy aj prevádzky – zateplením budovy, vybudovaním fotovoltaiky, výmenou technológií v kuchyni...

Plusy Vám prinesie aj rekonštrukcia alebo výstavba školských športovísk. Čokoľvek sa počíta, či už sa jedná o pevné stojany na bicykle, workout pre študentov alebo napríklad basketbalový kôš či plážové (Beach) ihriská, ktoré môžete prenajímať aj verejnosti v rámci obce.

Do oprávnených nákladov potom spadá aj materiálno-technické zabezpečenie, teda už spomínané stroje do jedálne, nápojové technológie, ale aj kuchynský a školský nábytok.

Každý projekt je bodovaný a zo systému bodovania nepriamo vyplýva, že čím viac vecí v rámci projektu zlepšíte, tým väčšiu máte šancu na úspech. Bodovanie – príloha 6.

Pozor, hodnotí sa vždy celkový koncept a to, aký ten celok dáva zmysel!

Je to pre Vás veľa neznámych? Našťastie na to nie ste sami. Pomôžeme Vám s úvodným posúdením, či máte šancu na výzvu dosiahnuť. Túto službu poskytujeme každému zadarmo.

Pokiaľ nám vyjde negatívny výsledok, nič nie je stratené. Ponúkneme Vám alternatívne cesty a ďalšie možné riešenia.

Pokiaľ zistíme, že Vaše šance na úspech sú dobré, začíname s ďalším riešením.

Pretože prvý termín uzávierky je 16.10., ide nám o čas. Ideálne to môžu stihnúť tí, ktorí už majú nejaké projekty „v šuplíku“, ktoré len oprášime a aktualizujeme. V tomto termíne je možné stihnúť ešte aj úplne nové projekty, ale iba v prípade, že Váš záujem je naozaj vážny a máte priestor sa žiadosti venovať. Aj keď veľkú časť práce odvedieme my, bez Vašej súčinnosti sa nezaobídeme.

Konkrétne kroky:

  • Pripravíme pre Vás kompletný projekt na modernizáciu kuchyne a jedálne vrátane stavebných úprav.
  • Pripravíme, spracujeme a podáme za Vás žiadosť. Podľa Vašich podkladov do žiadosti zapracujeme aj ostatné súvisiace projekty (stavby, fotovoltaika...)
  • Pripravíme kompletné verejné obstarávanie.
  • V prípade úspešnej žiadosti zaistíme monitoring po dobu 5 rokov.

Mám záujem

Pre všetkých, ktorí

  • chcú modernizácie riešiť a nestihnú prvú uzávierku
  • alebo sa na ne výzva nevzťahuje
  • alebo s ňou chcú riešenie len pripraviť,

je ideálne navštíviť novembrovú konferenciu, kde bude reč o financovaní, možných úsporách za energie, verejných obstarávaniach ... - viac info TU.

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Zdravýživka
VIS
Rational
Ailos
Robot Coupe
AŠKOS
AG Foods
Granuldisk
LogIQ
Irinox
Kema
Scanbox
Metos
Espik
K-Ten
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Maso z lúky
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Savencia
Thuries Academy
Pomôžeme vám nájsť článok