Ako na modernizáciu jedálne s využitím dotačnej výzvy aj bez nej

DSC_0099fc

Ako na modernizáciu jedálne s využitím dotačnej výzvy aj bez nej

2093 18 sep 2023

Pre školy a jedálne z Bratislavského kraja a pre všetky školy, ktoré na výzvu nedosiahnu, máme pripravené alternatívne riešenia a iné možnosti financovania.

Aktuálne vypísaná výzva z Programu Slovensko platí pre základné školy a pre základné školy s materskou školou.

Ak chcete modernizovať kuchyňu a jedáleň, musí byť súčasťou základnej školy. Prostriedky z výzvy možno použiť aj na modernizáciu odlúčených pracovísk, ale za oprávnené náklady sa považuje len ich pomerná časť.

Pre všetky situácie je samozrejmosťou, že žiadateľ nesmie byť v nútenej správe, v exekúcii a jeho hospodárenie nesmie byť v červených číslach.

Plusové body sa pripočítajú v prípade, že je Vaša obec zapísaná v atlase rómskych komunít.

Výzva nie je primárne zameraná na modernizáciu kuchýň, ale na celkový rozvoj školy s dôrazom na debarierizáciu a napĺňanie konceptu tzv. SMART školy – digitálna, inkluzívna, zelená... škola. Informácia o koncepte SMART škôl TU.

Na základe vyššie uvedeného rámca je možné z výzvy vyriešiť digitalizáciu školy, napríklad obstaranie serverov počítačov, routerov, zasieťovanie, zlepšenie kvality internetu.

Pretože kľúčová je debarierizácia, kladie sa dôraz na rovný prístup pre všetkých, a to nielen priestorový, ale aj procesný. Z výzvy je možné realizovať aj stavebné úpravy, výstavby a prístavby, prístupové rampy či plošiny, rozšírenie dverí.

V rámci „zelenej“ školy je možné zlepšiť energetickú náročnosť budovy aj prevádzky – zateplením budovy, vybudovaním fotovoltaiky, výmenou technológií v kuchyni...

Plusy Vám prinesie aj rekonštrukcia alebo výstavba školských športovísk. Čokoľvek sa počíta, či už sa jedná o pevné stojany na bicykle, workout pre študentov alebo napríklad basketbalový kôš či plážové (Beach) ihriská, ktoré môžete prenajímať aj verejnosti v rámci obce.

Do oprávnených nákladov potom spadá aj materiálno-technické zabezpečenie, teda už spomínané stroje do jedálne, nápojové technológie, ale aj kuchynský a školský nábytok.

Každý projekt je bodovaný a zo systému bodovania nepriamo vyplýva, že čím viac vecí v rámci projektu zlepšíte, tým väčšiu máte šancu na úspech. Bodovanie – príloha 6.

Pozor, hodnotí sa vždy celkový koncept a to, aký ten celok dáva zmysel!

Je to pre Vás veľa neznámych? Našťastie na to nie ste sami. Pomôžeme Vám s úvodným posúdením, či máte šancu na výzvu dosiahnuť. Túto službu poskytujeme každému zadarmo.

Pokiaľ nám vyjde negatívny výsledok, nič nie je stratené. Ponúkneme Vám alternatívne cesty a ďalšie možné riešenia.

Pokiaľ zistíme, že Vaše šance na úspech sú dobré, začíname s ďalším riešením.

Pretože prvý termín uzávierky je 16.10., ide nám o čas. Ideálne to môžu stihnúť tí, ktorí už majú nejaké projekty „v šuplíku“, ktoré len oprášime a aktualizujeme. V tomto termíne je možné stihnúť ešte aj úplne nové projekty, ale iba v prípade, že Váš záujem je naozaj vážny a máte priestor sa žiadosti venovať. Aj keď veľkú časť práce odvedieme my, bez Vašej súčinnosti sa nezaobídeme.

Konkrétne kroky:

  • Pripravíme pre Vás kompletný projekt na modernizáciu kuchyne a jedálne vrátane stavebných úprav.
  • Pripravíme, spracujeme a podáme za Vás žiadosť. Podľa Vašich podkladov do žiadosti zapracujeme aj ostatné súvisiace projekty (stavby, fotovoltaika...)
  • Pripravíme kompletné verejné obstarávanie.
  • V prípade úspešnej žiadosti zaistíme monitoring po dobu 5 rokov.

Mám záujem

Pre všetkých, ktorí

  • chcú modernizácie riešiť a nestihnú prvú uzávierku
  • alebo sa na ne výzva nevzťahuje
  • alebo s ňou chcú riešenie len pripraviť,

je ideálne navštíviť novembrovú konferenciu, kde bude reč o financovaní, možných úsporách za energie, verejných obstarávaniach ... - viac info TU.

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
KRR
Rational
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Granuldisk
LogIQ
Liebherr
Irinox
Scanbox
Metos
Espik
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
AŠKOS
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Pomôžeme vám nájsť článok