Články

Súťaž: Zlatá vareška kraja – Chutne, zdravo a udržateľne
173x 27 jún 2025 Akcie a udalosti

Poďte reprezentovať svoj kraj!

Pri príležitosti 80. výročia školského stravovania na Slovensku hľadáme výnimočné vedúce a kuchárky školských jedální, prinášajú deťom zdravé, chutné a ekologicky zodpovedné jedlá.

Ukážte, ako vaša jedáleň využíva biopotraviny, bojuje s odpadom a tvorí budúcnosť slovenského školského stravovania.

Robot R402
ĎAKUJEME! VÁŽÍME SI VÁS!

Pokiaľ sa v týchto dňoch s niekým lúčite, pošlite nám jeho meno a krátky odkaz s poďakovaním.


 

Budúcnosť Vašej jedálne? Vezmite ju do svojich rúk!

Leto býva každoročne obdobím, kedy dochádza v školskom stravovaní k väčším zmenám.

Môžu to byť zmeny plánované – výmena pracovníkov, modernizácia, vylepšovanie.. alebo zmeny z donútenia – finančná situácia, nedostatok personálu, rozhodnutie zhora.

Malý robot môže byť veľkým pomocníkom pre malé aj veľké kuchyne

Kompaktný multifunkčný robot R402 je neoceniteľným pomocníkom všetkých prevádzok, ktoré trpia nedostatkom personálu.

Mimoriadna výhodná ponuka do konca leta!

Čas školských výletov

Ako zabezpečiť stravovanie detí a a žiakov počas školského výletu?

JAZ
Harmonogram prác v školskej jedálni počas letných prázdnin

Pre školskú jedáleň letné prázdniny rozhodne neznamenajú iba dovolenku. Je to prakticky jediný čas na veľké upratovanie a údržbu.

Ako to všetko naplánovať, aby zostal dostatok času aj na tú dovolenku?

Praktické minimum pre novú vedúcu ŠJ

Vedúci/vedůca ŠJ je vlastne taký prevádzkový manažér reštaurácie. Povinností má rovnako, ak nie viac,  a manévrovací priestor nepomerne menší.

Problematika školského stravovania je široká a nesie v sebe tisíce neviditeľných súvislostí.

Nová vedúca školskej jedálne alebo, ako neprísť o ilúzie hneď na začiatku

S koncom školského roka nastáva aj čas, kedy mnoho skúsených vedúcich školských jedální odchádza do zaslúženého dôchodku a odovzdáva žezlo svojim nástupkyniam a nástupcom.

Manažérske minimum vedúcej školskej jedálne

Tri dni plné teórie a praktických príkladov z Vášho odboru.

Spojte príjemné s užitočným a príďte si užiť letnú Žilinu :-).

POZOR, v prezenčnom kurze je iba 13 miest.

Môže vedúca vykonávať prácu home office? Za akých podmienok?

Často sa nás pýtate, aké sú podmienky výkonu práce vedúcej školskej jedálne v režime home office.

Ako na účtovanie stravného v školskej jedálni? Riziká porušovania základných princípov.

Netýkajú sa náhodou aj Vás?

Druhá šanca: Pripravte sa na kontrolu z "hygieny"

Mnoho z vás sa na prvý webinár nestihlo prihlásiť. Na základe vašich početných žiadostí sme sa rozhodli Vám vyjsť v ústrety a dať Vám ešte jednu šancu sa k webináru pripojiť.

 

Školské stravovanie v číslach: Trendy, výzvy a príležitosti

V období rokov 2021 až 2024 zaznamenali školské jedálne na Slovensku stabilný nárast počtu stravníkov. Kým v roku 2021 sa v školských jedálňach stravovalo približne 728-tisíc osôb, v roku 2024 ich bolo už 814-tisíc.

Interaktívne varenie s profesionálnym kuchárom priamo u Vás na jedálni

Jeden deň s profesionálnym kuchárom v školskej jedálni môže zmeniť veľa.

Cítite sa v práci komfortne?

Prihliadajú Vaši zamestnávatelia na pracovné podmienky v školskej jedálni tak, aby ste sa v práci cítili komfortne?

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Bidfood
Pomôžeme vám nájsť článok