Články
Multifunkčné technológie – výkonné SRDCE vašej kuchyne
Kombináciou niekoľkých zariadení v jednom stroji získate výhodu spracovávať rôzne druhy surovín na jednom mieste.
Nemusíte tak na každú činnosť kupovať sólo stroj, ktorý niečo stojí a zaberá miesto, aj keď ho zrovna nepoužívate. Základom je spoločná motorická, varná alebo chladiaca jednotka s elektronikou.
Uľahčite si nový školský rok v jedálni alebo Naspäť do školy
Milé vedúce školských jedální,
prázdniny sa končia a s nimi prichádzajú aj nové výzvy v kuchyni a jedálni.
Vieme, že začiatok školského roka je vždy náročný – viac práce, väčší tlak a očakávania od vedenia, rodičov aj samotných stravníkov.
A presne s tým Vám vieme pomôcť.
Pracovný odev v školskom stravovaní
Zákon o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, stanovuje pravidlá týkajúce sa pracovného odevu. Hlavným cieľom je chrániť zdravie a bezpečnosť zamestnancov a predchádzať znečisteniu alebo opotrebeniu ich osobného oblečenia.
Hygiena a HACCP - séria online stretnutí pre vedúce
Cieľom série stretnutí je, aby ste sa bez zábran opýtali to, čo Vám nie je jasné.
Aby ste sa uistili o tom, čo robíte dobre a napravili to, čo je nie je v súlade.
Budete mať priestor na otázky k vlastnej prevádzke.
Povieme si ako predchádzať problémom eště pred kontrolou.
Zaradenie zamestnanca do platovej triedy
VY SA PÝTATE, MY ODPOVEDÁME.
Ako môže zamestnávateľ zvýšiť funkčné platy zamestnancov
Okrem tarifného platu môžu nepedagogickí zamestnanci škôl a školských zariadení poberať aj niektoré príplatky určené § 4 ods. 1 zákona č. 553/2003 Z. z. Je to najmä, riadiaci príplatok, osobný príplatok, príplatok za zastupovanie, či zmennosť.
Zmeny platových taríf nepedagogických zamestnancov
S cieľom zlepšiť podmienky odmeňovania zamestnancov vo verejnom záujme v školstve sa zákonom č. 191/2025 Z. z. s účinnosťou od 1. septembra 2025 a s účinnosťou od 1. januára 2026 novelizujú dva kľúčové zákony:
- Zákon č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.
- Zákon č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch.
Na čo si dať pozor pri výbere čipov
Ako postupovať pri výbere čipov pre stravníkov? Dajte si pozor na priekupníkov.
Súťaž: Zlatá vareška kraja – Chutne, zdravo a udržateľne
Poďte reprezentovať svoj kraj!
Pri príležitosti 80. výročia školského stravovania na Slovensku hľadáme výnimočné vedúce a kuchárky školských jedální, prinášajú deťom zdravé, chutné a ekologicky zodpovedné jedlá.
Ukážte, ako vaša jedáleň využíva biopotraviny, bojuje s odpadom a tvorí budúcnosť slovenského školského stravovania.
ĎAKUJEME! VÁŽÍME SI VÁS!
Pokiaľ sa v týchto dňoch s niekým lúčite, pošlite nám jeho meno a krátky odkaz s poďakovaním.
Budúcnosť Vašej jedálne? Vezmite ju do svojich rúk!
Leto býva každoročne obdobím, kedy dochádza v školskom stravovaní k väčším zmenám.
Môžu to byť zmeny plánované – výmena pracovníkov, modernizácia, vylepšovanie.. alebo zmeny z donútenia – finančná situácia, nedostatok personálu, rozhodnutie zhora.
Malý robot môže byť veľkým pomocníkom pre malé aj veľké kuchyne
Kompaktný multifunkčný robot R402 je neoceniteľným pomocníkom všetkých prevádzok, ktoré trpia nedostatkom personálu.
Mimoriadna výhodná ponuka do konca leta!
Čas školských výletov
Ako zabezpečiť stravovanie detí a a žiakov počas školského výletu?
Harmonogram prác v školskej jedálni počas letných prázdnin
Pre školskú jedáleň letné prázdniny rozhodne neznamenajú iba dovolenku. Je to prakticky jediný čas na veľké upratovanie a údržbu.
Ako to všetko naplánovať, aby zostal dostatok času aj na tú dovolenku?
Praktické minimum pre novú vedúcu ŠJ
Vedúci/vedúca ŠJ je vlastne taký prevádzkový manažér reštaurácie. Povinností má rovnako, ak nie viac, a manévrovací priestor nepomerne menší.
Problematika školského stravovania je široká a nesie v sebe tisíce neviditeľných súvislostí.