Články
Uľahčite si nový školský rok v jedálni alebo Naspäť do školy
Milé vedúce školských jedální,
prázdniny sa končia a s nimi prichádzajú aj nové výzvy v kuchyni a jedálni.
Vieme, že začiatok školského roka je vždy náročný – viac práce, väčší tlak a očakávania od vedenia, rodičov aj samotných stravníkov.
A presne s tým Vám vieme pomôcť.
Pracovný odev v školskom stravovaní
Zákon o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, stanovuje pravidlá týkajúce sa pracovného odevu. Hlavným cieľom je chrániť zdravie a bezpečnosť zamestnancov a predchádzať znečisteniu alebo opotrebeniu ich osobného oblečenia.
Hygiena a HACCP - séria online stretnutí pre vedúce
Cieľom série stretnutí je, aby ste sa bez zábran opýtali to, čo Vám nie je jasné.
Aby ste sa uistili o tom, čo robíte dobre a napravili to, čo je nie je v súlade.
Budete mať priestor na otázky k vlastnej prevádzke.
Povieme si ako predchádzať problémom eště pred kontrolou.
Zaradenie zamestnanca do platovej triedy
VY SA PÝTATE, MY ODPOVEDÁME.
Ako môže zamestnávateľ zvýšiť funkčné platy zamestnancov
Okrem tarifného platu môžu nepedagogickí zamestnanci škôl a školských zariadení poberať aj niektoré príplatky určené § 4 ods. 1 zákona č. 553/2003 Z. z. Je to najmä, riadiaci príplatok, osobný príplatok, príplatok za zastupovanie, či zmennosť.
Vyskúšajte konvektomat alebo umývačku ZADARMO priamo u vás v jedálni
Potrebujete nový konvektomat? Zvažujete nákup umývačky čierneho riadu? Váhate, zisťujete informácie? Vyhľadávate referencie?
Rady do súťaže O najlepší školský obed
Nedávno sme vyhlásili súťaž O najlepší školský obed a zverejnili pravidlá súťaže.
Veríme, že mnoho jedální uvažuje o tom, že sa prihlási.
Chcete vo svojej kuchyni ušetriť každý deň minimálne hodinu na príprave jedál?
Každá prevádzka dnes bojuje s časom a pracovnou silou. Máme pre Vás tip, ako v tomto boji uspieť.
UŠETRITE si čas a energiu pri likvidácii kuchynského odpadu z vašej jedálne
V dnešnej dobe, keď sú legislatívne požiadavky na spracovanie a evidenciu odpadov neustále prísnejšie, je pre školy a ich jedálne kľúčové mať spoľahlivého partnera, ktorý dokáže uľahčiť a vyriešiť celý proces nakladania s biologicky rozložiteľným odpadom z kuchýň školských jedální.
Ako motivovať deti, aby vyskúšali niečo nového
Deti radšej ochutnajú jedlo ponúknuté s úsmevom ako s nátlakom, že niečo nezjedli.
Likvidujete biologicky rozložiteľný odpad správne?
Čo patrí do biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu zo školskej jedálne.
Prehľadná online evidencia odpadov, ktorá Vám ušetrí čas a námahu
Evidencia odpadov od firmy ESPIK prináša svojim zákazníkom prehľadný systém a poriadok v administratívnej oblasti odpadov.
Ako sa s deťmi interaktívne hrať a učiť ich k správnym stravovacím návykom
Mama, tato, pedagógovia i vedúce školskej jedálne niečo na zamyslenie…
Ako deti motivovať k zdravému jedlu?
Ohlásenie o vzniku odpadu a nakladaní s ním
Buďte obozretní pri plnení termínu, aktuálny rok 2024 rok je prestupný a február má 29 dní, ale ohlásenie je potrebné podať do 28. februára.
Unikátne kurzy pre kuchárky a kuchárov školských jedální - posledná šanca!
S ohľadom na časové možnosti a pracovné vyťaženie kuchárok sme kurzy pripravili na jarné prázdniny, a to hneď na štyroch miestach Slovenska.