Články
Súťaž: Zlatá vareška kraja – Chutne, zdravo a udržateľne
Poďte reprezentovať svoj kraj!
Pri príležitosti 80. výročia školského stravovania na Slovensku hľadáme výnimočné vedúce a kuchárky školských jedální, prinášajú deťom zdravé, chutné a ekologicky zodpovedné jedlá.
Ukážte, ako vaša jedáleň využíva biopotraviny, bojuje s odpadom a tvorí budúcnosť slovenského školského stravovania.
ĎAKUJEME! VÁŽÍME SI VÁS!
Pokiaľ sa v týchto dňoch s niekým lúčite, pošlite nám jeho meno a krátky odkaz s poďakovaním.
Budúcnosť Vašej jedálne? Vezmite ju do svojich rúk!
Leto býva každoročne obdobím, kedy dochádza v školskom stravovaní k väčším zmenám.
Môžu to byť zmeny plánované – výmena pracovníkov, modernizácia, vylepšovanie.. alebo zmeny z donútenia – finančná situácia, nedostatok personálu, rozhodnutie zhora.
Malý robot môže byť veľkým pomocníkom pre malé aj veľké kuchyne
Kompaktný multifunkčný robot R402 je neoceniteľným pomocníkom všetkých prevádzok, ktoré trpia nedostatkom personálu.
Mimoriadna výhodná ponuka do konca leta!
Čas školských výletov
Ako zabezpečiť stravovanie detí a a žiakov počas školského výletu?
Tipy na (nielen) jarné upratovanie v školskej jedálni
Hygiena zohráva významnú úlohu pri príprave a výrobe pokrmov. Na jej udržanie je dôležité používať tie správne nástroje a pomôcky.
Najčastejšie hrozby v procese prípravy pokrmov - hygiena potravín v praxi
Každý z krokov v príprave pokrmov v sebe skrýva špecifické hrozby. Keď o nich viete, lepšie sa im vyhnete. A pokiaľ nastane neočakávaná situácia, budete vedieť, ako si s ňou poradiť.
Vyskúšajte konvektomat alebo umývačku ZADARMO priamo u vás v jedálni
Potrebujete nový konvektomat? Zvažujete nákup umývačky čierneho riadu? Váhate, zisťujete informácie? Vyhľadávate referencie?
Rady do súťaže O najlepší školský obed
Nedávno sme vyhlásili súťaž O najlepší školský obed a zverejnili pravidlá súťaže.
Veríme, že mnoho jedální uvažuje o tom, že sa prihlási.
Chcete vo svojej kuchyni ušetriť každý deň minimálne hodinu na príprave jedál?
Každá prevádzka dnes bojuje s časom a pracovnou silou. Máme pre Vás tip, ako v tomto boji uspieť.
UŠETRITE si čas a energiu pri likvidácii kuchynského odpadu z vašej jedálne
V dnešnej dobe, keď sú legislatívne požiadavky na spracovanie a evidenciu odpadov neustále prísnejšie, je pre školy a ich jedálne kľúčové mať spoľahlivého partnera, ktorý dokáže uľahčiť a vyriešiť celý proces nakladania s biologicky rozložiteľným odpadom z kuchýň školských jedální.
Ako motivovať deti, aby vyskúšali niečo nového
Deti radšej ochutnajú jedlo ponúknuté s úsmevom ako s nátlakom, že niečo nezjedli.
Likvidujete biologicky rozložiteľný odpad správne?
Čo patrí do biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu zo školskej jedálne.
Prehľadná online evidencia odpadov, ktorá Vám ušetrí čas a námahu
Evidencia odpadov od firmy ESPIK prináša svojim zákazníkom prehľadný systém a poriadok v administratívnej oblasti odpadov.