Články
Uľahčite si nový školský rok v jedálni alebo Naspäť do školy
Milé vedúce školských jedální,
prázdniny sa končia a s nimi prichádzajú aj nové výzvy v kuchyni a jedálni.
Vieme, že začiatok školského roka je vždy náročný – viac práce, väčší tlak a očakávania od vedenia, rodičov aj samotných stravníkov.
A presne s tým Vám vieme pomôcť.
Pracovný odev v školskom stravovaní
Zákon o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, stanovuje pravidlá týkajúce sa pracovného odevu. Hlavným cieľom je chrániť zdravie a bezpečnosť zamestnancov a predchádzať znečisteniu alebo opotrebeniu ich osobného oblečenia.
Hygiena a HACCP - séria online stretnutí pre vedúce
Cieľom série stretnutí je, aby ste sa bez zábran opýtali to, čo Vám nie je jasné.
Aby ste sa uistili o tom, čo robíte dobre a napravili to, čo je nie je v súlade.
Budete mať priestor na otázky k vlastnej prevádzke.
Povieme si ako predchádzať problémom eště pred kontrolou.
Zaradenie zamestnanca do platovej triedy
VY SA PÝTATE, MY ODPOVEDÁME.
Ako môže zamestnávateľ zvýšiť funkčné platy zamestnancov
Okrem tarifného platu môžu nepedagogickí zamestnanci škôl a školských zariadení poberať aj niektoré príplatky určené § 4 ods. 1 zákona č. 553/2003 Z. z. Je to najmä, riadiaci príplatok, osobný príplatok, príplatok za zastupovanie, či zmennosť.
HYGIENA POTRAVÍN
NOVÉ TERMÍNY NA LETO na oprášenie vedomostí, pre Vás i Vašich zamestnancov.
Jedáleň, škola a obec 21. storočia - konferencia 2024
Jedáleň je súčasťou školy a významne ovplyvňuje život občanov v obciach aj v mestách. Ako z tejto symbiózy vyťažiť maximum?
Na konferencii pre riaditeľov a zriaďovateľov škôl sa bude preberať problematika školskej jedálne v súvislostiach z pohľadu riaditeľov a zriaďovateľov škôl.
14.8.2024 Veľký deň školského stravovania
V rámci projektu Jedáleň 21. storočia sa náš pavilón otvorí pre kuchárky a vedúcich školských jedální, riaditeľov a zriaďovateľov škôl už deň pred otvorením medzinárodnej výstavy Agrokomplex.
Na tento deň je pripravená pestrá ponuka prednášok, diskusií, kurzov, workshopov, ale počítame aj s priestorom na obyčajné medziľudské stretnutia a zdieľanie skúseností.
Aktualizované: Nahlásenie bomby v škole, čo s uvareným obedom?
Mimoriadna situácia, ktorá vznikla hrozbou bombových útokov na školách, nepostihla len samotné školy , ale aj zariadenia školského stravovania, ktoré zastihla v procese prípravy obedov.
Odnášanie nedojedených obedov zo školskej jedálne. ÁNO alebo NIE?
Do redakcie sme dostali od Vás „ zaujímavé“ otázky k odnášaniu nedojedených pokrmov.
Čo nepatrí na jedálny lístok do materskej školy
Vo všeobecnosti sa odporúča (a to nielen u detí) konzumovať pestrú stravu zloženú z kvalitných čerstvých surovín a potravín.
Ovocné a zeleninové nápoje - zdravé a pre deti veľmi atraktívne
Správny pitný režim je dôležitý pre každého z nás. Pre správny vývoj detského organizmu to platí dvojnásobne s prichádzajúcou jarou, letom a teplým počasím ešte o trochu viac.
Tipy na (nielen) jarné upratovanie v školskej jedálni
Hygiena zohráva významnú úlohu pri príprave a výrobe pokrmov. Na jej udržanie je dôležité používať tie správne nástroje a pomôcky.
Najčastejšie hrozby v procese prípravy pokrmov - hygiena potravín v praxi
Každý z krokov v príprave pokrmov v sebe skrýva špecifické hrozby. Keď o nich viete, lepšie sa im vyhnete. A pokiaľ nastane neočakávaná situácia, budete vedieť, ako si s ňou poradiť.