Články
Interaktívne varenie s profesionálnym kuchárom priamo u Vás na jedálni
Jeden deň s profesionálnym kuchárom v školskej jedálni môže zmeniť veľa.
Cítite sa v práci komfortne?
Prihliadajú Vaši zamestnávatelia na pracovné podmienky v školskej jedálni tak, aby ste sa v práci cítili komfortne?
Ako šetriť peniaze, a pritom nešetriť na kvalite surovín - interaktívny kurz pre vedúce a kuchárky školských jedální
Riešite nedostatok personálu v kuchyni?
Nechcete radšej ani pomyslieť, že by niekto z tímu ochorel? Idú vaše kuchárky na doraz?
Čo keby to hneď zajtra mohlo byť inak?
Aké druhy jedál u vás deti nemajú rady?
Projekt Jedáleň 21. storočia hľadá cesty ako Vám pomáhať a Vy k tomu môžete jednoducho prispieť Vašou odpoveďou na otázky.
Financovanie originálnych kompetencií v stravovaní
Ministerstvo financií Slovenskej republiky zverejnilo na svojom webovom sídle prognózy výnosu dane z príjmov fyzických osôb na rok 2025 pre miestnu územnú samosprávu. Okrem úpravy výnosu dane z príjmov fyzických osôb došlo v rámci východiskových štatistických údajov na rok 2025 aj k zmene prepočítaného počtu žiakov na rok 2025.
Najčastejšie hrozby v procese prípravy pokrmov - hygiena potravín v praxi
Každý z krokov v príprave pokrmov v sebe skrýva špecifické hrozby. Keď o nich viete, lepšie sa im vyhnete. A pokiaľ nastane neočakávaná situácia, budete vedieť, ako si s ňou poradiť.
Vyskúšajte konvektomat alebo umývačku ZADARMO priamo u vás v jedálni
Potrebujete nový konvektomat? Zvažujete nákup umývačky čierneho riadu? Váhate, zisťujete informácie? Vyhľadávate referencie?
Rady do súťaže O najlepší školský obed
Nedávno sme vyhlásili súťaž O najlepší školský obed a zverejnili pravidlá súťaže.
Veríme, že mnoho jedální uvažuje o tom, že sa prihlási.
Chcete vo svojej kuchyni ušetriť každý deň minimálne hodinu na príprave jedál?
Každá prevádzka dnes bojuje s časom a pracovnou silou. Máme pre Vás tip, ako v tomto boji uspieť.
UŠETRITE si čas a energiu pri likvidácii kuchynského odpadu z vašej jedálne
V dnešnej dobe, keď sú legislatívne požiadavky na spracovanie a evidenciu odpadov neustále prísnejšie, je pre školy a ich jedálne kľúčové mať spoľahlivého partnera, ktorý dokáže uľahčiť a vyriešiť celý proces nakladania s biologicky rozložiteľným odpadom z kuchýň školských jedální.
Ako motivovať deti, aby vyskúšali niečo nového
Deti radšej ochutnajú jedlo ponúknuté s úsmevom ako s nátlakom, že niečo nezjedli.
Likvidujete biologicky rozložiteľný odpad správne?
Čo patrí do biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu zo školskej jedálne.
Prehľadná online evidencia odpadov, ktorá Vám ušetrí čas a námahu
Evidencia odpadov od firmy ESPIK prináša svojim zákazníkom prehľadný systém a poriadok v administratívnej oblasti odpadov.
Ako sa s deťmi interaktívne hrať a učiť ich k správnym stravovacím návykom
Mama, tato, pedagógovia i vedúce školskej jedálne niečo na zamyslenie…
Ako deti motivovať k zdravému jedlu?
Ohlásenie o vzniku odpadu a nakladaní s ním
Buďte obozretní pri plnení termínu, aktuálny rok 2024 rok je prestupný a február má 29 dní, ale ohlásenie je potrebné podať do 28. februára.