Články

Interaktívne varenie s profesionálnym kuchárom priamo u Vás na jedálni
319x 12 mar 2025 Akcie a udalosti

Jeden deň s profesionálnym kuchárom v školskej jedálni môže zmeniť veľa.

VIS Slonensko
Cítite sa v práci komfortne?

Prihliadajú Vaši zamestnávatelia na pracovné podmienky v školskej jedálni tak, aby ste sa v práci cítili komfortne?

Ako šetriť peniaze, a pritom nešetriť na kvalite surovín - interaktívny kurz pre vedúce a kuchárky školských jedální

Riešite nedostatok personálu v kuchyni?

Nechcete radšej ani pomyslieť, že by niekto z tímu ochorel? Idú vaše kuchárky na doraz?

Čo keby to hneď zajtra mohlo byť inak?

Aké druhy jedál u vás deti nemajú rady?

Projekt Jedáleň 21. storočia hľadá cesty ako Vám pomáhať a Vy k tomu môžete jednoducho prispieť Vašou odpoveďou na otázky.

Financovanie originálnych kompetencií v stravovaní

Ministerstvo financií Slovenskej republiky zverejnilo na svojom webovom sídle prognózy výnosu dane z príjmov fyzických osôb na rok 2025 pre miestnu územnú samosprávu. Okrem úpravy výnosu dane z príjmov fyzických osôb došlo v rámci východiskových štatistických údajov na rok 2025 aj k zmene prepočítaného počtu žiakov na rok 2025.

čipy
Koreniny bez známeho pôvodu by som nekúpila

Ako spoznať kvalitné korenie? Zopár užitočných spotrebiteľských tipov a trikov pri využívaní korenín.

V rozhovore radí Elisabeth Voltmer, riaditeľka zodpovedná za oblasť kvality a vývoja produktov v spoločnosti Kotányi.

Nové materiálno - spotrebné normy v tlačenej forme - finalizujeme, kompletujeme, distribúcia už čoskoro.

Vážení zákazníci,

do tlačených noriem sme zapracovali aktualizáciu vydanú ministerstvom k 15.10.2024.

Teraz všetko finalizujeme, kompletujeme, distribúcia už čoskoro.

 

A ak ste si normy ešte neobjednali, už nečakajte, niektoré varianty budú onedlho vypredané.

REVÍZIA MATERIÁLNO-SPOTREBNÝCH NORIEM A RECEPTÚR PRE ŠKOLSKÉ STRAVOVANIE 2024

Čo nové prináša? Na čo sa môžeme tešiť.

Prinášame Vám najdôležitejšie zmeny a úpravy.

V súťaži O najlepší školský obed na Slovensku zvíťazila s ragú z daniela Spojená škola, Špeciálna základná škola s materskou školou, Praktická škola Trnava

Tlačová správa: Nitra, 15. augusta 2024_ Celoslovenské finále súťaže O najlepší školský obed prebehlo 15. augusta v pavilóne Jedáleň 21. storočia na výstave Agrokomplex 2024 v Nitre.

Deväť finálových tímov zložených zo zamestnancov školských jedální pripravovalo po celý deň pred zrakmi poroty aj návštevníkov svoje menu zamerané na zdravý životný štýl. Prvým miestom porota ocenila šošovicovú mliečnu polievku so zemiakmi, ragú z daniela s brusnicovou omáčkou a knedľu kysnutú s celozrnnou múkou tímu jedálne Spojenej školy, Špeciálnej základnej školy s materskou školou, Praktickej školy Trnava, Čajkovského 50.

Je super, že deti dnes nemusia štrajkovať!

Čestnou predsedníčkou poroty pre finále súťaže o Najlepší školský obed je Petra Tóthová, jedna z najznámejších profesionálnych cukrárok na Slovensku. a porotkyňa známej šou Pečie celé Slovensko. Petra je okrem toho aj mamičkou a dokonca aj členkou stravovacej komisie v materskej škôlke svojho syna.

Lokálne produkty na tanier stravníkov školských jedální

Veľký deň školského stravovania má záštitu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Novela zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní od 1. 8. 2024

S účinnosťou od 1.8.2024 vstupuje do platnosti novela zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní (ďalej len „VO“) , ktorá prináša dôležité zmeny v postupoch verejného obstarávania podľa finančných limitov, definuje výnimky zo zákona o VO.

V článku Vám prinášame výber zmien a postupov na obstarávanie potravín v zariadeniach školského stravovania:

Hurá na prázdniny - máme pre Vás rozcestník praktických tipov a inšpirácie na leto

Vážené a milé kolegyne, vážení a milí kolegovia,

Práve skončil školský rok a začínajú sa prázdniny. Všetci, ale veľmi dobre vieme, že my zo školského stravovania skutočné prázdniny vlastne nemáme.

Ako „odprezentovať “ prácu školskej jedálne širokej verejnosti

Boli sme pri tom.

V stredu, 5. júna 2024, Školskú jedáleň pri Základnej škole Š. M. Daxnera v Rimavskej Sobote navštívil známy kuchár Peter Krištof, šéfkuchár spoločnosti Violife, držiteľ medailí zo svetových súťaží, aby pripravil pre deti špecialitu zo zveriny.

Aj v "starej" jedálni môžete teraz ľahko znížiť energetickú špičku

Český výrobca multifunkčného kotla Log-iQ, produktu oceneného cenou Danubius Gastro 2024, prichádza s ďalšou inováciou, ktorá môže pomôcť každej školskej jedálni.

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Bidfood
Pomôžeme vám nájsť článok