Články
Súťaž: Zlatá vareška kraja – Chutne, zdravo a udržateľne
Poďte reprezentovať svoj kraj!
Pri príležitosti 80. výročia školského stravovania na Slovensku hľadáme výnimočné vedúce a kuchárky školských jedální, prinášajú deťom zdravé, chutné a ekologicky zodpovedné jedlá.
Ukážte, ako vaša jedáleň využíva biopotraviny, bojuje s odpadom a tvorí budúcnosť slovenského školského stravovania.
ĎAKUJEME! VÁŽÍME SI VÁS!
Pokiaľ sa v týchto dňoch s niekým lúčite, pošlite nám jeho meno a krátky odkaz s poďakovaním.
Budúcnosť Vašej jedálne? Vezmite ju do svojich rúk!
Leto býva každoročne obdobím, kedy dochádza v školskom stravovaní k väčším zmenám.
Môžu to byť zmeny plánované – výmena pracovníkov, modernizácia, vylepšovanie.. alebo zmeny z donútenia – finančná situácia, nedostatok personálu, rozhodnutie zhora.
Malý robot môže byť veľkým pomocníkom pre malé aj veľké kuchyne
Kompaktný multifunkčný robot R402 je neoceniteľným pomocníkom všetkých prevádzok, ktoré trpia nedostatkom personálu.
Mimoriadna výhodná ponuka do konca leta!
Čas školských výletov
Ako zabezpečiť stravovanie detí a a žiakov počas školského výletu?
Výpestky zo školskej záhradky
Nové Aplikácie princípov k Materiálno-spotrebným normám a receptúram pre školské stravovanie, revízia 2024, umožňujú využívať produkty vypestované v školskom zariadení.
Som vedúcou školskej jedálne, kto je viac? :-(
Dovoľte, aby som sa podelila s Vami o môj „pracovný“ príbeh.
Uvarte a ochlaďte: zvýšenie efektivity vašej kuchyne s IRINOX
Objavte tajomstvo vysokej kvality, čerstvosti a prípravy jedla vo veľkom bez stresu: Uvarte - Ochlaďte.
Od desiaty až po dezert alebo varíme z nových noriem – jednoducho, chutne, atraktívne
Inovatívny kurz nielen pre kuchárky. Vítaní sú vedúci školských jedální, ale aj riaditeľky a riaditelia, ktorí chcú poodhaliť tajomstvo školskej kuchyne.
POZOR! KURZ JE URČENÝ LEN ÚČASTNÍKOM, KTORÍ SA NAOZAJ CHCÚ DOZVEDIEŤ A NAUČIŤ NIEČO NOVÉ!
IRINOX a dôležitosť bezpečnosti potravín v školách
Bezpečnosť potravín je v školách, kde sú zdravie a blaho stravníkov/študentov najvyššou prioritou, klúčovou podmienkou. Zabezpečenie toho, aby podávané jedlo bolo bezpečné a bez kontaminácie, je nevyhnutné na prevenciu chorôb prenášaných potravinami, ktoré môžu mať pre deti aj dospelých vážne následky.
BAKOŠOVÁ HACCP - NOVÝ TYP ŠKOLENIA
VEČERNÝ ONLINE KURZ PRE NOVÚ VEDÚCU
Vo finále celoslovenskej súťaže O najlepší školský obed - zvíťazili všetci!
Na začiatku obavy a nervozita, na konci nezabudnuteľné zážitky, nové priateľstvá a dojemné emócie.
Aký bol Veľký deň školského stravovania
V rámci projektu Jedáleň 21. storočia sa pavilón A otvoril pre kuchárky a vedúce školských jedální, riaditeľov a zriaďovateľov škôl už deň pred otvorením medzinárodnej výstavy Agrokomplex 2024.
Je otvorená dotačná výzva "Budovanie, rekonštrukcia a modernizácia infraštruktúry regionálneho školstva"
Kto a za akých podmienok môže žiadať o financie? Aká je šanca žiadateľov na úspech?
Šokové chladenie pokrmov prináša množstvo výhod pre kvalitu a bezpečnosť potravín
Šokové schladenie sa v posledných rokoch stáva čoraz obľúbenejším spôsobom konzervovania potravín.
Tento proces zahŕňa rýchle zníženie teploty horúcich potravín na bezpečné skladovacie teploty v krátkom čase. Hlavným dôvodom popularity tejto techniky je množstvo výhod, ktoré ponúka pre kvalitu a bezpečnosť potravín.