Články

Pripravte sa na kontrolu z "hygieny"
965x 02 máj 2025 Vzdelávanie

Už ste mail v jedálni kontrolu z hygieny?
Nie ste si istí v problematike hygieny a HACCP?
Nemáte sa koho opýtať?

Dopredaj normy
Školské stravovanie v číslach: Trendy, výzvy a príležitosti

V období rokov 2021 až 2024 zaznamenali školské jedálne na Slovensku stabilný nárast počtu stravníkov. Kým v roku 2021 sa v školských jedálňach stravovalo približne 728-tisíc osôb, v roku 2024 ich bolo už 814-tisíc.

Interaktívne varenie s profesionálnym kuchárom priamo u Vás na jedálni

Jeden deň s profesionálnym kuchárom v školskej jedálni môže zmeniť veľa.

Cítite sa v práci komfortne?

Prihliadajú Vaši zamestnávatelia na pracovné podmienky v školskej jedálni tak, aby ste sa v práci cítili komfortne?

Ako šetriť peniaze, a pritom nešetriť na kvalite surovín - interaktívny kurz pre vedúce a kuchárky školských jedální

Riešite nedostatok personálu v kuchyni?

Nechcete radšej ani pomyslieť, že by niekto z tímu ochorel? Idú vaše kuchárky na doraz?

Čo keby to hneď zajtra mohlo byť inak?

Naša Strava.sk
Už ste ich vyskúšali? Podeľte sa s nami o vaše poznatky a skúsenosti pri príprave nových receptúr vo vašej jedálni.

Nové MSN a receptúry pre školské stravovanie 2021, ktoré po revízii vydalo ministerstvo školstva, sú v platnosti jeden pol mesiaca. Aj keď majú školské zariadenia prechodné obdobie na inštaláciu a zavedenie nových MSN do praxe, niektoré jedálne už s novými normami pracujú.

Realita slovenského školského stravovania. Ukážme pravdu!

V poslednom čase sa v slovenských médiách objavilo veľa poloprávd alebo dokonca lží o slovenskom školskom stravovaní.

Syndróm karpálneho tunela - riziko ochorenia pri práci v školskej jedálni

Práca v kuchyni sa všeobecne považuje za veľmi náročnú z hľadiska energetického výdaja, ale aj z hľadiska zaťaženia horných končatín. Táto záťaž môže viesť k vzniku ochorení, z ktorých najčastejším je syndróm karpálneho tunela.

Inteligentný konvektomat = malý zázrak

Koncom augusta som mala spolu s mnohými vedúcimi školských jedální možnosť na vlastné oči vidieť, čo dokáže inteligentný konvektomat.

Revízia MSN 2021 - výber najdôležitejších princípov

Pripravili sme pre Vás výber najdôležitejších princípov, ktoré využijete pri normovaní, výpočte množstva surovín potrebných k príprave pokrmov a nápojov a princípov pri zostavovaní jedálneho lístka.

Skvelá voľba pre školské zariadenia do 80 stravníkov

Potrebujete pripraviť jemný mrkvový alebo uhorkový šalát, prípadne chrumkavý kapustový šalát?

Máme pre vás krájač zeleniny CL20 od ROBOT COUPE a k tomu 3 disky ZADARMO!

Dotácia na stravu, alebo daňový bonus?

Právnymi úpravami zákona č. 544/2010 Z.z. o dotáciách (ďalej len „zákon o dotáciách“) účinných od 01.08.2021, došlo k ukončeniu plošného poskytovania dotácií na stravu v ZŠ a poslednom ročníku MŠ a k doplneniu novej skupiny detí, ktoré majú nárok na poskytnutie dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej „dotácia na stravu“).

Cieľ je jasný, cesta je na vás!

Hľadá sa redaktor. Nepoznáte toho pravého práve vy?

Je personál vašej jedálne ústretový a nad vecou?

Stravník sa stretáva s personálom jedálne v rade situácií - v kancelárii pri platení, pri výdaji stravy, počas stravovania s určeným dozorom, vedúcu jedálne môže stretnúť na chodbe školy.

Vo všetkých týchto situáciách na stravníka pracovníci jedálne nejako pôsobia.

Ďakujeme za priazeň, sme tu vďaka vám

Je tu záver školského roka. Opäť máme za sebou mnoho splnených úloh, náročné výzvy, dni plné snaženia a usilovnej práce. S veľkým očakávaním obraciame list v kalendári, ...

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Bidfood
Pomôžeme vám nájsť článok