Články
Pripravte sa na kontrolu z "hygieny"
Už ste mail v jedálni kontrolu z hygieny?
Nie ste si istí v problematike hygieny a HACCP?
Nemáte sa koho opýtať?
Školské stravovanie v číslach: Trendy, výzvy a príležitosti
V období rokov 2021 až 2024 zaznamenali školské jedálne na Slovensku stabilný nárast počtu stravníkov. Kým v roku 2021 sa v školských jedálňach stravovalo približne 728-tisíc osôb, v roku 2024 ich bolo už 814-tisíc.
Interaktívne varenie s profesionálnym kuchárom priamo u Vás na jedálni
Jeden deň s profesionálnym kuchárom v školskej jedálni môže zmeniť veľa.
Cítite sa v práci komfortne?
Prihliadajú Vaši zamestnávatelia na pracovné podmienky v školskej jedálni tak, aby ste sa v práci cítili komfortne?
Ako šetriť peniaze, a pritom nešetriť na kvalite surovín - interaktívny kurz pre vedúce a kuchárky školských jedální
Riešite nedostatok personálu v kuchyni?
Nechcete radšej ani pomyslieť, že by niekto z tímu ochorel? Idú vaše kuchárky na doraz?
Čo keby to hneď zajtra mohlo byť inak?
KDE sa stratila nová vyhláška upravujúca podmienky organizácie prevádzky zariadení školského stavovania?
Navrhovaná úprava hovorí o platnosti od 1. januára 2022. Ako to s tou našou vyhláškou dopadlo?
Späť do práce... čo sa chystá v najbližších dňoch a na čo sa môžete tešiť v roku 2022
Aby sme mohli plniť vaše želania, musíme ich spoznať.
Veselé sviatky vianočné, pekné cesty polnočné. Nech tichá hudba vám počas sviatkov znie, nech ten rok nastávajúci vám pokoj, zdravie, šťastie a lásku prinesie!
Ani sme sa nenazdali a opäť medzi nás prichádzajú čarovné chvíle sviatočných, výnimočných a najkrajších sviatkov v roku - Vianoc.
Ste pripravení na ďalší rok?
Tento rok sme prešli mnohými skúškami a niekoľkokrát sme zažili začiatok a koniec školského roka.
Hoci veríme, že sa všetko v budúcom roku zlepší a nič nás už nemôže prekvapiť, je dôležité nenechať nič na náhodu a naozaj sa pripraviť.
Pripravované zmeny legislatívnych predpisov v školskom stravovaní od 1.januára 2022
Prinášame Vám návrhy vykonávacích predpisov Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktoré vyplývajú zo zákona č.415/2021 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
Chcete ušetriť na energiách a surovinách?
Tajomstvo tejto odpovede spočíva v použití moderných kuchynských technológií.
Jablká zo školskej záhrady do školskej jedálne
Ako využiť ovocie, zeleninu či bylinky vypestované na školskom pozemku?
Ktoré potraviny najviac nafukujú? ako zostaviť jedálny lístok v rámci jedného dňa
Tiež sa vám stane, že pri zostave obedového menu „prepísknete“ skladbu jednotlivých pokrmov?
Čerstvá zelenina alebo mrazená zelenina v školskej jedálni, ktorá je hodnotnejšia?
Používate v školskej jedálni mrazenú zeleninu len obmedzene alebo vôbec?
V zime je zdravšia mrazená, sterilizovaná, či dovezená čerstvá?
Nový školský rok, staré problémy. Aký je normatív zamestnancov na počet prijatých stravníkov?
„Ako si vypočítať počet kuchárov podľa stravníkov?
Ktorý predpis stanovuje počet zamestnancov v školskej jedálni?“
Toto sú najčastejšie otázky, ktoré nám do redakcie zasielate na začiatku školského roka.