Články
Uľahčite si nový školský rok v jedálni alebo Naspäť do školy
Milé vedúce školských jedální,
prázdniny sa končia a s nimi prichádzajú aj nové výzvy v kuchyni a jedálni.
Vieme, že začiatok školského roka je vždy náročný – viac práce, väčší tlak a očakávania od vedenia, rodičov aj samotných stravníkov.
A presne s tým Vám vieme pomôcť.
Pracovný odev v školskom stravovaní
Zákon o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, stanovuje pravidlá týkajúce sa pracovného odevu. Hlavným cieľom je chrániť zdravie a bezpečnosť zamestnancov a predchádzať znečisteniu alebo opotrebeniu ich osobného oblečenia.
Hygiena a HACCP - séria online stretnutí pre vedúce
Cieľom série stretnutí je, aby ste sa bez zábran opýtali to, čo Vám nie je jasné.
Aby ste sa uistili o tom, čo robíte dobre a napravili to, čo je nie je v súlade.
Budete mať priestor na otázky k vlastnej prevádzke.
Povieme si ako predchádzať problémom eště pred kontrolou.
Zaradenie zamestnanca do platovej triedy
VY SA PÝTATE, MY ODPOVEDÁME.
Ako môže zamestnávateľ zvýšiť funkčné platy zamestnancov
Okrem tarifného platu môžu nepedagogickí zamestnanci škôl a školských zariadení poberať aj niektoré príplatky určené § 4 ods. 1 zákona č. 553/2003 Z. z. Je to najmä, riadiaci príplatok, osobný príplatok, príplatok za zastupovanie, či zmennosť.
Registratúrny poriadok a registratúrny plán pre školské jedálne
Na základe vašich otázok v diskusii sme pripravili článok o archivácii dokumentácie školskej jedálne.
Zvýšenie kapacity v školách môže pomôcť aj jedálňam
So zvyšovaním cien energií a prakticky všetkého okolo nás netrpezlivo očakávame na vypísanie dotačných výziev, ktoré pomôžu modernizáciám školských jedální.
Kedy budú nové finančné pásma?
Z čoho a čo máme v školskej jedálni variť? Chce nám pomôcť obec, ako to správne urobiť?
Môžeme použiť režijné príspevky na nákup potravín?
Zdravšia, jednoduchšia, ekonomickejšia a ekologickejšia príprava jedál v praxi - reportáž z Banskej Bystrice
V pondelok sa v Banskej Bystrici uskutočnil historicky prvý workshop organizovaný naším portálom Jedálne.sk.
Bol zameraný na zdravšiu, jednoduchšiu, ekonomickejšiu a ekologickejšiu prípravu jedál v oblasti verejného stravovania.
Polievka Miso a sušené slivky
Viete ktorá krajina vo svete má najzdravšie školské stravovanie?
Napoviem. Nie je to európsky štát.
Máte už svoj tip?
Zdravé a moderné varenie v školskej jedálni
Ako v súčasnej situácii v školskej jedálni uvariť zdravé a pre stravníkov atraktívne jedlo?
Workshop Zdravé a moderné varenie v školskej jedálni Vám predstaví nové trendy. Na vlastné oči uvidíte, aké je to ľahké a reálne aj v školskej jedálni.
Školské jedálne hľadajú nové posily
Radi by ste sa zamestnali v školskej jedálni, prípadne by ste radi zamestnali niekoho vo vašej školskej jedálni a neviete, kde hľadať?
JEDÁLEŇ 21. STOROČIA
Konferencia pre riaditeľov škôl a ich zriaďovateľov, ktorá rieši úspory za energie, európske dotácie a nielen to.
Nech sa vám prvý obed vydarí
Veríme, že nový školský rok prinesie pozitívne zmeny, aj napriek tomu, že sa na nás hrnú rozličné správy, ktoré nenesú ten najžiarivejší odkaz.
Jedlo, ktoré zostane zapísané...
Mnoho ľudí, mnoho prístupov k životu, mnoho prístupov k jedlu. Niektorí sa držia hesla: „Jeme preto, aby sme žili.“, ďalší sa riadia slovami: „Žijeme preto, aby sme jedli.“, no a niektoré moderné prístupy pristupujú k otázkam jedla podľa vety: „Nejeme preto, aby sme žili.“ Keďže náš portál sa týka stravovania, asi nás bude najlepšie vystihovať kombinácia prvých dvoch viet.