Články
Uľahčite si nový školský rok v jedálni alebo Naspäť do školy
Milé vedúce školských jedální,
prázdniny sa končia a s nimi prichádzajú aj nové výzvy v kuchyni a jedálni.
Vieme, že začiatok školského roka je vždy náročný – viac práce, väčší tlak a očakávania od vedenia, rodičov aj samotných stravníkov.
A presne s tým Vám vieme pomôcť.
Pracovný odev v školskom stravovaní
Zákon o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, stanovuje pravidlá týkajúce sa pracovného odevu. Hlavným cieľom je chrániť zdravie a bezpečnosť zamestnancov a predchádzať znečisteniu alebo opotrebeniu ich osobného oblečenia.
Hygiena a HACCP - séria online stretnutí pre vedúce
Cieľom série stretnutí je, aby ste sa bez zábran opýtali to, čo Vám nie je jasné.
Aby ste sa uistili o tom, čo robíte dobre a napravili to, čo je nie je v súlade.
Budete mať priestor na otázky k vlastnej prevádzke.
Povieme si ako predchádzať problémom eště pred kontrolou.
Zaradenie zamestnanca do platovej triedy
VY SA PÝTATE, MY ODPOVEDÁME.
Ako môže zamestnávateľ zvýšiť funkčné platy zamestnancov
Okrem tarifného platu môžu nepedagogickí zamestnanci škôl a školských zariadení poberať aj niektoré príplatky určené § 4 ods. 1 zákona č. 553/2003 Z. z. Je to najmä, riadiaci príplatok, osobný príplatok, príplatok za zastupovanie, či zmennosť.
Odpustenie príspevku na stravovanie pre deti a žiakov z domácností v hmotnej núdzi
Vzťahuje sa odpustenie príspevku aj na dieťa materskej školy?
Kto, v prípade odpustenia príspevku na stravovanie, uhradí náklady na prípravu stravy?
Krásne sviatky prajeme
Z našej redakcie prajeme každej jedálni a každému, kto sa stará o zabezpečenie chutnej stravy v školách, škôlkach, nemocniciach, sociálnych domovoch a všetkým z oblasti verejného stravovania, tie najkrajšie sviatky plné pohody, lásky, pokoja, vnútornej sily, zdravia a príjemnej energie.
Prajeme Vám ...
Ako navýšiť hmotnosť mäsa pri normovaní?
Vzhľadom na to, že sa blíži termín účinnosti nových finančný pásiem, a zariadenia školského stravovania už dospeli k rozhodnutiu aký stupeň finančného limitu na nákup potravín si podľa požiadaviek určiť, prichádzajú na rad ďalšie nemenej dôležité otázky. Ako navýšiť hmotnosť mäsa pri normovaní? Ako si vypočítať hmotnosť navýšenej porcie. Navýšiť aj mäsové výrobky.
Ako na navýšenie porcií mäsa
Pre zamestnancov školy alebo školského zariadenia a iné fyzické osoby sa určí stupeň finančného pásma ako pre vekovú kategóriu stravníkov 15-19 ročných podľa Finančného pásma B a navýši sa hmotnosť porcie mäsa o 30%.
Už ste u vás oslávili Mikuláša? Inšpirácia z praxe, ako potešiť deti aj rodičov
Ak chystáte v škôlke, alebo v škole posedenie pre deti a rodičov, alebo ak chcete potešiť deti v tomto sviatočnom období len tak, pretože robiť radosť Vám jednoducho robí radosť, máme tu pre Vás zopár jednoduchých tipov na desiatu, olovrant, alebo na spomínanú besiedku. Tieto malé maškrty sú jednoduché a zdravé.
Konferencia plná dobrej energie
Nočné varenie bez obsluhy? Nižšia spotreba energií a surovín? Zachovanie objemu jedla pred a po jeho príprave? Áno, dnes sa toto všetko skutočne dá „vykúzliť“.
Čo je nové v školskom stravovaní? FINANČNÉ PÁSMA NA NÁKUP POTRAVÍN
„Od 1. januára 2023 budú platiť na prípravu teplého jedla v školách väčšie príspevky“ oznámil po rokovaní vlády minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Ján Horecký.
Normy, jedálny lístok, finančné zabezpečenie ako pevné hranice pri tvorbe jedálnička
Našou snahou je, aby bolo verejné stravovanie skutočne kvalitné a preto sa snažíme o neustály rozvoj, vzdelávanie, modernizáciu postupov a v neposlednom rade nám záleží aj na tom, ako sa pri svojej práci cítite Vy.
Ako bolo v škole? Čo ste mali na obed?
Odkedy píšem pre jedálne, do života sa mi pripletú akoby samé, milé príbehy, ktoré sú práve z prostredia školského stravovania.
Riešime aktuálne pálčivé problémy školského stravovania
Projekt Jedáleň 21. storočia, ktorý pomáha riešiť aktuálne pálčivé problémy školského stravovania, zaujíma aj verejnosť.