Články
Uľahčite si nový školský rok v jedálni alebo Naspäť do školy
Milé vedúce školských jedální,
prázdniny sa končia a s nimi prichádzajú aj nové výzvy v kuchyni a jedálni.
Vieme, že začiatok školského roka je vždy náročný – viac práce, väčší tlak a očakávania od vedenia, rodičov aj samotných stravníkov.
A presne s tým Vám vieme pomôcť.
Pracovný odev v školskom stravovaní
Zákon o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, stanovuje pravidlá týkajúce sa pracovného odevu. Hlavným cieľom je chrániť zdravie a bezpečnosť zamestnancov a predchádzať znečisteniu alebo opotrebeniu ich osobného oblečenia.
Hygiena a HACCP - séria online stretnutí pre vedúce
Cieľom série stretnutí je, aby ste sa bez zábran opýtali to, čo Vám nie je jasné.
Aby ste sa uistili o tom, čo robíte dobre a napravili to, čo je nie je v súlade.
Budete mať priestor na otázky k vlastnej prevádzke.
Povieme si ako predchádzať problémom eště pred kontrolou.
Zaradenie zamestnanca do platovej triedy
VY SA PÝTATE, MY ODPOVEDÁME.
Ako môže zamestnávateľ zvýšiť funkčné platy zamestnancov
Okrem tarifného platu môžu nepedagogickí zamestnanci škôl a školských zariadení poberať aj niektoré príplatky určené § 4 ods. 1 zákona č. 553/2003 Z. z. Je to najmä, riadiaci príplatok, osobný príplatok, príplatok za zastupovanie, či zmennosť.
Čím spraviť radosť na Deň detí
Blíži sa Deň detí a ak uvažujete nad tým, akým obedom prekvapiť malých, ale aj tých väčších stravníkov v tento deň, aby ste im ho spríjemnili, opýtali sme sa, ktoré jedlo je ich najobľúbenejšie.
Racionálna strava v školských jedálňach - mlieko vo výžive detí
Racionálnou stravou rozumieme spôsob zdravého stravovania sa. Ide o rozumnú (ratio = rozum), správnu stravu. To znamená takú, pri ktorej sa dodržiavajú zásady správnej výživy. Školské stravovanie je veľmi častou témou diskusií, a to ako v radoch odborníkov, tak aj medzi širokou verejnosťou.
Školský obed za hranicami Slovenska
Stravovanie ako také sa líši od miesta k miestu a inak tomu nie je ani v oblasti verejného stravovania. Pre zaujímavosť vám prinášame aj pohľad na zvyklosti v oblasti školského stravovania v iných krajinách.
Vysokozáťažové, ale stále ľahké a agilné
Transportné vozíky ScanBox sú elegantné, univerzálne a ľahké.
Jar na tanieri
Jar je obdobie farieb, akejsi čerstvosti, závanu niečoho príjemného. Farebnosť tohto obdobia, kedy sa začínajú v záhrade objavovať prvé jarné zeleniny je možné využiť aj v kuchyni. Farebné a radostné kreácie na tanieri budú inšpiráciou aj pre deti, ktoré majú ku zelenine trochu vlažný, alebo možno aj žiaden, vzťah.
Olovrant, ktorý poteší nielen deti
Milé jedálne,
viete, že svojimi výtvormi v kuchyni dokážete potešiť nielen deti, ale ešte aj dospelých, ktorí z čias škôlky a školy už dávno vyrástli? Áno, skutočne sa to stáva.
Ako?
MALÉ STROJE - VEĽKÁ POMOC PRE ŠKOLSKÉ JEDÁLNE
Ako na zvýšenie produktivity a obmedzenie manuálnych úkonov v kuchyni?
Ako rýchlo a ľahko spracovávať čerstvé lokálne produkty?
Ako povzbudiť kreativitu kuchárok?
Kotol, ktorý varí, mieša a šetrí čas, nervy aj peniaze
Kotol, ktorý sám uvarí bez toho, aby kuchárka pri ňom stála, s dlhou varechou namáhavo miešala a kontrolovala varenie. O všetko sa postará automat. Je to inovácia?
Obedy zadarmo: Otázky rodičov - ako, komu, kedy, koľko?
Aktuálna zmena je rodičom nápomocná a bude podporovať stravovanie v školských jedálňach formou dotácie. Otázky, ktoré rodičov zaujímali v súvislosti s touto zmenou, sme zhrnuli v nasledovnom článku.
Zmeny v legislatívnych predpisoch v oblasti verejného zdravia
Pripravili sme pre Vás výber novelizovaných predpisov, ktoré ustanovujú podrobnosti o hygienických požiadavkách na prevádzku v zariadeniach školského stravovania.