Sme prví! Jedalne.sk získali akreditáciu MŠVV a M SR Vzdelávanie zamestnancov školského stravovania teraz s oficiálnou garanciou kvality.

Články

Uľahčite si nový školský rok v jedálni alebo Naspäť do školy
222x 27 aug 2025 Inšpirácia

Milé vedúce školských jedální,

prázdniny sa končia a s nimi prichádzajú aj nové výzvy v kuchyni a jedálni.

Vieme, že začiatok školského roka je vždy náročný – viac práce, väčší tlak a očakávania od vedenia, rodičov aj samotných stravníkov.

A presne s tým Vám vieme pomôcť.

Kefa za poštovné
Pracovný odev v školskom stravovaní

Zákon o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, stanovuje pravidlá týkajúce sa pracovného odevu. Hlavným cieľom je chrániť zdravie a bezpečnosť zamestnancov a predchádzať znečisteniu alebo opotrebeniu ich osobného oblečenia.

Hygiena a HACCP - séria online stretnutí pre vedúce

Cieľom série stretnutí je, aby ste sa bez zábran opýtali to, čo Vám nie je jasné.

Aby ste sa uistili o tom, čo robíte dobre a napravili to, čo je nie je v súlade.

Budete mať priestor na otázky k vlastnej prevádzke.

Povieme si ako predchádzať problémom eště pred kontrolou.

Zaradenie zamestnanca do platovej triedy

 

VY SA PÝTATE, MY ODPOVEDÁME.

Ako môže zamestnávateľ zvýšiť funkčné platy zamestnancov

Okrem tarifného platu môžu nepedagogickí zamestnanci škôl a školských zariadení poberať aj niektoré príplatky určené § 4 ods. 1 zákona č. 553/2003 Z. z. Je to najmä, riadiaci príplatok, osobný príplatok, príplatok za zastupovanie, či zmennosť.

čipy
Jedáleň 21. storočia naživo - ohliadnutie za Agrokomplexom

Jedáleň 21. storočia - zdravá, bezpečná, efektívna, ekonomická, ekologická ... prívetivá a vždy usmievavá.

Ako zariadiť, aby to aj na Slovensku išlo?

Praktické kurzy pre kuchárky a kuchárov školských jedální - jesenné prázdniny

S ohľadom na časové vyťaženie kuchárok sme kurzy pripravili na jesenné prázdniny, a to hneď na štyroch miestach Slovenska.

Jedáleň 21. storočia naživo

Počas 4 dní vám 9 známych kuchárov so skúsenosťami z vysokej gastronómie a zároveň aj zo školských jedální predstaví  moderné technológie, kvalitné suroviny a postupy overené praxou.
 

V dňoch 17. – 20.8. v rámci národnej výstavy Agrokomplex v Nitre ožije v pavilóne B Jedáleň 21. storočia.

Školské jedálne sa stretávajú so zvyšovaním cien, nedostatkom personálu i zastaraným vybavením.

Tlačová zpráva: Na Slovensku (rovnako ako v Českej republike) máme jeden z najkvalitnejších systémov školského stravovania na svete s takmer storočnou tradíciou. Školské kuchyne sa však dlhodobo stretávajú s mnohými pálčivými problémami.

Výzva na rekonštrukciu a modernizáciu základných škôl je otvorená!

Výzva na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok na rekonštrukciu a modernizáciu základných škôl je súčasťou Programu Slovensko 2021 – 2027 a platí pre Banskobystrický kraj, Košický kraj, Nitriansky kraj, Prešovský kraj, Trenčiansky kraj, Trnavský kraj, Žilinský kraj.

Materiálno – spotrebné normy a receptúry pre diétne stravovanie

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (ďalej len „MŠVVaŠ SR) s cieľom zabezpečiť pre deti a žiakov, pri ktorých podľa posúdenia ošetrujúceho lekára si zdravotný stav žiaka alebo dieťaťa vyžaduje osobitné stravovanie, vydalo podľa § 140 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov s účinnosťou od 01. 09. 2023

Vlastná školská záhradka

Ak by ste mali čarovnú paličku a dokázali si ňou vytvoriť presné takú jedáleň, o akej snívate, aká by bola?

Zaraďovanie zamestnancov zariadení školského stravovania do platových tried

Nový článok na túto tému TU.

Na základe množstva otázok o zaraďovaní zamestnancov, ktoré nám prichádzajú do redakcie Jedálne.sk, sme pre vás pripravili článok.

Koncept školského stravovania je fajn, ale ...

Stravníci školských jedálni nie sú len deti a študenti, ale aj učitelia. Ako im chutí a ako vnímajú školskú kuchyňu? Na názor sme sa opýtali pani učiteľky z jednej košickej škôlky.

ZAŠKOLENIE NOVEJ VEDÚCEJ ŠJ v oblasti hygieny a manažment dokumentov v súvislosti s HACCP

Odchádzate do dôchodku a radi by ste pomohli novej vedúcej?

Ste nová vedúca a neviete si rady s problematikou ohľadom hygieny potravín a HACCP?

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Bidfood
vzdelávanie 21. storočia je spolufinancované
partner-eu partner-plan-obnovy

Vzdelávacia inštitúcia bola dňom 23.07.2025 zapísaná do registra certifikovaných vzdelávacích inštitúcií, ktorý vedie a spravuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (ďalej iba „ministerstvo školstva“) v Informačnom systéme vzdelávania dospelých: https://isvd.iedu.sk/ViewCertifiedEducationalInstitutionsRegistry

Pomôžeme vám nájsť článok