Články
Nedostatok financií v školskom stravovaní – ako z toho von
V nadväznosti na článok o nedostatku financií v školskom stravovaní a o tom, aká je situácia kritická, prinášame iný uhol pohľadu na túto problematiku.
Nedostatok financií v školskom stravovaní: Realita, ktorú už nemôžeme prehliadať!
Školské jedálne sa ocitajú v situácii, ktorá je udržateľná už len vďaka osobnému nasadeniu vedúcich jedální, kuchárok a ochote škôl kreatívne „záplátať“ rozpočty.
Nedostatok financií sa stal každodennou realitou, nie výnimkou.
Prečo variť halušky z bryndze z Liptova
Bryndza patrí medzi najvýznamnejšie poklady slovenskej kuchyne.
Už celé generácie je súčasťou jedálničkov, a to nielen doma, ale aj v školských jedálňach. Jej jedinečná chuť, vyrobená z ovčieho mlieka, v sebe nesie tradíciu Liptova a zároveň spĺňa nároky na modernú, zdravú výživu.
15.10. online školenie: Hygienické minimum – pohodlná príprava na skúšky RÚVZ
Chystáte sa na skúšky odbornej spôsobilosti na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva (RÚVZ)?
Nechajte stres bokom – pripravíme vás na ne z pohodlia vášho domova.
Multifunkčné technológie – výkonné SRDCE vašej kuchyne
Kombináciou niekoľkých zariadení v jednom stroji získate výhodu spracovávať rôzne druhy surovín na jednom mieste.
Nemusíte tak na každú činnosť kupovať sólo stroj, ktorý niečo stojí a zaberá miesto, aj keď ho zrovna nepoužívate. Základom je spoločná motorická, varná alebo chladiaca jednotka s elektronikou.
Malý robot môže byť veľkým pomocníkom pre malé aj veľké kuchyne
Kompaktný multifunkčný robot R402 je neoceniteľným pomocníkom všetkých prevádzok, ktoré trpia nedostatkom personálu.
Mimoriadna výhodná ponuka do konca leta!
Čas školských výletov
Ako zabezpečiť stravovanie detí a a žiakov počas školského výletu?
Harmonogram prác v školskej jedálni počas letných prázdnin
Pre školskú jedáleň letné prázdniny rozhodne neznamenajú iba dovolenku. Je to prakticky jediný čas na veľké upratovanie a údržbu.
Ako to všetko naplánovať, aby zostal dostatok času aj na tú dovolenku?
Praktické minimum pre novú vedúcu ŠJ
Vedúci/vedúca ŠJ je vlastne taký prevádzkový manažér reštaurácie. Povinností má rovnako, ak nie viac, a manévrovací priestor nepomerne menší.
Problematika školského stravovania je široká a nesie v sebe tisíce neviditeľných súvislostí.
Nová vedúca školskej jedálne alebo, ako neprísť o ilúzie hneď na začiatku
S koncom školského roka nastáva aj čas, kedy mnoho skúsených vedúcich školských jedální odchádza do zaslúženého dôchodku a odovzdáva žezlo svojim nástupkyniam a nástupcom.
Manažérske minimum vedúcej školskej jedálne
Tri dni plné teórie a praktických príkladov z Vášho odboru.
Spojte príjemné s užitočným a príďte si užiť letnú Žilinu :-).
POZOR, v prezenčnom kurze je iba 13 miest.
Môže vedúca vykonávať prácu home office? Za akých podmienok?
Často sa nás pýtate, aké sú podmienky výkonu práce vedúcej školskej jedálne v režime home office.
Ako na účtovanie stravného v školskej jedálni? Riziká porušovania základných princípov.
Netýkajú sa náhodou aj Vás?
Druhá šanca: Pripravte sa na kontrolu z "hygieny"
Mnoho z vás sa na prvý webinár nestihlo prihlásiť. Na základe vašich početných žiadostí sme sa rozhodli Vám vyjsť v ústrety a dať Vám ešte jednu šancu sa k webináru pripojiť.
Školské stravovanie v číslach: Trendy, výzvy a príležitosti
V období rokov 2021 až 2024 zaznamenali školské jedálne na Slovensku stabilný nárast počtu stravníkov. Kým v roku 2021 sa v školských jedálňach stravovalo približne 728-tisíc osôb, v roku 2024 ich bolo už 814-tisíc.