Články
Motivujú nás maličkosti, ktoré potešia
Keď sa školská jedáleň zapája do projektov, môže vždy len získať.
Pozrite sa na príbeh školskej jedálne Gymnázia v NItre.
Teší nás, keď deti, povedia: dobre tu varíte, chutilo mi, dnes to bolo výborné, mňaaaam...
Aj touto cestou chcem poďakovať p. riaditeľovi a p. zriaďovateľovi, ktorí sa starajú o kvalitné vybavenie a chod jedálne.
Udržujte potraviny dlhšie čerstvé. Zmrazenie alebo šokové zmrazenie?
Vieme, že každodenná práca v kuchyni je ťažká a energeticky náročná. Predstavte si, že máte jediné zariadenie, ktoré vám umožní ochladzovanie, šokové zmrazovanie, rozmrazovanie, pasterizáciu, udržávanie, pomalé varenie a kysnutie jednoduchým a intuitívnym spôsobom.
Požiadavky rodičov
Každoročne, pri prvom nástupe detí do materskej školy sa opakujú požiadavky rodičov na „individuálne“ stravovanie detí vznesené voči zariadeniu školského stravovania.
Poznáte to? Ako riešite tieto požiadavky vo vašom zariadení?
Ukazuje sa, že v školských jedálňach môžu pracovať len dobré a šikovné duše.
V súťaži O NAJLEPŠÍ ŠKOLSKÝ OBED to potvrdil tím školskej jedálne Dulovce.
IRINOX a dôležitosť bezpečnosti potravín v školách
Bezpečnosť potravín je v školách, kde sú zdravie a blaho stravníkov/študentov najvyššou prioritou, klúčovou podmienkou. Zabezpečenie toho, aby podávané jedlo bolo bezpečné a bez kontaminácie, je nevyhnutné na prevenciu chorôb prenášaných potravinami, ktoré môžu mať pre deti aj dospelých vážne následky.
BAKOŠOVÁ HACCP - NOVÝ TYP ŠKOLENIA
VEČERNÝ ONLINE KURZ PRE NOVÚ VEDÚCU
Vo finále celoslovenskej súťaže O najlepší školský obed - zvíťazili všetci!
Na začiatku obavy a nervozita, na konci nezabudnuteľné zážitky, nové priateľstvá a dojemné emócie.
Aký bol Veľký deň školského stravovania
V rámci projektu Jedáleň 21. storočia sa pavilón A otvoril pre kuchárky a vedúce školských jedální, riaditeľov a zriaďovateľov škôl už deň pred otvorením medzinárodnej výstavy Agrokomplex 2024.
Je otvorená dotačná výzva "Budovanie, rekonštrukcia a modernizácia infraštruktúry regionálneho školstva"
Kto a za akých podmienok môže žiadať o financie? Aká je šanca žiadateľov na úspech?
Šokové chladenie pokrmov prináša množstvo výhod pre kvalitu a bezpečnosť potravín
Šokové schladenie sa v posledných rokoch stáva čoraz obľúbenejším spôsobom konzervovania potravín.
Tento proces zahŕňa rýchle zníženie teploty horúcich potravín na bezpečné skladovacie teploty v krátkom čase. Hlavným dôvodom popularity tejto techniky je množstvo výhod, ktoré ponúka pre kvalitu a bezpečnosť potravín.
LOG-iQ = VAŠE MULTIFUNKČNÉ RIEŠENIE PRE ÚSPORU PRIESTORU, ČASU, ENERGIÍ A NÁKLADOV
Získate viac priestoru, nachodíte menej krokov, odpadne Vám nosenie ťažkých bremien, Vaša práca bude oveľa veselšia.
LIEBHERR podporuje vhodnú stravu pre mladú generáciu
Spoločnosť Liebherr sa stala generálnym partnerom prvého ročníka celoslovenskej súťaže O najlepší školský obed.
Koreniny bez známeho pôvodu by som nekúpila
Ako spoznať kvalitné korenie? Zopár užitočných spotrebiteľských tipov a trikov pri využívaní korenín.
V rozhovore radí Elisabeth Voltmer, riaditeľka zodpovedná za oblasť kvality a vývoja produktov v spoločnosti Kotányi.
Nové materiálno - spotrebné normy v tlačenej forme - finalizujeme, kompletujeme, distribúcia už čoskoro.
Vážení zákazníci,
do tlačených noriem sme zapracovali aktualizáciu vydanú ministerstvom k 15.10.2024.
Teraz všetko finalizujeme, kompletujeme, distribúcia už čoskoro.
A ak ste si normy ešte neobjednali, už nečakajte, niektoré varianty budú onedlho vypredané.