Sme prví! Jedalne.sk získali akreditáciu MŠVV a M SR Vzdelávanie zamestnancov školského stravovania teraz s oficiálnou garanciou kvality.

Varte a chlaďte - príbeh klienta

Viac vitamínov, viac zdravia, viac chuti.

S pomocou šokových schladzovačov IRINOX v súčasnosti vyrábame 105.000 čerstvých jedál týždenne. Volám sa Jan Reimann, som výkonný riaditeľ Vitesca Menu vo Wupertale. Môj starý otec založil firmu v roku 1961 a vyrábal 250 jedál metódou varím a podávam.

V roku 2001 sme spracovali dennú produkciu cca 12 000 jedál. Vtedy sa môj otec rozhodol zaviesť nový proces varím a schladzujem.

Povedali sme si: „To, čo vychádza z našich kuchýň, má takú vysokú kvalitu, že sa chceme uistiť, že to takto zostane aj na tanieri."

Prečo variť a chladiť?

Varenie a chladenie je vedomá voľba, pretože s technikou varenia a podávania teplých jedál je jedlo neustále v strese. Udržiavanie rovnakej teploty po dlhú dobu je pre jedlo stresujúce. Chceme, aby naše jedlo bolo uvoľnené, takže keď sa dostane k našim zákazníkom, nie je vystresované.

Aby sme zaviedli túto zmenu, museli sme sa naučiť variť úplne iným spôsobom.

Potrebovali sme nové recepty, nové spojivá a nové koreniny. Ale stálo to za to. Teraz sme dosiahli bezprecedentnú úroveň kvality.

Po 60 rokoch skúseností v spoločnom stravovaní sme oboznámení s limitmi metódy cook@serve: výdajné lehoty a výstupné teploty. Systém cook@chills nám pomohol tieto problémy prekonať.

Chladenie a dodávanie

Prečo Irinox?

Začali sme s dvoma šokérmi a vďaka absolútnej spoľahlivosti a dlhej životnosti zariadenia, tieto schladzovače používame dodnes. V súčasnosti sa používa 16 schladzovačov IRINOX. Máme veľké množstvo pecí a ochladzovačov, aby sme jedlo schladili v požadovanom časovom rámci. Vďaka systému cook@chills sme rozšírili dosah dodávok a podarilo sa nám vytvoriť výrobné procesy, ktoré sú pre našich pracovníkov jednoduchšie.

Intuitívny systém a vynikajúca úroveň výkonu znamenajú, že naši zamestnanci s šokermi IRINOX radi pracujú.

Moja vízia

Ako otec piatich detí si skutočne uvedomujem, aká náročná je príprava jedla pre deti. Väčšinu našich zákazníkov tvoria materské školy a školy. Na jednej strane deti chcú jesť veci čo im chutia a veci, ktoré vyzerajú dobre na tanieri. Na druhej strane, my rodičia chceme, aby ich jedlo bolo zdravé, nabité živinami a vitamínmi a aby ho potom deti radi jedli.

Kroky k prefektnému menu

Na dodanie dokonalého menu potrebujete viacfázový výrobný postup. Začnete starostlivo vybraným nákupom. Produkcia sa potom musí variť, krájať, baliť a chladiť pomocou rýchlochladičov IRINOX.

Čo je čerstvosť

Viac vitamínov, viac zdravia, viac chuti.

Žiadny výrobok neopúšťa naše kuchyne, pokiaľ si nie sme 100% istí úrovňou jeho kvality.

Naše deti to môžu potvrdiť každý jeden deň.

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
Ailos
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
vzdelávanie 21. storočia je spolufinancované
partner-eu partner-plan-obnovy

Vzdelávacia inštitúcia bola dňom 23.07.2025 zapísaná do registra certifikovaných vzdelávacích inštitúcií, ktorý vedie a spravuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (ďalej iba „ministerstvo školstva“) v Informačnom systéme vzdelávania dospelých: https://isvd.iedu.sk/ViewCertifiedEducationalInstitutionsRegistry

Pomôžeme vám nájsť článok