Varte a chlaďte - príbeh klienta
Viac vitamínov, viac zdravia, viac chuti.
S pomocou šokových schladzovačov IRINOX v súčasnosti vyrábame 105.000 čerstvých jedál týždenne. Volám sa Jan Reimann, som výkonný riaditeľ Vitesca Menu vo Wupertale. Môj starý otec založil firmu v roku 1961 a vyrábal 250 jedál metódou varím a podávam.
V roku 2001 sme spracovali dennú produkciu cca 12 000 jedál. Vtedy sa môj otec rozhodol zaviesť nový proces varím a schladzujem.
Povedali sme si: „To, čo vychádza z našich kuchýň, má takú vysokú kvalitu, že sa chceme uistiť, že to takto zostane aj na tanieri."
Prečo variť a chladiť?
Varenie a chladenie je vedomá voľba, pretože s technikou varenia a podávania teplých jedál je jedlo neustále v strese. Udržiavanie rovnakej teploty po dlhú dobu je pre jedlo stresujúce. Chceme, aby naše jedlo bolo uvoľnené, takže keď sa dostane k našim zákazníkom, nie je vystresované.
Aby sme zaviedli túto zmenu, museli sme sa naučiť variť úplne iným spôsobom.
Potrebovali sme nové recepty, nové spojivá a nové koreniny. Ale stálo to za to. Teraz sme dosiahli bezprecedentnú úroveň kvality.
Po 60 rokoch skúseností v spoločnom stravovaní sme oboznámení s limitmi metódy cook@serve: výdajné lehoty a výstupné teploty. Systém cook@chills nám pomohol tieto problémy prekonať.
Chladenie a dodávanie
Prečo Irinox?
Začali sme s dvoma šokérmi a vďaka absolútnej spoľahlivosti a dlhej životnosti zariadenia, tieto schladzovače používame dodnes. V súčasnosti sa používa 16 schladzovačov IRINOX. Máme veľké množstvo pecí a ochladzovačov, aby sme jedlo schladili v požadovanom časovom rámci. Vďaka systému cook@chills sme rozšírili dosah dodávok a podarilo sa nám vytvoriť výrobné procesy, ktoré sú pre našich pracovníkov jednoduchšie.
Intuitívny systém a vynikajúca úroveň výkonu znamenajú, že naši zamestnanci s šokermi IRINOX radi pracujú.
Moja vízia
Ako otec piatich detí si skutočne uvedomujem, aká náročná je príprava jedla pre deti. Väčšinu našich zákazníkov tvoria materské školy a školy. Na jednej strane deti chcú jesť veci čo im chutia a veci, ktoré vyzerajú dobre na tanieri. Na druhej strane, my rodičia chceme, aby ich jedlo bolo zdravé, nabité živinami a vitamínmi a aby ho potom deti radi jedli.
Kroky k prefektnému menu
Na dodanie dokonalého menu potrebujete viacfázový výrobný postup. Začnete starostlivo vybraným nákupom. Produkcia sa potom musí variť, krájať, baliť a chladiť pomocou rýchlochladičov IRINOX.
Čo je čerstvosť
Viac vitamínov, viac zdravia, viac chuti.
Žiadny výrobok neopúšťa naše kuchyne, pokiaľ si nie sme 100% istí úrovňou jeho kvality.
Naše deti to môžu potvrdiť každý jeden deň.