+421 905 030 096 info@jedalne.sk
INFORMAČNÝ PORTÁL O ŠKOLSKOM STRAVOVANÍ

NECENZUROVANÝ ROZHOVOR ZO ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

1747 23.10.2019

Pozrite si video od ŠTÚDIA JEDÁLNE.sk a zistite, aká je aktuálna situácia s tzv. obedmi zadarmo a aké sú reálne možnosti jej riešenia.

Kolektív ZŠS RS

Nezostrihaný rozhovor zo Zariadenia školského stravovania pri ZŠ Daxnera v Rimavskej Sobote Vám zodpovie mnohé otázky o praktickej aplikácii Zákona 544/2010 Z. z. o dotáciách na podporu výchovy k stravovacím návykom detí.

 

Marta Trochová, riaditeľka ZŠS a externá metodička pre školské stravovanie v Rimavskej Sobote, ktorá 33 rokov pracuje v školskom stravovaní, otvorene a veľmi zrozumiteľne popisuje aktuálnu reálnu situáciu v školských jedálniach. Nielen v súvislosti s tzv. obedmi zadarmo.

 

 

 

ŠTÚDIO JEDÁLNE.sk

Sledujte vždy 16. v mesiaci nové video o školskom stravovaní.

 

Nech sa páči, pani Marta Trochová Vám odpovie na vaše otázky a dotazy v diskusii pod článkom.

diskusia k článku
Zástup v kuchyni.
Andrea 28.10.2019
Dobrý deň,pani Trochová,pracujem v kuchyni zhruba 2 roky,od septembra nám pribudlo cca 100 obedov,varíme aj pre škôlku spolu je to okolo 500 obedov,nedostali sme žiadnu novú pracovnú silu,veľmi pekne ste vo vašom videu všetko vystihli,hľadám dobrú dušu,ktorá by mne a mojím dobrým kolegyniam poradila na čo máme nárok pri omarodení 1 až 2 prac.síl,nevieme sa dopracovať k férovému jednaniu,ani zo strany vedúcej a ani zo strany vedenia školy.Za každú radu budeme vďačné.Veľmi pekne ďakujeme.
Zástup v kuchyni
Marta Trochová 28.10.2019
Ďakujem najprv za pochvalu reportáže. Ja by som hneď na úvod povedala, že ma zaskočil prístup, vašej vedúcej či vedenia školy. Určite máte práva. Najprv si všetky sadnite a vydiskutujte to s vedúcou, ak nie požiadajte vedenie školy a ak ani toto nepomôže, ako naznačujete, Tak by som sa vybrala za zriaďovateľom, ale aj písomnou žiadosťou. Neviem presne koľko máte prac. síl, na všetkých stravníkov , aké máte podmienky, či stravu prenášate a pod. Či je vaša kuchyňa s jedálňou pavilónového typu a pod. Teda pozrite si vyhlášku o školskom stravovaní 330/2009, kde sa uvádza koľko má byť pracovníkov v školskej jedálni na počet stravníkov. Neviem presne posúdiť len približne ako uvádzate cca 500 stravníkov / zapísaných/ chodiacich. Prepočítajte si podľa tejto vyhlášky. Poprípade si zavolajte krajskú metodičku o vysvetlenie, alebo p. Ing. Tokárovú teraz z AŠKOS-u, odborníčku pre jedálne. Vo vyhláške je síce napísané, že tento prepočet je orientačný, ale menej nesmie byť. Musia sa zohľadniť všetky aspekty vašej kuchyne. Nepoznám vaše podmienky, ale cca 7 zamestnancov včetne vedúcej pri 500 stravníkoch a ešte záleží, že máte MŠ a či tam vydáva obedy váš zamestnanec atď, tam sa môže ešte pridať. Ďalej či robíte 2 uzávierky teda napr 2 stravné listy.... je tých ukazovateľov veľa. Ak sa budete chcieť porozprávať bližšie, zavolajte. Držím vám prsty. Prepáčte, že oneskorene reagujem, ale mám dovolenku a dostala som sa k tomu až večer. Nájdete ma cez zariadenie- ZŠ Š.M. Daxnera, R. Sobota S pozdravom Vaša kolegyňa.
Pridať komentár k článku
Naši partneri