Telefon: +421 918 660 200 | E-mail: info@jedalne.sk

Chcem sa zapojiť do súťaže.

Dovoľme si cez leto sa odviazať.

LETNÁ SÚŤAŽ PRE ZAMESTNANCOV ŠKOLSKÝCH JEDÁLNÍ

shutterstock_403854676

Za školským stravovaním sa skrýva veľa práce. A na prvom mieste sú naši dobre najedení a spokojní stravníci.

Ktoré jedlo však chutí vám? Aké kulinárske dobrodružstvá ste zažili cez dovolenku?

Podeľte sa s nami o svoj letný TOP recept. Pošlite ho aj s fotografiou e-mailom do našej redakcie a 13.septembra 2018 vyberieme 3 najoriginálnejšie fotografie a receptúry. Každého účastníka súťaže odmeníme drobnou pozornosťou.

Platnosť súťaže je od 1.7.2018 do 31.8.2018.

Všetky súťažné príspevky si budete môcť prehliadať tu.

Obrázok
Drop files here or click to upload.

livance

 

Dobrý deň, netreba ísť na dovolenku aj naše jedlá v školskej jedálne sú výborné a aj na pohľad chutné "Lievance s lekvárom". Dobehol ku mne prváčik a s potešením povedal: " Takéto malé palacinky robí aj moja babička, ale ona ich má polepené. To nevadí lebo aj tieto sú výborné." Melón bola malá perlička za obedom. Pre zaujímavosť sme mali dnes 532 detí na stravu.
Edita Komárno

 

banán

 

Bola som na dovolenke v Jordándku.Na tanieri vidieť vyprážaný banán v cestìčku,zeleninový aspik,figu v syrovom roláde,mini senvič-syr,saláma,chlieb.
Magdaléna P.

 

 

 

fazulky

 

 

Prívarok zo zelenej fazuľky zo zemiakmi a volským okom .Fajnotka.
Slavka Madzinova

 



porova polievka

Porova polievka výborna pridavam aj recept myslim si že by sme ju mohli variť aj v šj 1 por,3 zemiaky porežeme dáme variť osolime pridáme vegetu alebo kocku zeleninového masoxu a 2 stručiky cesnaku povarime . Keď je všetko mäkké pridáme 100g syr v črievku Nakoniec dochutíme majoránom a mletým bielým korením.Pred podávanim polievku ozdobime varenými vajičkami a kyslou smotanou.Jednoducha a veľmi chutná.
Slavka Madzinova

 


zapekaný karfiol so zemiakmi

 

 

Dnešný obedík -zapekaný karfiol so zemiakmi.
Slavka Madzinova



 

bryndzové pagačiky

 

 

Dnes na slano- bryndzové pagačiky.
Slavka Madzinova

 



Jablkový koláč

 

Jablkový koláč z treného cesta s orechami a škoricou.
Slavka Madzinova

 

 

 

Cuketová pomazanka

 

 

Ľahká večera .Cuketová pomazanka s taveným syrom.
Slavka Madzinova

 

 


Polievka z kyslej kapusty

 

Polievka z kyslej kapusty.
Slavka Madzinova

 

 

 

Cuketove placky

 

 

Cuketove placky s uhorkovým šalatom a jogurtom.
Slavka Madzinova

 

 


Cestoviny so sýrovo-smotanovou omáčkou

 

 

Cestoviny so sýrovo-smotanovou omáčkou.
Slavka Madzinova

 



polievku z lesných húb kuriatok

 

Dnes na obed sme mali polievku z lesných húb kuriatok a zapekané palacinky s tvarohom.
Slavka Madzinova

 


Palacinky zapekané s tvaroho

 

Palacinky zapekané s tvarohom .Výborne do cesta nešiel ani gram cukru velmi dobré.
Slavka Madzinova

 

 

zemiaky a vypražané hermeíinové bochníčky

 

 

Zemiaky a vypražané hermelinové bochníčky
Slavka Madzinova

 

 

 

ryby

 

Tieto ryby budem pripravovať na masle s varenými zemiakmi a mrkvou na severský spôsob. Nachytala som si ich sama v severnom mori a tak dúfam, že mne aj rodine budú chutiť.
Silvia Tokárová

 

 

pečené kuriatko so zemiakmi a zeleninkou

 

 

Pečené kuriatko so zemiakmi a zeleninkou
Slavka Madzinova

 

 


kuracie mäsko s ryžou a paradajkovým šalátom

 

 

Kuracie mäsko s ryžou a paradajkovým šalátom
Slavka Madzinova

 

 


Polievka kuracia

 

 

Kuracia polievka
Slavka Madzinova

 


 

Zapekaná suketa so syrom

 

 

Zapekaná suketa so syrom
Slavka Madzinova

 

 


slepá kuraSlepá kura: Keď trávite s priateľmi dovolenku a nechcete byť hladní a ani strácať čas pri varení - odporúčam liptovské jedlo "Slepú kuru". Navaríte polievku a aj hlavné jedlo v jednom hrnci (okrem rezancov do polievky) - prípadne kotlíku. Do kotlíka dáme variť kyslú kapustu, udené koleno, bravčovú krkovicu vykostenú, pridáme paradajkový pretlak, 1 kocku masoxu, môžeme aj roztlačený cesnak a huby .Neskôr pridáme aj domácu klobásu. Všetko necháme variť do zmäknutia mäsa. Kým sa všetko varí nachystáme si "slepú kuru" : Nakrájame 10 rožkov, vložíme 10 vajec, mlieko podľa potreby, polovicu kypriaceho prášku do pečiva, slaninku, pretžlenovú vňať, dochtíme vegetou. Uvarené mäso vyberieme a narežeme na porcie. Slepú kuru vypracuje na malé guľky (tenisovej loptičky) a vkladáme do kotla. Necháme variť 10 minút, otočíme ich a varíme 10 minút. Slepú kuru vyberieme a prekrojíme na polovicu. Zvlášť si uvaríme široké rezance a obed je hotový. Vezmeme tanier, pridáme rezance a sytom si precedíme kapustu do taniera a polievka je hotová. Precedenú kapustu dáme na tanier, pridáme porcie uvareného mäsa a slepú kuru a popriať len dobrú chuť.
Slávka Jágriková

Prívarok z hlávkovej kapusty so smotanou

 

 

Prívarok z hlávkovej kapusty so smotanou, ,bravčové mäso pečené,knedľa kysnutá
Slavka Madzinova

 

 

 


plnenú tekvicu s kuracím mäskom a čiernou šošovicouDobrý deň, som riaditeľkou súkromnej materskej školy, Vavrinecká 2, 900 91 Limbach, ktorá je zaradená do siete škôl. Spôsob stravovania je pre nás veľmi dôležitou témou a preto chcem veľmi pekne poďakovať a oceniť tento skvelý nápad. Na inšpiráciu chceme prispieť aj my, pretože máme vlastnú modernú kuchyňu aj s konvektomatom:-). My sme pripravili novú dobrotu pre naše deti - plnenú tekvicu s kuracím mäskom a čiernou šošovicou. Jedlo je zdravé a nenáročné na prípravu:-)
Posielam recept: Ingrediencie: tekvica (môže byť aj cukina), čierna šošovica, kuracie mäsko, koreniny(curcuma, himalajska soľ, tymián, koriander, čerstva bazalka, bobkový list,), kokosový olej (na mäsko), olivový olej, cibuľa (do šošovice), rajčiny. Postup: Tekvicu vydlabeme (prerezať pozdĺžne), nešúpeme, dobre vymyjeme a trochu pokvapkáme olivovým olejom, Kuracie mäso narežeme na malé rezance a rýchlo opečieme na kokosovom oleji, Pridáme všetky koreniny mimo balazalky - tú vmiešame naposledy do uvarenej šošovice, ktorú varíme spolu s bobkový listom a celou cibuľou. Pridáme trochu soli. Šošovica musí mať hustú konzistenciu. Preto použijeme menej vody (nezlievame vodu). Keď je mäso opečené vmiešame ho do uvarenej šošovice, Celú zmes použijeme ako náplň do tekvice. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a ozdobíme plátkami rajčín. Pečieme v konvektomate pri 170 stupňov, cca 15 min. V závislosti od tekvice. Ako prílohu sme podali ľadový šalát a rajčiny.
PaedDr. Ivana Vargová

závitok z bravčového mäsa

 

 

Závitok z bravčového mäsa, ryža s hráškom, zeleninová obloha paradajka, paprika
Slávka Madzinova

 

 


Jablčník z lineckého cesta

 

 

Jablčník z lineckého cesta
Slávka Madzinova

 

 


Bryndzové pirohy

 

 

Bryndzové pirohy
Slávka Madzinova

3666   |   2.1.2018