Finančná norma

Jedálne.sk napísal/a 18 dec 2022

Dobrý deň,
Obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc.
Každý mesiac odovzdávam ekonómke mesačné hlásenie skladu a hospodárenie s finančnou normou. V septembri som oboznámila zriaďovateľa o zvýšených cenách od dodávateľov a nakoľko mi finančný limit nestačil na pokrytie nákupu potravín, dostala som sa do mínusu „-500 €“ a doteraz sa mi to nepodarilo vyrovnať k plusovým hodnotám, aj keď som vyradila z JL hovädzie mäso, morčacie mäso, ryby, ovocie, mliečne výrobky, čím už nespĺňam výživové dávky stravníkov. Sme zaradení v 3. finančnom pásme, a čakali sme kedy budú k dispozícii nové finančné pásma, čo by nám situáciu pri zostavovaní JL podstatne uľahčilo. Na konci decembra má byť finančná norma na „0“, ale to bohužiaľ nebude možné. Koncom novembra sme sa zúčastnili konferencie v Starom Smokovci, kde sme sa pýtali na tento stav finančnej normy na „0“ , účastníci VISu nám povedali, že to vieme vyrovnať , keď budú nové finančné pásma, ale to je len ich ústne vyjadrenie (nula, že bola zaužívaná, problém by bol keby sme zatvárali jedáleň, že sme v mínuse, ale mi pokračujeme a varíme ďalej). Nakoľko ekonómka žiada písomné stanovisko k finančnej norme, viete mi dať k tomuto nejaké písomné stanovisko alebo kontakt na koho sa mám obrátiť, aby mi poradil ako mám postupovať, že nemusím mať stav finančnej normy na konci decembra „0“???
Mária, vedúca ŠJ

Jedálne.sk napísal/a 18 dec 2022

Podľa Aplikácie princípov k MSN pre školské stravovanie revízia 2021 v časti 2.1 je uvedené usmernenie k stanoveniu finančného pásma a jeho čerpaniu. Čerpanie finančného limitu v priebehu školského roka musí byť vyrovnané tak, aby finančný limit na konci mesiaca nebol nižší, ale ani neprevýšil 20% jednodňového finančného limitu na nákup potravín. T,j, 0,20€ na jedného stravníka. Usmernenie neudáva podmienku ukončenia roka s nulovým čerpaním.

Usmernenie, „Na konci decembra má byť finančná norma na „0“, nie je legislatívne ustanovené a neplatí najmenej 10 rokov.

VIS Slonensko

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová