Nové zdravé receptúry. Už ste ich vyskúšali?

vedúca Marianna napísal/a 22 okt 2021

Pani vedúca Marta vo všetkom s Vami súhlasím poniektoré recepty mohli kľudne ostať a nahradiť sa mohli len niektoré suroviny, iné recepty ktoré tam boli nahradené sú v jedálňach nereálne napríklad zo skúseností vieme že už nátierky hlavne u rómskej 100% návštevnosti sú problém pretože ich deti nechcú

Ľubica napísal/a 15 okt 2021

Žiadne terno, nič čo by stravníkov ohúrilo a potešilo a tešili sa na obed. Vyradili 200 receptúr, hlavné jedlá zo sóje a tofu. Tiež nič, čo by nám teraz chýbalo. Ale zhadzovať školské jedálne, to išlo veľmi dobre, riešiť fazuľovy šalát s kečupom, čo bolo studené jedlo- len pre stredoškolákov!!!! Ale hlavne že tam nechali fazuľovy šalát so sterilizovanymi uhorkami... Ale platy, ktoré sú zasa pod minimálnou mzdou v polovici tabuľky, tie zabudli poriešiť. Fakt terno, zmysluplná práca.

vedúca Marta napísal/a 15 okt 2021

Zatiaľ sme nemali možnosť vyskúšať nové receptúry, nakoľko nie sú až také zaujímavé, skôr ma zaskočilo to minimálne množstvo nových receptúr. Z každej kategórie ako je hov. mäso, nátierky, koľko stiahli receptúr toľko mali nahradiť. To je podstatné. Ďalej ma zaskočili receptúry, ktoré úplne zrušili a bolo potrebné len nahradiť jednu surovinu inou a receptúra mohla zostať... Čo tak Francúzke zemiaky, stačilo nahradiť párky či klobásu za kvalitnú šunku a je toho oveľa viac. Veľmi ma prekvapili receptúry s obmedzením**** určite ani jedna vedúca to ani do teraz nepreháňala s takýmito receptami. Čo tak strúhanka na cestoviny, deti neobľubujú veľmi mak.... Zaznel webinár, ktorý ma až tak neupútal až na p. vedúcu z Košarísk, to bolo chválenia a podľa nej chcú z ministerstva si brať z tejto jedálne príklad. Každá jedáleň viac či menej pripravuje rôzne besiedky, ochutnávky a pod, len to nevoláme workshopy. Dopriala by som p. vedúcej ,aby prišla pracovať do jedální, kde je 500 a viac stravníkov a bude rada keď bude mať za sebou náročný týždeň, možno ešte bez jednej pracovnej sily, potom môže kváskovať chlieb a mať políčka. Áno dajte návrh školám, p. pedgógom v škole, aby sa znova vrátili do škôl pozemkové práce. Vôbec nás tento webinár tak neoslovil, ako sme očakávali. P. metodička z KC obhajovala ako sa len dalo , ale nie vo všetkom mala pravdu. Prečo zastavili krajové receptúry, keď máme jedálne na zmiešanom území, alebo deti rómskeho etnika, pre nich tieto receptúry sú nevyhovujúce a potom sa vyhlásia z obedov. Ja si musím vážiť zákazníka, aj keď sú to deti. Pri niektorých vyjadreniach odborníkov som žasla, kde nabrali tieto skúsenosti a prax. Určite sa nebránime určitým upraveným zásadám, ako sú polotovary, či instantné nápoje a po. Čo sa týka slaniny- br. masti je to otázne. Z pomedzi 50 krajín sveta Slovensko obhájilo v kvalite a zložení slaninu a získalo 8 miesto z cca 50. To o niečom svedčí. Určite kvalitnejšia , ako palmové oleje, či umelé- rastlinné maslá. myslím si, že väčšina vedúcich zamestnancov včetne kuchárok pristupujú k svojej práci zodpovedne a aj to patrične prezentujú napr: na fecbooku aj s fotkami. Skôr by sa bolo zamyslieť, či vôbec sú za tú namáhavú a zodpovednú prácu patrične ohodnotené. Držím všetkým zúčastneným prsty a želám veľa energie, kreativity v práci s novými MSN.

Martina napísal/a 19 okt 2021

súhlasím s vami
VIS Slonensko

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová