Nové zdravé receptúry. Už ste ich vyskúšali?

vedúca Marianna napísal/a 22 okt 2021

Pani vedúca Marta vo všetkom s Vami súhlasím poniektoré recepty mohli kľudne ostať a nahradiť sa mohli len niektoré suroviny, iné recepty ktoré tam boli nahradené sú v jedálňach nereálne napríklad zo skúseností vieme že už nátierky hlavne u rómskej 100% návštevnosti sú problém pretože ich deti nechcú

Ľubica napísal/a 15 okt 2021

Žiadne terno, nič čo by stravníkov ohúrilo a potešilo a tešili sa na obed. Vyradili 200 receptúr, hlavné jedlá zo sóje a tofu. Tiež nič, čo by nám teraz chýbalo. Ale zhadzovať školské jedálne, to išlo veľmi dobre, riešiť fazuľovy šalát s kečupom, čo bolo studené jedlo- len pre stredoškolákov!!!! Ale hlavne že tam nechali fazuľovy šalát so sterilizovanymi uhorkami... Ale platy, ktoré sú zasa pod minimálnou mzdou v polovici tabuľky, tie zabudli poriešiť. Fakt terno, zmysluplná práca.

vedúca Marta napísal/a 15 okt 2021

Zatiaľ sme nemali možnosť vyskúšať nové receptúry, nakoľko nie sú až také zaujímavé, skôr ma zaskočilo to minimálne množstvo nových receptúr. Z každej kategórie ako je hov. mäso, nátierky, koľko stiahli receptúr toľko mali nahradiť. To je podstatné. Ďalej ma zaskočili receptúry, ktoré úplne zrušili a bolo potrebné len nahradiť jednu surovinu inou a receptúra mohla zostať... Čo tak Francúzke zemiaky, stačilo nahradiť párky či klobásu za kvalitnú šunku a je toho oveľa viac. Veľmi ma prekvapili receptúry s obmedzením**** určite ani jedna vedúca to ani do teraz nepreháňala s takýmito receptami. Čo tak strúhanka na cestoviny, deti neobľubujú veľmi mak.... Zaznel webinár, ktorý ma až tak neupútal až na p. vedúcu z Košarísk, to bolo chválenia a podľa nej chcú z ministerstva si brať z tejto jedálne príklad. Každá jedáleň viac či menej pripravuje rôzne besiedky, ochutnávky a pod, len to nevoláme workshopy. Dopriala by som p. vedúcej ,aby prišla pracovať do jedální, kde je 500 a viac stravníkov a bude rada keď bude mať za sebou náročný týždeň, možno ešte bez jednej pracovnej sily, potom môže kváskovať chlieb a mať políčka. Áno dajte návrh školám, p. pedgógom v škole, aby sa znova vrátili do škôl pozemkové práce. Vôbec nás tento webinár tak neoslovil, ako sme očakávali. P. metodička z KC obhajovala ako sa len dalo , ale nie vo všetkom mala pravdu. Prečo zastavili krajové receptúry, keď máme jedálne na zmiešanom území, alebo deti rómskeho etnika, pre nich tieto receptúry sú nevyhovujúce a potom sa vyhlásia z obedov. Ja si musím vážiť zákazníka, aj keď sú to deti. Pri niektorých vyjadreniach odborníkov som žasla, kde nabrali tieto skúsenosti a prax. Určite sa nebránime určitým upraveným zásadám, ako sú polotovary, či instantné nápoje a po. Čo sa týka slaniny- br. masti je to otázne. Z pomedzi 50 krajín sveta Slovensko obhájilo v kvalite a zložení slaninu a získalo 8 miesto z cca 50. To o niečom svedčí. Určite kvalitnejšia , ako palmové oleje, či umelé- rastlinné maslá. myslím si, že väčšina vedúcich zamestnancov včetne kuchárok pristupujú k svojej práci zodpovedne a aj to patrične prezentujú napr: na fecbooku aj s fotkami. Skôr by sa bolo zamyslieť, či vôbec sú za tú namáhavú a zodpovednú prácu patrične ohodnotené. Držím všetkým zúčastneným prsty a želám veľa energie, kreativity v práci s novými MSN.

Martina napísal/a 19 okt 2021

súhlasím s vami
VIS Slonensko

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Bidfood
Pomôžeme vám nájsť článok