Pracovno-právne vzťahy
napísal/a 27 nov 2020
Ja už som zúfalá, najnovšie som musela podpísať že pani riaditeľke budem dávať lístok na schválenie, kvôli zlepšeniu vareniu jedál v ŠJ. Pochopíte to?? Takéto poníženie mojej práce? A pri tom sa človek snaží, dodržuje všetky zásady, už som aj tak urobila kopec ustupkov. A stále je zle? A toto všetko len kvôli tomu, aby mali zamestnanci v škole také jedlá ako si prajú?? Psychicky je to už nad moje sily sa stále dohadovať o tom čo s čím môže byť čo nie. Veď to nie je ani len v jej kompetencii schvaľovať jedálny lístok...Vediete takéto boje aj vy? Lenže kto sa nás zastane... |
vedúca napísal/a 27 nov 2020
Ja dávam podpisovať p. riaditeľke tiež jedálny lístok, ale na rozdiel od vás mi do jeho zostavovania p. riaditeľka nehovorí. Hoci som bola proti stravovacej komisii, teraz som celkom rada, že je vytvorená ako poradný orgán riaditeľa školy, hoci teda nemá žiadnu právomoc. Ale ja aspoň oboznámim zástupcov zamestnancov a rodičov, o čom školské stravovanie je. Na prvé zasadnutie som si zobrala vyhlášku, HACCP, sanitačný program, hygienické zákony. Prečítala som im hlavne zásady na zostavovanie jedálnych lístkov, všetky povinnosti, ktoré má kuchárka okrem varenia, hygienické predpisy, vysvetlila princíp finančnej normy a finančného limitu ŠJ, prečo je potrebné odhlasovanie deň vopred a všetky ostatné "drobnosti". Povedala im svoj pohľad aj hlavná kuchárka. Vzájomne si vymieňame naše pripomienky na stravovanie a veci okolo toho, napr. vykonávanie pedagogického dozoru. Keď videli a počuli, prečo sa napr. varia zemiaky minimálne 2x do týždňa, prečo je šalát z čerstvej zeleniny miesto sterilizovanej zeleniny, prečo nemôžu byť stále knedle a pod. a že to varenie sa nedá prirovnávať k vareniu doma, tak neoprávnené útoky skončili. Nehovorím, že problémy nie sú, ale máme priestor na vzájomnú konštruktívnu diskusiu. Veľa vecí sa dá vzájomnou komunikáciou vyriešiť. Držím Vám palce a pevné nervy
tatranka napísal/a 29 nov 2020
Nemali by zasahovať do JL. U nám tiež sa len pedagog. zamestnanci uprednostňujú stále niečo vymýšľajú. V prvom rade je to stravovanie pre deti. Je na výber z 3 jedál a dobre že by tak asi 10 učiteľkám neurobil niečo extra.