Sme prví! Jedalne.sk získali akreditáciu MŠVV a M SR Vzdelávanie zamestnancov školského stravovania teraz s oficiálnou garanciou kvality.

Zaradenie do platovej triedy

Admin napísal/a 19 dec 2025

Dobry den, chcela by som sa informovat ohladom zaradenia do platovej triedy. Ako ma byt spravne zaradena pracovnicka obce, ktora vykonava spravu dani a poplatkov, vydava rozhodnutia o poplatkoch dani, robi zakladnu financnu kontrolu rozhodnuti, vystavuje FA za vodne-stocne, ma nastsraosti registaturne stredisko, archiv, vyradovanie, vytvara registraturny plan, ma nastarosti pracovnikov z UPSVAR, a vykonava ostatne cinnosti podla pokynov nadriadeneho. Je dobre zaradena v platovej triede 5 alebo moze ist aj vyssie ? Dakujem za odpoved.

Admin napísal/a 19 dec 2025

Dobrý deň,

Zaradenie zamestnanca samosprávy do platovej triedy sa riadi zákonom č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a príslušným katalógom pracovných činností. Pri určovaní platovej triedy nie je rozhodujúci len počet činností, ale najmä tá najnáročnejšia činnosť, ktorú zamestnanec vykonáva z hľadiska miery zodpovednosti a psychickej záťaže a kvalifikačné predpoklady.

Odporúčame:

1. Požiadajte o aktualizáciu pracovnej náplne tak, aby presne odzrkadľovala realitu (najmä to vydávanie rozhodnutí a riadenie zamestnancov ÚPSVaR).

2. Podajte písomnú žiadosť o prehodnotenie. Argumentujte najnáročnejšou činnosťou (správa daní a rozhodovacia činnosť), ak tieto činnosti robíte samostatne.

V malých obciach je bežné, že jeden človek robí všetko. Kumulácia agendy (dane + archív + personalistika ÚPSVaR) zvyšuje náročnosť práce, čo by sa malo odraziť minimálne v osobnom príplatku, ak nie v triede.

Dúfam, že už bude do konca kľud a pokoj. Chcem Vám poďakovať za spoluprácu a želám príjemné prežitie vianočných sviatkov.

Tu posielam pre pani vzor žiadosti, môžete jej poslať do mailu.

Vec: Žiadosť o prehodnotenie zaradenia do platovej triedy

Týmto Vás zdvorilo žiadam o prehodnotenie môjho zaradenia do platovej triedy v zmysle zákona č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.

Aktuálne som zaradená do 5. platovej triedy. Vzhľadom na moju aktuálnu pracovnú náplň však vykonávam činnosti, ktoré podľa Katalógu pracovných činností s prevahou duševnej práce v samospráve zodpovedajú 6. platovej triede. Ide najmä o:

• Samostatné zabezpečovanie agendy správy miestnych daní a poplatkov, vrátane vydávania rozhodnutí v správnom konaní.
  • Odbornú správu registratúry, tvorbu registratúrneho plánu a metodické usmerňovanie pri vyraďovaní dokumentov.
  • Zodpovednosť za výkon základnej finančnej kontroly pri spracovaní rozhodnutí a fakturácii.
  • Koordináciu a riadenie pracovníkov v rámci projektov ÚPSVaR.

Vykonávané činnosti vyžadujú vysokú mieru samostatnosti, znalosť viacerých právnych noriem a nesú so sebou značnú právnu zodpovednosť.

Verím, že moja žiadosť bude posúdená kladne v záujme objektívneho ohodnotenia náročnosti mojej práce.

JAZ

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
Ailos
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
vzdelávanie 21. storočia je spolufinancované
partner-eu partner-plan-obnovy

Vzdelávacia inštitúcia bola dňom 23.07.2025 zapísaná do registra certifikovaných vzdelávacích inštitúcií, ktorý vedie a spravuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (ďalej iba „ministerstvo školstva“) v Informačnom systéme vzdelávania dospelých: https://isvd.iedu.sk/ViewCertifiedEducationalInstitutionsRegistry

Pomôžeme vám nájsť článok