Sme prví! Jedalne.sk získali akreditáciu MŠVV a M SR Vzdelávanie zamestnancov školského stravovania teraz s oficiálnou garanciou kvality.

strava celodenná a poldenná

Admin napísal/a 27 okt 2025

Chcela by som Vás poprosiť o radu, vysvetlenie, čo sa týka odoberania stravy v MŠ. Podľa vyhlášky 330/2009 § 6, bod 3/ môže dieťa odoberať v MŠ desiatu a obed /poldenná dochádzka/, alebo desiatu, obed a olovrant /celodenná dochádzka/. Čiže mám za to, že ak je dieťa prijaté riaditeľkou na poldennú dochádzku tak odoberie desiatu a obed a ak je prijate na celodenný pobyt, tak odoberie všetky tri jedlá /desiata, obed a olovrant/. Podľa vyhlášky 75/2023 § 7, písmeno b/ je tam doplnené aj to, že dieťa môže odoberať napríklad len desiatu. Poraďte mi prosím, ako to vlastne je a čoho sa mám držať.

Admin napísal/a 27 okt 2025

Dobrý deň,

Obidve tvrdenia sú pravdivé a použiteľné v praxi . Ak je dieťa prijaté do MŠ na poldennú výchovu- odoberie desiatu a obed, ak je v čase podávania obeda v MŠ - dieťa končí poldennú výchovu po obede ; resp.odoberie obed a olovrant , ak prichádza do MŠ pre podávaním obeda.

Ak je dieťa prijaté na dopoludňajšie hodiny ( napr.2-4 hod.) do MŠ, prítomné je v čase desiaty- odoberie desiatu, končí pred podávaním obeda.

Dôležité je zachovať základný princíp, ak je dieťa v čase podávania jedla prítomné v MŠ, odoberie podávané jedlo. Nemôže byť v MŠ v čase kedy všetky deti konzumujú jedlo a jedlo nemať.

Praktické minimum pre novú vedúcu ŠJ

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
Ailos
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
vzdelávanie 21. storočia je spolufinancované
partner-eu partner-plan-obnovy

Vzdelávacia inštitúcia bola dňom 23.07.2025 zapísaná do registra certifikovaných vzdelávacích inštitúcií, ktorý vedie a spravuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (ďalej iba „ministerstvo školstva“) v Informačnom systéme vzdelávania dospelých: https://isvd.iedu.sk/ViewCertifiedEducationalInstitutionsRegistry

Pomôžeme vám nájsť článok