Sme prví! Jedalne.sk získali akreditáciu MŠVV a M SR Vzdelávanie zamestnancov školského stravovania teraz s oficiálnou garanciou kvality.

Pracovný úväzok

Admin napísal/a 16 sep 2025

Dobrý deň, prosím Vás chcem sa opýtať ohľadom úväzku. Mám 2 prevádzky - na jednej ZŠ mám spolu 241 prihlásených a v tom mám Domov dôchodcov 27 klientov čiže nepretržitá prevádzka 7 dní/ raňajky, obed, večera/ v týždni a druhá prevádzka je MŠ 83 prihlásených. Prosím Vás aký by tu mal byť úväzok, lebo podľa tabuliek už školu mám mať na celý úväzok. A ak aj úväzok na 7,5 hod. aký osobný príplatok by bol adekvátny k tejto práci. Tá nepretržitá prevádzka je dosť náročná, lebo nemám ani deň bez varenia, inde sú prázdniny a u nás nič.

Admin napísal/a 16 sep 2025

Dobrý deň,

Celodenná prevádzka

Odporúčaný počet podľa vyhlášky 330/2009 Z. z.

Obed

Desiata/ olovrant

Celý deň

Výdajňa

Počet zamestnancov ŠJ

Prijatý počet stravníkov

241

9,25

Kuchár/zauč.kuch

5

5

Prevádzkový zamestnanec

3

3

T-H zamestnanec

0,25

0,25

Vedúci šj

1

1

Odporúčaný počet podľa vyhlášky 330/2009 Z. z.

Obed

Desiata/Olovrant/Školský program

Celý deň

Výdajňa

Počet zamestnancov ŠJ

Skutočný počet stravníkov

83

150

3,3

Kuchár

2

0,5

2,5

Prevádzkový zamestnanec

0

Vedúci šj

0,8

0,8

Osobný príplatok je finančné ohodnotenie, ktoré môže zamestnávateľ poskytnúť zamestnancovi nad rámec základnej mzdy. Jeho hlavným cieľom je oceniť výkon, mimoriadne pracovné výsledky, plnenie náročných úloh alebo dlhodobé a kvalitné plnenie pracovných povinností. Je to teda forma diferenciácie mzdy, ktorou si zamestnávateľ môže odmeňovať svojich najlepších pracovníkov.

Príplatok je nenároková zložka mzdy, čo znamená, že jeho výšku, podmienky priznania, zníženia alebo odobratia určuje výlučne zamestnávateľ. Musí to však byť v súlade s internými predpismi spoločnosti, ako je napríklad kolektívna zmluva alebo vnútorný mzdový poriadok.

VIS Slonensko

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
Ailos
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
vzdelávanie 21. storočia je spolufinancované
partner-eu partner-plan-obnovy

Vzdelávacia inštitúcia bola dňom 23.07.2025 zapísaná do registra certifikovaných vzdelávacích inštitúcií, ktorý vedie a spravuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (ďalej iba „ministerstvo školstva“) v Informačnom systéme vzdelávania dospelých: https://isvd.iedu.sk/ViewCertifiedEducationalInstitutionsRegistry

Pomôžeme vám nájsť článok