Prepočet zamestnancov

Jedálne.sk napísal/a 09 apr 2025

Súčasný stav stravníkov Skalité- Kudlov 561 mš 79 desiata (79-obed,77-olovrant) žiaci cirkevná a kudlov 375 dosp. 107 z počtu 561 stravníkov ide na rozvoz 246 (35 obedárov pre dôchodcov, 211 do varníc pre žiakov a učiteľov cirkevnej) počet zamestnancov Kudlov vedúca Šj 1 hlavná kuchárka 1 zaučená kuchárka 2 (z toho odchádza 1 kuchárka do výdajnej jedálne zš cirkevnej) pomocná sila 4 (1 pomocná sila odchádza do výdajnej jedálne zš cirkevnej) Na Kudlove zostáva 5 zamest. + ved.ŠJ Materská škola ústredie : počet stravníkov 107 mš 86 desiata (86-obed,76-olovrant) zamestnanci mš 21 pre mš sa vyváža aj 86 desiat, 76 olovrantov, obedy 86 z toho sa balí 46 do mobilných tabletov ostatné obedy do pre mš a 21 zamestnencov sa vydávajú na tanier vo výdajnej mš (po dnešku sa však ukázalo,že stava v menu tabletoch bola studená a riaditeľka vyžaduje voziť stravu pre všetkých stavníkov mš ústredie vo varniciach) zamestnanci kuchyňa ústredie: vedúca Šj 1 hlavná kuchárka 1 (odchádza vydávať do výdajnej mš ) zaučená kuchárka 1 (odchádza vydávať do výdajnej mš a do výdejne zš cirkevná) pomocná sila 1,5 (1 ide vydávať do zš cirkevná a 0,5 prichádza na pracovisko 9:30 a ostáva na Kudlove hl. na upratovanie) Na Kudlove v kuchyni by sme mali byť takto spoločne do 12/2025 potom sa zamestnanci Ústredia vrátia do svojej kuchyne a vydávať pre cirkevnú už nebudú.

Jedálne.sk napísal/a 09 apr 2025

Odporúčaný počet zamestnancov podľa vyhlášky č. 330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania. Z poskytnutých informácií nie je možné jednoznačne určiť spojenie týchto dvoch samostatných prevádzok.

 

Súčasný stav stravníkov Skalité- Kudlov 561 mš 79 desiata (79-obed,77-olovrant) žiaci cirkevná a kudlov 375 dosp. 107 z počtu 561 stravníkov ide na rozvoz 246 (35 obedárov pre dôchodcov, 211 do varníc pre žiakov a učiteľov cirkevnej) počet zamestnancov Kudlov vedúca Šj 1 hlavná kuchárka 1 zaučená kuchárka 2 (z toho odchádza 1 kuchárka do výdajnej jedálne zš cirkevnej) pomocná sila 4 (1 pomocná sila odchádza do výdajnej jedálne zš cirkevnej) Na Kudlove zostáva 5 zamest. + ved.ŠJ .

Odporúčaný počet podľa vyhlášky 330/2009 Z. z. príloha č. 2 a

č.4

Obed

Desiata/ olovrant

Celý deň

Výdajňa/iné výdajné miesto

Počet zamestnancov

Prijatý počet stravníkov

561

156

0

246

9,2

Kuchár/zauč.kuch

4

0,5

0

1,2

5,7

Prevádzkový zamestnanec

2,5

2,5

T-H zamestnanec

0

Vedúci šj

1

1

Materská škola ústredie : počet stravníkov 107 mš 86 desiata (86-obed,76-olovrant) zamestnanci mš 21 pre mš sa vyváža aj 86 desiat, 76 olovrantov, obedy 86 z toho sa balí 46 do mobilných tabletov ostatné obedy do pre mš a 21 zamestnencov sa vydávajú na tanier vo výdajnej mš (po dnešku sa však ukázalo,že stava v menu tabletoch bola studená a riaditeľka vyžaduje voziť stravu pre všetkých stavníkov mš ústredie vo varniciach) zamestnanci kuchyňa ústredie: vedúca Šj 1 hlavná kuchárka 1 (odchádza vydávať do výdajnej mš ) zaučená kuchárka 1 (odchádza vydávať do výdajnej mš a do výdejne zš cirkevná) pomocná sila 1,5 (1 ide vydávať do zš cirkevná a 0,5 prichádza na pracovisko 9:30 a ostáva na Kudlove hl. na upratovanie) Na Kudlove v kuchyni by sme mali byť takto spoločne do 12/2025 potom sa zamestnanci Ústredia vrátia do svojej kuchyne a vydávať pre cirkevnú už nebudú.

Odporúčaný počet podľa vyhlášky 330/2009 Z. z. príloha č. 2

Obed

Desiata/ olovrant

Celý deň

Výdajňa/iné výdajné miesto

Počet zamestnancov

Prijatý počet stravníkov

107

162

0

4,5

Kuchár/zauč.kuch

2

0,5

0

2,5

Prevádzkový zamestnanec

1

1

T-H zamestnanec

0

Vedúci šj

1

1

Zuzana napísal/a 09 apr 2025

Dobrý deň od 501-600 je podľa vyhlášky 330/2009 zb.TH zamestnanec na jednozmennej prevádzke 0,5 úväzku je to tak ? ďakujem za odpoveď

Jedálne.sk napísal/a 09 apr 2025

Podľa počtu prijatých stravníkov v rozpätí od 501 do 600 príloha č. 2 k vyhláške č. 330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania odporúča prijať technicko-hospodárskeho zamestnanca na 0,5 pracovný úväzok, ktorý podľa Katalógu pracovných činností s prevahou duševnej práce pri výkone práce vo verejnom záujme zabezpečuje činnosti:

 

04.11 Koordinovanie a organizovanie prác zamestnancov s prevahou fyzickej práce(napr. na úseku ubytovania, stravovania, v stavebnej alebo špedičnej prevádzke) s plnou hmotnou zodpovednosťou.

  1. Komplexné vedenie agendy súvisiacej so stravovanými osobami v zariadení školského stravovania:
  1. vedie evidenciu stravníkov podľa prijatých zápisných lístkov stravníkov;
  2. denne vedie výkaz stravovaných osôb na základe odhlášok a prihlášok na stravovanie;
  3. samostatne rozpočtuje, zúčtováva a spravuje finančné prostriedky zákonných zástupcov detí a žiakov a dospelých stravníkov určených na úhradu nákladov na stravovanie;
  4. zabezpečuje včasné zúčtovanie preplatkov a nedoplatkov stravníkov;
  5. vyhotovuje podklady k mesačnej uzávierke a prehľad inkasa stravného.

 

  1. Samostatne spracúva podklady na čerpanie finančných prostriedkov Európskej únie a iných verejných zdrojov v rámci Celospoločenských programov podpory zdravia.
  2. Denne sleduje stav čerpania finančného limitu na nákup potravín.
  3. Mesačne vyhodnocuje nutričné hodnoty podávaných jedál a plnenie odporúčaných výživových dávok podľa vekovej skupiny stravníkov a druhov osobitného stravovacieho režimu s použitím špecializovaných odborných metód informačných technológií.
  4. Zabezpečuje dodávateľsko-odberateľské vzťahy podľa zákona o verejnom obstarávaní a zásad pre bezpečnosť a kvalitu nakupovaných potravín.
  5. Vedie evidenciu faktúr a objednávok, zabezpečuje včasnú úhradu podľa rozpočtových pravidiel, resp. finančných pravidiel alebo vnútorných predpisov.
  6. Vyhotovuje inventúrne zoznamy, vedie evidenciu majetku, finančných prostriedkov, vykonáva celoročné a mimoriadne inventarizácie, vrátane plnej hmotnej zodpovednosti za tieto hodnoty.
  7. Zodpovedá za evidovanie, tvorbu, ukladanie, ochranu registratúrnych záznamov, prístup k nim a ich vyraďovanie podľa registratúrneho poriadku a registratúrneho plánu školy alebo školského zariadenia.
  8. Zabezpečuje dodržiavanie predpisov o bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a predpisov na ochranu pred požiarmi.
  9. Zabezpečuje vedenie štatistiky a výkazníctva v súlade s príslušnými predpismi.
  10. Uplatňuje záujmy stravníkov vo vzťahu k činnosti zariadenia školského stravovania.
E-shop

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Bidfood
Pomôžeme vám nájsť článok