Prepočet zamestnancov
Jedálne.sk napísal/a 09 apr 2025
Súčasný stav stravníkov Skalité- Kudlov 561 mš 79 desiata (79-obed,77-olovrant) žiaci cirkevná a kudlov 375 dosp. 107 z počtu 561 stravníkov ide na rozvoz 246 (35 obedárov pre dôchodcov, 211 do varníc pre žiakov a učiteľov cirkevnej) počet zamestnancov Kudlov vedúca Šj 1 hlavná kuchárka 1 zaučená kuchárka 2 (z toho odchádza 1 kuchárka do výdajnej jedálne zš cirkevnej) pomocná sila 4 (1 pomocná sila odchádza do výdajnej jedálne zš cirkevnej) Na Kudlove zostáva 5 zamest. + ved.ŠJ Materská škola ústredie : počet stravníkov 107 mš 86 desiata (86-obed,76-olovrant) zamestnanci mš 21 pre mš sa vyváža aj 86 desiat, 76 olovrantov, obedy 86 z toho sa balí 46 do mobilných tabletov ostatné obedy do pre mš a 21 zamestnencov sa vydávajú na tanier vo výdajnej mš (po dnešku sa však ukázalo,že stava v menu tabletoch bola studená a riaditeľka vyžaduje voziť stravu pre všetkých stavníkov mš ústredie vo varniciach) zamestnanci kuchyňa ústredie: vedúca Šj 1 hlavná kuchárka 1 (odchádza vydávať do výdajnej mš ) zaučená kuchárka 1 (odchádza vydávať do výdajnej mš a do výdejne zš cirkevná) pomocná sila 1,5 (1 ide vydávať do zš cirkevná a 0,5 prichádza na pracovisko 9:30 a ostáva na Kudlove hl. na upratovanie) Na Kudlove v kuchyni by sme mali byť takto spoločne do 12/2025 potom sa zamestnanci Ústredia vrátia do svojej kuchyne a vydávať pre cirkevnú už nebudú.
Jedálne.sk napísal/a 09 apr 2025
Odporúčaný počet zamestnancov podľa vyhlášky č. 330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania. Z poskytnutých informácií nie je možné jednoznačne určiť spojenie týchto dvoch samostatných prevádzok.
Súčasný stav stravníkov Skalité- Kudlov 561 mš 79 desiata (79-obed,77-olovrant) žiaci cirkevná a kudlov 375 dosp. 107 z počtu 561 stravníkov ide na rozvoz 246 (35 obedárov pre dôchodcov, 211 do varníc pre žiakov a učiteľov cirkevnej) počet zamestnancov Kudlov vedúca Šj 1 hlavná kuchárka 1 zaučená kuchárka 2 (z toho odchádza 1 kuchárka do výdajnej jedálne zš cirkevnej) pomocná sila 4 (1 pomocná sila odchádza do výdajnej jedálne zš cirkevnej) Na Kudlove zostáva 5 zamest. + ved.ŠJ .
| Odporúčaný počet podľa vyhlášky 330/2009 Z. z. príloha č. 2 a č.4 | Obed | Desiata/ olovrant | Celý deň | Výdajňa/iné výdajné miesto | Počet zamestnancov | 
| Prijatý počet stravníkov | 561 | 156 | 0 | 246 | 9,2 | 
| Kuchár/zauč.kuch | 4 | 0,5 | 0 | 1,2 | 5,7 | 
| Prevádzkový zamestnanec | 2,5 | 
 | 
 | 
 | 2,5 | 
| T-H zamestnanec | 
 | 
 | 
 | 
 | 0 | 
| Vedúci šj | 1 | 
 | 
 | 
 | 1 | 
Materská škola ústredie : počet stravníkov 107 mš 86 desiata (86-obed,76-olovrant) zamestnanci mš 21 pre mš sa vyváža aj 86 desiat, 76 olovrantov, obedy 86 z toho sa balí 46 do mobilných tabletov ostatné obedy do pre mš a 21 zamestnencov sa vydávajú na tanier vo výdajnej mš (po dnešku sa však ukázalo,že stava v menu tabletoch bola studená a riaditeľka vyžaduje voziť stravu pre všetkých stavníkov mš ústredie vo varniciach) zamestnanci kuchyňa ústredie: vedúca Šj 1 hlavná kuchárka 1 (odchádza vydávať do výdajnej mš ) zaučená kuchárka 1 (odchádza vydávať do výdajnej mš a do výdejne zš cirkevná) pomocná sila 1,5 (1 ide vydávať do zš cirkevná a 0,5 prichádza na pracovisko 9:30 a ostáva na Kudlove hl. na upratovanie) Na Kudlove v kuchyni by sme mali byť takto spoločne do 12/2025 potom sa zamestnanci Ústredia vrátia do svojej kuchyne a vydávať pre cirkevnú už nebudú.
| Odporúčaný počet podľa vyhlášky 330/2009 Z. z. príloha č. 2 | Obed | Desiata/ olovrant | Celý deň | Výdajňa/iné výdajné miesto | Počet zamestnancov | 
| Prijatý počet stravníkov | 107 | 162 | 0 | 
 | 4,5 | 
| Kuchár/zauč.kuch | 2 | 0,5 | 0 | 
 | 2,5 | 
| Prevádzkový zamestnanec | 1 | 
 | 
 | 
 | 1 | 
| T-H zamestnanec | 
 | 
 | 
 | 
 | 0 | 
| Vedúci šj | 1 | 
 | 
 | 
 | 1 | 
Zuzana napísal/a 09 apr 2025
Jedálne.sk napísal/a 09 apr 2025
Podľa počtu prijatých stravníkov v rozpätí od 501 do 600 príloha č. 2 k vyhláške č. 330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania odporúča prijať technicko-hospodárskeho zamestnanca na 0,5 pracovný úväzok, ktorý podľa Katalógu pracovných činností s prevahou duševnej práce pri výkone práce vo verejnom záujme zabezpečuje činnosti:
04.11 Koordinovanie a organizovanie prác zamestnancov s prevahou fyzickej práce(napr. na úseku ubytovania, stravovania, v stavebnej alebo špedičnej prevádzke) s plnou hmotnou zodpovednosťou.
- Komplexné vedenie agendy súvisiacej so stravovanými osobami v zariadení školského stravovania:
- vedie evidenciu stravníkov podľa prijatých zápisných lístkov stravníkov;
- denne vedie výkaz stravovaných osôb na základe odhlášok a prihlášok na stravovanie;
- samostatne rozpočtuje, zúčtováva a spravuje finančné prostriedky zákonných zástupcov detí a žiakov a dospelých stravníkov určených na úhradu nákladov na stravovanie;
- zabezpečuje včasné zúčtovanie preplatkov a nedoplatkov stravníkov;
- vyhotovuje podklady k mesačnej uzávierke a prehľad inkasa stravného.
- Samostatne spracúva podklady na čerpanie finančných prostriedkov Európskej únie a iných verejných zdrojov v rámci Celospoločenských programov podpory zdravia.
- Denne sleduje stav čerpania finančného limitu na nákup potravín.
- Mesačne vyhodnocuje nutričné hodnoty podávaných jedál a plnenie odporúčaných výživových dávok podľa vekovej skupiny stravníkov a druhov osobitného stravovacieho režimu s použitím špecializovaných odborných metód informačných technológií.
- Zabezpečuje dodávateľsko-odberateľské vzťahy podľa zákona o verejnom obstarávaní a zásad pre bezpečnosť a kvalitu nakupovaných potravín.
- Vedie evidenciu faktúr a objednávok, zabezpečuje včasnú úhradu podľa rozpočtových pravidiel, resp. finančných pravidiel alebo vnútorných predpisov.
- Vyhotovuje inventúrne zoznamy, vedie evidenciu majetku, finančných prostriedkov, vykonáva celoročné a mimoriadne inventarizácie, vrátane plnej hmotnej zodpovednosti za tieto hodnoty.
- Zodpovedá za evidovanie, tvorbu, ukladanie, ochranu registratúrnych záznamov, prístup k nim a ich vyraďovanie podľa registratúrneho poriadku a registratúrneho plánu školy alebo školského zariadenia.
- Zabezpečuje dodržiavanie predpisov o bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a predpisov na ochranu pred požiarmi.
- Zabezpečuje vedenie štatistiky a výkazníctva v súlade s príslušnými predpismi.
- Uplatňuje záujmy stravníkov vo vzťahu k činnosti zariadenia školského stravovania.











 
            