Sme prví! Jedalne.sk získali akreditáciu MŠVV a M SR Vzdelávanie zamestnancov školského stravovania teraz s oficiálnou garanciou kvality.

Vedúca školskej kuchyne

Jedálne.sk napísal/a 03 apr 2025

Dobrý deň chcela by som sa spýtať či potrebujem maturitu ak by somchcela robiť vedúcu školskej kuchyne som vyučena kuchárka ďakujem za odpoveď

Jedálne.sk napísal/a 03 apr 2025

Podľa §3 zákona č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme

zamestnancom sa môže stať fyzická osoba, ktorá má spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu, je bezúhonná, spĺňa kvalifikačné predpoklady ,má zdravotnú spôsobilosť na prácu, ktorú má vykonávať.

O výkon práce vo verejnom záujme sa môže uchádzať fyzická osoba, ktorá spĺňa kvalifikačný predpoklad ustanovený pre najnáročnejšiu pracovnú činnosť, ktorú má vykonávať v rámci druhu práce dohodnutého v pracovnej zmluve.

Požadované kvalifikačné predpoklady pre jednotlivé činnosti sú uvedené v Katalógu pracovných činností pri výkone práce vo verejnom záujme ustanovenom NV SR č. 341/2004 Z. z., ktorým sa ustanovujú katalógy pracovných činností pri výkone práce vo verejnom záujme a o ich zmenách a dopĺňaní v znení neskorších predpisov (ďalej len „nariadenia vlády“).

Pracovné činnosti vykonávané vedúcim zamestnancom zariadenia školského stravovania s požadovaným kvalifikačným predpokladom vzdelania podľa prílohy č. 1 nariadenia vlády:

Úplné stredné vzdelanie (úplné stredné všeobecné vzdelanie alebo úplné stredné odborné vzdelanie) so zaradením do 5. platovej triedy.

Najnáročnejšia pracovná činnosť

01 Koordinovanie a organizovanie stravovacej jednotky s plnou hmotnou zodpovednosťou, starostlivosť o zamestnancov v stravovacej jednotke a starostlivosť o technickú úroveň zariadení.

Výhodou je zameranie vzdelania na potravinárstvo a odborná prax v oblasti stravovania.

Podľa uvedeného dosiahnuté stredné vzdelanie v odbore kuchár ukončené výučným listom, nespĺňa požadovaný kvalifikačný predpoklad ( úplné stredné vzdelanie- ukončené maturitným vysvedčením) pre výkon činností vedúceho zamestnanca stravovacej jednotky.

Normy nový šanon

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
Ailos
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
vzdelávanie 21. storočia je spolufinancované
partner-eu partner-plan-obnovy

Vzdelávacia inštitúcia bola dňom 23.07.2025 zapísaná do registra certifikovaných vzdelávacích inštitúcií, ktorý vedie a spravuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (ďalej iba „ministerstvo školstva“) v Informačnom systéme vzdelávania dospelých: https://isvd.iedu.sk/ViewCertifiedEducationalInstitutionsRegistry

Pomôžeme vám nájsť článok