Sme prví! Jedalne.sk získali akreditáciu MŠVV a M SR Vzdelávanie zamestnancov školského stravovania teraz s oficiálnou garanciou kvality.

Vydanie obedu bez mliečnej zložky obeda na požiadanie

Jedálne.sk napísal/a 20 mar 2025

Dobrý deň, dnes som bola pre obed dcére, ktorá ochorela. V hlavnom jedle bola jogurtová omáčka, ktorú teraz dcéra nemôže dočasne konzumovať, tak som slušne požiadala kuchárku, aby mi ju nenabrala. Bohužiaľ. obed bol podaný aj s omáčkou a na to mi vedúca jedálne povedala, že nie sú reštaurácia a že musí vydať obed ako je uvedený v jedálnom lístku. Ako je to teda vlastne? Ďakujem za odpoveď.

Jedálne.sk napísal/a 20 mar 2025

Dobrý deň,

v tomto prípade môžeme povedať, že je to o ľuďoch, o ochote a ich osobnom prístupe k práci.

Samozrejme, ak sa o jedná o jogurtovú omáčku, ktorá sa pripravuje samostatne a pokrm sa touto omáčkou polieva, mala byť vydaná samostatne, aby bolo možné pokrm podľa potreby ohriať a omáčkou, ktorá sa tepelne neupravuje, aj poliať. Na výdaj pokrmov odporúčame zariadeniam školského stravovania používať jednorazové prepravné nádoby, ktoré majú oddelené priehradky na hlavný pokrm, prílohu a prípadne omáčku alebo šalát.

Kefa za poštovné

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
Ailos
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
vzdelávanie 21. storočia je spolufinancované
partner-eu partner-plan-obnovy

Vzdelávacia inštitúcia bola dňom 23.07.2025 zapísaná do registra certifikovaných vzdelávacích inštitúcií, ktorý vedie a spravuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (ďalej iba „ministerstvo školstva“) v Informačnom systéme vzdelávania dospelých: https://isvd.iedu.sk/ViewCertifiedEducationalInstitutionsRegistry

Pomôžeme vám nájsť článok