počet zamestnancov v ŠJ
Jedálne.sk napísal/a 27 feb 2025
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ohľadne správneho počtu zamestnancov v našej jedálni. Máme 80 detí v MŠ(do budúcna od septembra predpoklad 100 detí), robia sa desiate a olovranty- z toho sa na jednu triedu -20 detí posiela výdaj na elokovné pracovisko( balenie a váženie -desiata obed aj olovrant), ZŠ má 150 stravníkov žiakov a zamestnancov je cca 30 stravníkov. Sme zapojený aj do školského ovocia a školského mliečneho programu. Podľa našich výpočtov by mal byť počet zamestnancov 5,25 človeka, my máme 2 kuchárky a 3 pomocnice. Sú naše výpočty správne? Veľmi by nám Vaša odpoveď pomohla, nakoľko aktuálne rešime nezhody so zriaďovateľom. Ďakujem veľmi pekne
Jedálne.sk napísal/a 27 feb 2025
| Odporúčaný počet podľa vyhlášky 330/2009 Z. z. | Obed | Desiata/ olovrant | Celý deň | Výdajňa/iné výdajné miesto | Počet zamestnancov | |
| Prijatý počet stravníkov | 260 | 160 | 0 | 20* | 5,7 | |
| Kuchár/zauč.kuch | 2 | 0,5 | 0 | 0,2 | 2,7 | |
| Prevádzkový zamestnanec | 2 | 
 | 
 | 
 | 2 | |
| T-H zamestnanec | 
 | 
 | 
 | 
 | 0 | |
| Vedúci šj | 1 | 
 | 
 | 
 | 1 | 
260=80+150+30
160=80x2(D+Ol)
* 20 stravníkov na inom výdajnom mieste, vyhláška stanovuje do 50 - 0,5, prepočítané podielom počtu stravníkov











 
            